Σάββατο 24 Δεκέμβρη 2011 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΦΩΤ.

Τιμώντας τη μνήμη του συντρόφου μας, ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΕΤΣΗ, μέλους της ΚΕ που έφυγε νωρίς από τη ζωή, τριάντα ένας σύντροφοι και φίλοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, προσφέρουν 360 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω της Αχτίδας ΕΒΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ, βουλευτή του ΚΚΕ, που πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού και για την ισχυροποίηση του Κόμματος, που συνέβαλε με την πολύπλευρη ακούραστη προσφορά του μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Εργοστασίων και Κλάδων Ανατολικού Τομέα Θεσ/νίκης.

Θεόδωρος Κυριακίδης, γραμματέας της ΚΟΒ

***

Στη μνήμη του αδερφού μου ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ και του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΚΟΠΙΔΗ, που ήταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καματερού.

Βασιλική Σκοπίδου

***

ΦΩΤ.

Στις 16 Δεκέμβρη 1988, έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας αδελφός και θείος ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Σήμερα, που οι αγώνες που έδωσε στα νεανικά του χρόνια με το ΚΚΕ, για τους οποίους υπέστη διωγμούς και εξορίες, είναι πιο επίκαιροι από ποτέ, προσφέρουμε στη μνήμη του, μέσω ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνος, 200 ευρώ για να δυναμώσει η πάλη του ΚΚΕ.

Τα αδέλφια του Βασιλική Σκανδάλη και Νίκος Παλούμπης

τα ανίψια του Ιωάννα, Μαργαρίτα και Θοδωρής

***

Στη μνήμη των αδελφών μας, ΔΗΜΗΤΡΗ (ΤΖΙΟΛΑ) και ΜΙΧΑΛΗ (ΤΖΙΟΛΑ), μαχητών του ΔΣΕ, από το Πεύκο Καστοριάς, καθώς και στη μνήμη όλων των νεκρών μαχητών του ΔΣΕ από το Γλυκονέρι Καστοριάς, προσφέρουμε 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ευανθία Τσιρώνη - Τζιόλα

και ο συζυγός της Παναγιώτης Τσιρώνης

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΖΩΤΟY και ΙΟΥΛΙΑΣ ΖΩΤΟΥ, από το θάνατο των οποίων συμπληρώνονται 17 και 14 χρόνια αντίστοιχα, ο γιος τους Κώστας, η νύφη τους Πολυξένη και τα εγγόνια τους Αλκιβιάδης και Ιουλία προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ροδοτοπίου.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μας, παππού και γιαγιάς, ΔΑΝΗΛΟΥ και ΣΤΕΛΛΑΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ, κομμουνιστών και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης προσφέρουμε μέσω ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ το πόσο των 400 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Τα παιδιά: Πόπη - Κώστας, Μανώλης - Σοφία

Τα εγγόνια: Στέλλα - Νίκος - Δανιήλ - Αντώνης

***

Στη μνήμη του σ/φου μου ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ προσφέρω στο κόμμα μας, για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καλαμπάκας.

Η συντρόφισσά του, Μαρία

***

Στη μνήμη των προσφιλών της προσώπων: ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, συζύγου, ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΗ, αδελφού, Αγγελικής, ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΗ, αδελφού ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΗ, αδελφού, Φρόσως, ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ αδελφού, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΗ, ανιψιού - όλοι μέλη του ΚΚΕ και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που αφιέρωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο,

η Γεωργία Χριστοδουλάκη προσφέρει 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης.

***

4 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΑΡΛΗ και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΑΡΛΗ, της αδελφής μου ΠΙΤΣΑΣ ΒΙΣΒΙΚΗ και του συζύγου της ΠΟΤΗ ΒΙΣΒΙΚΗ, αντιστασιακού δικηγόρου, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΛΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΛΗΣ
Ιωάννα (Γιαννούλα) Γαλίτη

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της εθνικής αντίστασης ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΛΗΣ, πιστός μέχρι τέλους στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου, 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του, Λαμπρινή

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μας, ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του θείου μας ΣΤΕΦΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, που αναλώθηκε στον αγώνα για τα δίκαια των καπνεργατών, καθώς και στη μνήμη όλων όσοι έπεσαν για τα ιδανικά της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ανθρωπιάς προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ, 3.000 σουηδικές κορόνες, μέσω Κομματικής οργάνωσης Στοκχόλμης.

Αννα, Κατερίνα

Επίσης στη μνήμη της αγαπημένης μας φίλης και συντρόφισσας ΦΙΛΙΤΣΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 1.000 σουηδικές κορόνες, μέσω Κομματικής οργάνωσης Στοκχόλμης.

