Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
φωτο

Στη μνήμη των συντρόφων Χ. ΦΛΩΡΑΚΗ, ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, Θ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΡΓΚΟΥΝΗ ο Μιλτιάδης Αντωνιάδης προσφέρει σαν πρώτη δόση, για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, το ποσό των 100 ευρώ.

***

φωτο

Στη μνήμη των συντρόφων ΑΛΕΚΟΥ ΣΠΥΡΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΡΓΚΟΥΝΗ, ΑΛΚΗ και ΒΟΥΛΑΣ ΝΟΥΣΙΑ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ προσφέρει για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, 50 ευρώ.

Ελσα

***

φωτο

Στη μνήμη του πατέρα μας και παππού, συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ Ι. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ από τη Λιβαδειά, που φέτος συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Μήτσος - Τασία - Εφη Κουτσούμπα

***

Στη μνήμη των θείων μου, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ΓΡΗΓΟΡΗ και ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΤΙΛΗ από το χωριό Περάστα Ναυπακτίας, που εκτελέστηκαν το 1949, αφού πέρασαν από στρατοδικείο, καθώς και στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα μου ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΤΙΛΗ, προσφέρω 50 ευρώ στη «Δημοκρατική Μέριμνα».

Ρούλα Πατίλη

***

Στη μνήμη του καπετάνιου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

Βασίλης Κοσμάς

***

Στη μνήμη του κορυφαίου ανθρώπου, αγωνιστή και συντρόφου σε πολλά και κοινά ΘΟΔΩΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ, από τις Κροκεές Λακωνίας, προσφέρω οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Θριασίου νοσοκομείου.

Στέφανος Πιερρακάκης, διευθυντής χειρουργικής κλινικής Θριασίου Νοσοκομείου Ελευσίνας

***

Στη μνήμη των συντρόφων μου ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΠΙΝΑ, ΜΠΑΜΠΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω στη ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ.

Βαγγελάτου Αβα

***

φωτο

Στη μνήμη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΗ, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 110 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΛΑΥΤΗ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΛΑΥΤΗ
Γ. Γ. - Σ. Α.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου, συντρόφου ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΠΑΡΗ, αγωνιστή του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Φρ. Κάπαρης

***

Στη μνήμη του ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, αγωνιστή και πιστού φίλου του ΚΚΕ, προσφέρουν μέσω ΚΟΒ Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης για ενίσχυση του Κόμματος: Γ. Κιντή 20 ευρώ, Ν. Αναγνωστόπουλος 10 ευρώ, Β. Πορφύρης 10 ευρώ, Λ. Μακρυκώστας 10 ευρώ.

***

φωτο

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΑΛΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Μαλαγαρδή.

Τα παιδιά του, Κώστας - Καίτη

***

φωτο 2

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (Γρίβα), καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΪΤΣΑΝΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, ο Σπύρος Δασόπουλος προσφέρει 200 ευρώ στην ΚΟ Λιβαδειάς για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

Τιμώντας τη μνήμη των γονιών μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑ, των θείων μας ΘΑΝΑΣΗ και ΑΣΗΜΟΥΛΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των ηρωικών νεκρών αγωνιστών, αξιωματικών, μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ. Του ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (καπετάν Διαμαντή), διοικητή της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ. Του ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, από το Ευπάλιο Φωκίδας, στρατιωτικό, διοικητή του Αρχηγείου Φωκίδας και αργότερα διοικητή του Αρχηγείου Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, του ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, από την Αμυγδαλιά Φωκίδας, επιτελάρχη του Αρχηγείου Φθιώτιδας - Φωκίδας το 1947 και αργότερα επιτελάρχη στην 172 και 144 ταξιαρχίες του ΔΣΕ.

Στη μνήμη όλων αυτών, που έδωσαν τη ζωή τους από τα άγρια βασανιστήρια στα κρατητήρια, στις φυλακές και στα ξερονήσια, στους εκτελεσμένους που πάλεψαν σε άνισο αγώνα ενάντια στους ντόπιους και ξένους φασίστες, που με όπλο το μαρξισμό - λενινισμό, πορεύτηκαν το δύσκολο μα όμορφο αγώνα, γιομάτο ελπίδα, αγωνίστηκαν για λαϊκή εξουσία και κοινωνική δικαιοσύνη. Η Κατίνα Μανιτάρα, μαχήτρια του ΔΣΕ, προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βύρωνα.

