Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Δώρο για έναν...

Δώρο στον ένα από τους δύο ελληνικούς εκπροσώπους στη διοργάνωση έκανε τελικά η κληρωτίδα της Ευρωλίγκας για τη φάση του ΤΟΠ-16, αφού με την πρώτη ματιά στους νέους ομίλους ο Παναθηναϊκός δικαιούται να χαμογελά, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό. Και αυτό γιατί η τύχη χαμογέλασε στους «πράσινους», αφού κληρώθηκαν στον όμιλο της Φενέρμπαχτσε και θα αντιμετωπίσουν επίσης τις Ούνιξ και Αρμάνι Μιλάνο. Αντίπαλοι που θεωρούνται στα μέτρα του (καλού) Παναθηναϊκού. Μάλιστα τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα για το «τριφύλλι» αφού σε περίπτωση πρόκρισης (περνάνε οι δυο) ο δρόμος θεωρείται επίσης βατός, καθώς διασταυρώνεται με τον όμιλο των Μπαρτσελόνα - Μακάμπι - Καντού, Ζαλγκίρις. Με δεδομένο ότι φαβορί για την πρωτιά είναι η ομάδα της Καταλονίας, στόχος φυσικά του Παναθηναϊκού είναι η δική του πρώτη θέση του προκειμένου να αποφύγει τα δύσκολα και την επανάληψη του περσινού σκηνικού (αντιμετώπισε τους Μπλαουγκράνα στα προημιτελικά).

Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, αφού οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν στον Ε' Ομιλο με αντίπαλο την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης μέχρι στιγμής (και φαβορί για το τρόπαιο) ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς και δύο τουρκικές, την Εφες και τη Γαλατάσεραϊ. Μάλιστα σε περίπτωση πρόκρισης του Ολυμπιακού (θεωρητικά ως δεύτερου, αφού φαβορί για την πρωτιά είναι η ομάδα της Μόσχας) το έργο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο στη συνέχεια καθώς διασταυρώνεται με τον «ισπανικό» όμιλο που έχει τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μάλαγα, Μπιλμπάο και Σιένα.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του «Top-16» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί με τη Μιλάνο στην Ιταλία. Οι αγώνες αρχίζουν το διήμερο 18-19 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