***

Στη μνήμη του αδελφού μου ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΕΡΟΥΤΣΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης (για τη γιορτή του). Επίσης, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης: ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΚΟΪΝΗ, ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, των αδελφών ΝΙΚΟΥ - ΓΙΑΝΝΗ - ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, των ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΟΥ - ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΑΣΟΥΛΑ, όλοι από τη Φωκίδα, προσφέρω, μέσω ΚΟ Γαλατσίου, 200 ευρώ.

Χαράλαμπος Μπερούτσος

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 5 χρόνια από το θάνατο του σύντροφου, φίλου και συναγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΑΜΑΣΚΟΥΔΗ, από τα Γιαννιτσά.

Στη μνήμη του αγαπημένου τους συζύγου - πατέρα, η σύζυγός του Αγγελική και ο γιος τους Δημήτρης, προσφέρουν στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γιαννιτσών - Πέλλας, 100 ευρώ.

***

ΔΑΝΗΛΟΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
ΔΑΝΗΛΟΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΣΙΩΡΑ, οπαδού του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρω για τη γιορτή του, μέσω ΚΟΒ Αγίου Αθανασίου Λάρισας, 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Γεωργία

***

ΦΩΤ.

Στις 24 Δεκέμβρη 2011, έκλεισαν 10 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ Κ. ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Γεννήθηκε τα Φάρσαλα και στα 18 χρόνια του έγινε μέλος του ΚΚΕ. Το 1932 δικάστηκε με το «ιδιώνυμο» και φυλακίστηκε. Στον πόλεμο του '40 τραυματίστηκε. Από το 1941 συμμετείχε, ενεργά και δυναμικά, στην οργάνωση της Εθνικής Αντίστασης στην επαρχία Αλμυρού κι αναδείχτηκε στέλεχος του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ενώ στον ΔΣΕ, πήρε μέρος στις μάχες του Γράμμου ως επίτροπος Τάγματος. Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από κει στη Ρουμανία, όπου φοίτησε στη «Σχολή Μπελογιάννη», τελικά εγκαταστάθηκε στη Βουλγαρία, απ' όπου επαναπατρίστηκε, μαζί με τη γυναίκα του Βάσω, το 1988. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του και τα παιδιά του προφέρουν, μέσω της ΚΟ Φαρσάλων, 100 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 7 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΠΑΛΑΡΙΜΙΩΤΗΣ ΛΙΓΝΟΣ, ακούραστος αγωνιστής και πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας.

Η σύζυγός του, Τούλα

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΙΖΙΑΚΗ (ΓΚΙΚΑΚΗ), αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης - Συνταγματάρχη του Εφεδρικού ΕΛΑΣ Αθήνας που δίδαξε σε όλους εμάς τι σημαίνει δίκιο της εργατικής τάξης. Και του πατέρα του, ΚΩΣΤΑ ΓΚΙΚΑΚΗ, κομμουνιστή, πρωτεργάτη του κινήματος των τσαγκαράδων στις Σέρρες, από τα ιδρυτικά μέλη του ΚΚΕ, προσφέρουμε 1.350 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος της Εργατικής Τάξης, μέσω ΚΟΒ Πεντέλης του ΚΚΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ
Τα εγγόνια, τα παιδιά, η αδερφή και η σύζυγός του

***

ΦΩΤ.

Προσφέρουμε στη μνήμη του ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑΚΟΥ, ως οικονομική ενίσχυση στην ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης, 50 ευρώ.

Η γυναίκα, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤ.

Στην άσβεστη μνήμη της συζύγου μου ΠΟΠΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥ - ΔΟΥΡΗ, για τα πεντέμισι χρόνια που λείπει από κοντά μας, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ευδήλου Ικαρίας, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Σταμάτης Δουρής

***

2 ΦΩΤ.

Ο σύντροφος Βαγγέλης Τσεμπερλίδης προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας (κέντρου), 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, στη μνήμη ΧΡΗΣΤΟΥ και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΗΤΣΕΑ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αξέχαστων και αγαπημένων μου: ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ (φωτ.), ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ, ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ, ΕΛΛΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΠΕΠΗΣ ΔΑΡΑΚΗ, ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας.

Αντωνία Χαρατσίδου

***

ΦΩΤ.

Στις 4 Νοέμβρη 2011, «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Δέσποινα Ταστάνη προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου, 100 ευρώ.

