Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Καταγγέλλει το νέο μαχαίρι στις συντάξεις

«Αυτή η πρωτοφανής σε βαρβαρότητα πολιτική που εφαρμόζεται δεν αρκεί να την καταγγείλουμε. Αυτή η πολιτική μάς οδηγεί συνειδητά στην εξόντωση και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Με τη ριζική ανατροπή του συστήματος», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και καταγγέλλει την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που επιχειρεί νέο πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων από τις αρχές του νέου έτους.

Τονίζει ότι «η κυβέρνηση της τρικομματικής στήριξης διαψεύδει, για άλλη μια φορά, όλους εκείνους που έτρεφαν "ελπίδες" ότι θα ακολουθήσει άλλη πολιτική από αυτή της προκατόχου της προς όφελος εργαζομένων - συνταξιούχων και του λαού γενικότερα». Αντίθετα, αυτή έγινε για να περάσει ευκολότερα τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, σημειώνει η Ομοσπονδία.

«Το ξαναλέμε - συνεχίζει - ότι οι πάσης φύσης συντάξεις που παίρνουμε είναι δικά μας λεφτά που πληρώσαμε μια ολόκληρη ζωή και που μας τα αφαιρούν χωρίς κανένα δικαίωμα. Οπως μας αφαιρούν τις χρυσοπληρωμένες διπλά και τριπλά από όλους τους ασφαλισμένους υγειονομικές υπηρεσίες και παροχές του ΙΚΑ και τις δωρίζουν σ' ένα σύστημα όπως ο ΕΟΠΥΥ που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κοινοπραξία με τους ιδιώτες και που θα μας υποχρεώσει με διάφορους τρόπους να πληρώνουμε πανάκριβα από την τσέπη μας παροχές που θα έπρεπε να τις έχουμε δωρεάν, αφού είναι προπληρωμένες».

Και καταλήγει: «Στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΕΕ απαντάμε με τον αγώνα μας και ένα μικρό δείγμα είναι οι τριήμερες εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη - Ρέθυμνο - Αθήνα που έγιναν με μεγάλη επιτυχία. Στο δρόμο αυτό καλούμε όλους τους συνταξιούχους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