Επίσης, στη μνήμη του σφου ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΣΤΑΝΗ, αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρουν στο ΚΚΕ:

Δημήτρης και Μαρία Κακαρώνη 50 ευρώ

Σοφία και Εύη Τριανταφύλλου 50 ευρώ

Ραλλιώ Χάρου και Πηνελόπη Κιοβρέκη 50 ευρώ

***

Στην μνήμη του αξέχαστου φίλου μας ΝΙΚΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση, 50 ευρώ.

Δάνα και Ελια

***

Η Ιωάννα Καφρίτσα, στη μνήμη του πατέρα της ΚΩΣΤΑ ΚΑΦΡΙΤΣΑ, προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση.

ΦΑΝΗ ΨΑΡΡΑ
ΦΑΝΗ ΨΑΡΡΑ
***

2 ΦΩΤ.

Στους αγαπημένους μου γονείς, ΔΗΜΗΤΡΗ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ - ΝΤΙΝΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ, με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατό τους, που έμειναν πιστοί μέχρι το τέλος της ζωής τους στις αρχές του ΚΚΕ, ο γιος τους Νίκος Βουτσινάς προσφέρει 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου.

***

ΦΩΤ.

Στις 21 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μου πατέρα ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΪΛΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μαχητή του ΔΣΕ, αταλάντευτου στελέχους του ΚΚΕ, ιστορικού - συγγραφέα.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Ανάκασας Αγ. Αναργύρων.

Η κόρη του Ελευθερία Κάιλα

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της ΚΛΑΡΑΣ ΑΡΜΑΓΟΥ, η κόρη της Ρίτσα προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της ΚΛΑΡΑΣ ΑΡΜΑΓΟΥ και της ΜΑΝΘΑΣ ΠΑΝΟΥ (φωτ.), η Ηλεάνα Πανταζίδη προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 70 ευρώ.

***

Στην μνήμη της ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ, οι φίλες της από το Χολαργό προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς, ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΒΔΙΚΟΥ, το γένος Τόγια, συνεπούς αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και οπαδού του ΚΚΕ, αταλάντευτης στις αρχές και τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Νταμαρακίων.

ΧΩΡΑΪΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΧΩΡΑΪΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
«Ησυχα ήταν όταν σηκώθηκε άνεμος, καυτός Ιουλιανός, που έλιωσε τη φωνή μου. Σ' έφερε στα μάτια μου, κόκκινο λουλούδι σε σχισμή βράχου, και γύρω μου να πλαταίνει ο ουρανός τις μαύρες σκέψεις. Το βράδυ που θα κοιμηθώ θ' αφήσω τ' όνειρο ανοιχτό μήπως κι επιστρέψεις»

Ο σύζυγός της Τάκης Αβδίκος,

η κόρη της Φωτεινή,

τα εγγόνια της Στάθης και Δανάη

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του γιου μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, που διετέλεσε βουλευτής στη Σουηδία, της αδελφής μου ΚΟΥΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, που εκτελέστηκε το 1947 στο Γεντί Κουλέ, προσφέρω 200 ευρώ στην ΚΟ Καλαμαριάς του ΚΚΕ, για την οικονομική ενίσχυσή και ισχυροποίησή του.

Σόνια Χρυσοπούλου - Ελευθεριάδου

***

Ηταν Σαββατοκύριακο 25/26 Νοεμβρίου 1995, θλιβερή μέρα για μένα καθώς έφυγε η συντρόφισσά μου από τη ζωή για το μεγάλο ταξίδι. Κλείνουν 16 χρόνια. Στη μνήμη της και στη μνήμη της κουνιάδας μου ΚΟΥΛΑΣ ΝΑΣΙΟΥΤΖΗΚΗ, που πολύ νέα, μόλις 20 ετών τότε, γραμματέας της ΕΠΟΝ Ν. Ζίχνης, τη συνέλαβαν και τη βασάνισαν φρικτά με αποτέλεσμα να πεθάνει, προσφέρω στο Κόμμα για την οικονομική εξόρμηση, για τις τόσες μεγάλες ανάγκες που έχει, 500 ευρώ, 1η δόση, και κάνω έκκληση σε όλους τους συντρόφους όπου Γης να βοηθήσουν το Κόμμα για τους σκοπούς που αγωνίζεται.

 ΧΩΡΑΪΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΧΩΡΑΪΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Δ. Βερβεράκης

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγωνιστών γονιών μου, ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑΚΙΔΗ, από τον Περιστερώνα Λαγκαδά, οι οποίοι βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν στα Γιούρα, αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Απολλωνίας Λαγκαδά.

Η κόρη τους Ελένη Ναλπαντίδου και η οικογένειά της

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του και λόγω της ονομαστικής του γιορτής, του αξέχαστου σύντροφου και αξιωματικού του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΜΠΙΔΗ, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνα.

***

3 ΦΩΤ.

Για την ονομαστική γιορτή της γλυκιάς μανούλας και γιαγιάς μας ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΧΩΡΑΪΤΗ, καθώς στην μνήμη του αξέχαστου πατέρα και παππού μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΧΩΡΑΪΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και γαμπρού, ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Ολγα Κυριαζοπούλου

Αγγελική Χωραΐτου

Νάσος Κυριαζόπουλος

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του γιου μας ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΔΕΛΑ, που πέθανε αναπάντεχα και πρόωρα, προσφέρουμε 30 ευρώ στο Κόμμα για την οικονομική του εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Σουφλαρίων Λάρισας.

 ΚΟΥΒΑΛΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ
ΚΟΥΒΑΛΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ
Οι γονείς του, Αλέκος και Ελένη Κορδέλα

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μας ΝΙΚΟΥ (φωτ.) και ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, των συντρόφων ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ και ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, καθώς και στη μνήμη όλων των Αγωνιστών που πάλεψαν με ανιδιοτέλεια ως το τέλος της ζωής τους για μια δίκαιη, αταξική κοινωνία, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.

Σταύρος και Γιώτα Τσιρώνη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΚΑΤΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που παρέμεινε πιστός στις αρχές και τα ιδανικά του Κόμματος ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω και με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του, 100 ευρώ στη «Δημοκρατική Μέριμνα» για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων αγωνιστών.

Νίτσα Μαρκάτου

***

ΦΩΤ.

Τιμώντας τη μνήμη του συντρόφου μου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ προσφέρω στη «Δημοκρατική Μέριμνα», όπως έκανε πάντα και ο ίδιος, 100 ευρώ για την ενίσχυση των σκοπών της.

Ντέπυ Τσακίρογλου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Αθηνούλας), ο σύζυγός της, Γιάννης, προσφέρει 60 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

***

Πριν 21 χρόνια «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας, παππούς ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΤΕΤΖΑΚΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ και για πολλά χρόνια πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κορυδαλλού, στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

Η οικογένειά του

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των άξιων καπεταναίων του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΩΡΑΚΟΥ, από τον Κότρωνα Λακωνίας, η αδελφή τους Ολγα και ο σύζυγός της Ντίνος Γουρδομιχάλης προσφέρουν 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

ΚΟΥΒΑΛΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΥΒΑΛΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΠΑΝΟΓΙΑΝΝΗ (ΚΩΣΤΑ), που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, πιστός στο ηρωικό ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρω 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Λιμεναρίων Θάσου.

Ο γιος του Σπανογιάννης Αλέκος

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΟΥΡΑ (Ζωνογιάννη) από τα Ανώγεια Μυλοποτάμου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ που, φέτος, συμπληρώνονται έξι χρόνια από το θάνατό του, η γυναίκα του Ειρήνη Μανουρά προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Ηρακλείου, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας παιδιού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Αθηνά και Αθανάσιος Δροσόπουλος

***

2 ΦΩΤ.

Στο χώρο της ιδαίτερης πατρίδας μας (Υπάτη - Αργύρια - Μάρμαρα Φθιώτιδας), το Δεκέμβρη 1949 άφησαν την τελευταία τους πνοή οι τελευταίοι αντάρτες της Ρούμελης, διαλεχτά στελέχη και παλικάρια του ΔΣΕ και του ΚΚΕ, οι: ΔΡΟΣΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ (φωτ.), ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΑΒΑΡΙΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΑΝΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΜΠΙΝΟΣ (φωτ.), ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΟΥΛΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΙΝΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΤΣΟΣ, ΜΗΤΣΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ και ο γιος του ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ. Εξωντώθηκαν με προδοσία. Τα κεφάλια τους εκτέθηκαν στο παζάρι της Σπερχειάδας.

Στη μνήμη τους, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πεύκης, προσφέρουμε 200 ευρώ.

Μπάμπης Φίτσιος

Βασίλης Καρατζούνης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του κομμουνιστή αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης, καθημερινά αφοσιωμένου αναγνώστη του «Ρ», ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΚΟΥ (φωτ.), του στενού φίλου του ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ, καθώς και στη μνήμη των συντρόφων - συναγωνιστών του πατέρα του, από την Αρτα, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΣΥΡΟΥ, ΘΕΟΦΑΝΗ ΜΠΑΓΙΩΡΓΑ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, ο Παύλος Ζήκος προσφέρει, μέσω του «Ρ», για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 300 ευρώ.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ-ΔΗΜΟΣ- ΨΑΡΡΑΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ-ΔΗΜΟΣ- ΨΑΡΡΑΣ
***

ΦΩΤ.

Στις 26/12 συμπληρώνονται 6 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο κομμουνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ. Βασανίστηκε στα χρόνια της δικτατορίας άγρια αρνούμενος να προδώσει το τιμημένο ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Βριλησσίων.

Η σύζυγός του Νίκη, τα παιδιά του Γιάννης - Λένα

***

2 ΦΩΤ.

Στην μνήμη των αγαπημένων μας φίλων ΔΗΜΗΤΡΗ και ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΡΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δικαστικών Επιμελητών.

Σπύρος και Μαρία

***

2 ΦΩΤ.

Παρά το ότι πέρασαν αρκετά χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μου και συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ, και του γείτονά μας στην Καισαριανή, σ. ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΒΙΤΗ, παραμένουν αξέχαστοι. Οντας και οι δύο μέλη της καθοδήγησης του ΚΚΕ, αρκετές φορές είχαν ασχοληθεί με τη διεξαγωγή της οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος στην Αθήνα. Θυμάμαι το πόσο πάσχιζαν να καλύψουν το πλάνο. Εκτός από την προσφορά των μελών και οπαδών του Κόμματος, τηλεφωνούσαν σε γνωστούς και φίλους για τη συνεισφορά τους. Τα κατάφερναν και χαίρονταν ιδιαίτερα.

Στην ακριβή μνήμη τους προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πάνω Καισαριανής.

Γιάννα Τρικαλινού

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ (ΔΗΜΟΥ) ΨΑΡΡΑ και της γυναίκας του ΦΑΝΗΣ προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης - Καλογρέζας.

Η αδελφή τους Ειρήνη


ΠΑΠΑΡΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΠΑΠΑΡΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΠΟΥΛΗΜΕΝΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΟΥΛΗΜΕΝΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

 Δημήτρης Φέτσης
Δημήτρης Φέτσης

ΚΑΪΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΪΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥΔΗΣ

ΖΩΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑ
ΖΩΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑ

 ΖΩΤΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΖΩΤΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

ΠΟΠΗ ΦΡΑΓΚΟΥ ΔΟΥΡΗ
ΠΟΠΗ ΦΡΑΓΚΟΥ ΔΟΥΡΗ

ΣΤΕΛΛΑ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ
ΣΤΕΛΛΑ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ

ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΝΟΥ ΜΑΝΘΑ
ΠΑΝΟΥ ΜΑΝΘΑ

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΜΠΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΜΠΙΔΗΣ

Γιώργης Τρικαλινός
Γιώργης Τρικαλινός

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

ΚΩΝ/ΝΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ
ΚΩΝ/ΝΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΡΗΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΑΡΛΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΑΡΛΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΡΛΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΡΛΗΣ

ΠΙΤΣΑ ΒΙΣΒΙΚΗ
ΠΙΤΣΑ ΒΙΣΒΙΚΗ

ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 Χρυσόστομος Τσακίρογλου
Χρυσόστομος Τσακίρογλου

ΝΙΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΡΑΚΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΡΑΚΟΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΩΡΑΚΟΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΩΡΑΚΟΣ

Κούλα Ελευθεριάδου
Κούλα Ελευθεριάδου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΗΤΣΕΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΗΤΣΕΑ

Κωνσταντίνος Δροσόπουλος
Κωνσταντίνος Δροσόπουλος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΒΔΙΚΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΒΔΙΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ

ΠΟΤΗΣ ΒΙΣΒΙΚΗΣ
ΠΟΤΗΣ ΒΙΣΒΙΚΗΣ

ΣΠΑΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΠΑΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

 ΣΤΕΦΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΣΤΕΦΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

 ΠΑΛΑΡΙΜΙΩΤΗΣ ΛΙΓΝΟΣ
ΠΑΛΑΡΙΜΙΩΤΗΣ ΛΙΓΝΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΣΙΩΡΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΣΙΩΡΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΜΠΙΝΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΜΠΙΝΟΣ

 ΔΡΟΣΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
ΔΡΟΣΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ

ΚΛΑΡΑ ΑΡΜΑΓΟΥ
ΚΛΑΡΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΖΙΑΚΗΣ (ΓΚΙΚΑΚΗΣ)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΖΙΑΚΗΣ (ΓΚΙΚΑΚΗΣ)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