ΡΑΓΙΑ ΒΑΓΙΑ
ΡΑΓΙΑ ΒΑΓΙΑ
***

Στη μνήμη όλων των αγωνιστών συντρόφων, των μελών του Κόμματος αλλά και επιρροών, οπαδών και φίλων, που έδωσαν τη ζωή και την ψυχή τους στα πεδία των μαχών, στα εκτελεστικά αποσπάσματα, στις φυλακές και τις εξορίες, στην πολιτική προσφυγιά, στη χούντα, αλλά και σε όλους τους αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού κοινωνικού συστήματος, προσδοκώντας τη μόνη δίκαια κοινωνική κι ανθρώπινα πρόταση του σοσιαλισμού, που δεν είναι ουτοπία, αλλά πραγματώνει την αληθινή υπόσταση του ανθρώπου. Και η προσδοκία τους σίγουρα θα πραγματοποιηθεί γιατί είναι ανιδιοτελής. Δεν αγωνίστηκαν και δεν αγωνιζόμαστε για προσωπικά οφέλη. Η νίκη θα είναι της εργατικής τάξης και των συμμάχων της με καθοδηγητή και μπροστάρη το ΚΚΕ, που μπαίνει στα 94 χρόνια ζωής και δράσης, έχει γερές βάσεις στο λαό και παγκόσμια ακτινοβολία.

Για όλα αυτά, προσφέρω από το υστέρημά μου 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Μετ/σης - Κέντρου Βύρωνα, με την παράκληση κάθε εργαζόμενος που θέλει κάτι ανάλογο για τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του να συνδράμει με κάθε τρόπο το ΚΚΕ και το αγωνιστικό ΠΑΜΕ.

Γ. Στυλιανός

***

φωτο 2

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΓΙΑ και της συντρόφισσάς του στη ζωή και στον αγώνα ΒΑΓΙΑΣ, τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

***

Στη μνήμη των συγχωριανών μας από το Θρυλλόριο Κομοτηνής, συντρόφων και ΕΠΟΝιτών, μαχητών του ΔΣΕ, που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου 1946 - 1949, προσφέρουμε 200 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Τα ονόματα των αγωνιστών είναι: ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΜΕΛΠΩΜΕΝΗ, ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΚΑ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΠΥΡΙΔΟΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΠΥΡΙΔΟΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΤΣΑΤΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ.

ΡΑΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΡΑΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Οσα χρόνια κι αν πέρασαν δεν τους ξεχάσαμε και όσο ζούμε θα τους θυμόμαστε.

Οι αδερφές Αθηνά - Φωτεινή - Βάσω και Νόρα

***

Στα χρόνια της χιτλεροφασιστικής κατοχής 1941 - 1944 εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς οι παρακάτω λαϊκοί αγωνιστές από την περιοχή της Πεντέλης και τα ονόματά τους είναι γραμμένα στο ηρώο της πλατείας Π. Πεντέλης: ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΛΒΗΣ, ΧΑΡ. ΒΑΛΒΗΣ, ΣΤΕΦ. ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗΣ, ΓΙΩΡ. ΓΚΑΛΓΚΟΣ, ΙΩΑΝ. ΚΑΚΑΒΟΥΛΑΣ, ΔΗΜ. ΜΑΡΓΑΝΤΙΝΗΣ, ΕΛΕΝ. ΠΑΝΕΤΗ, ΧΡ. ΠΑΝΕΤΗΣ, ΕΥΑΓ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΕΡ. ΡΟΖΑΝΗΣ, ΙΩΑΝ. ΡΟΖΑΝΗΣ, ΑΝΔΡ. ΣΟΦΗΣ, ΓΕΡ. ΤΟΡΒΑΣ.

Τιμώντας τη θυσία τους, στη μνήμη τους προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω «Ριζοσπάστη» από διάθεση βιβλίων, 80 ευρώ.

Σπύρος Τσιμπρικίδης, Μπάμπης Φίτσιος, Γιώργης Μωραΐτης

***

φωτο 2

Στις 23 Ιουνίου 1949 εκτελέστηκε η μάνα μου ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΛΑΥΤΗ, στην περιοχή Γαλαξίας Δομοκού. Τον Μάρτη του 1965 περήφανος, έπειτα από αφάνταστες διώξεις και βασανισμούς «έφυγε» ο πατέρας μου, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ. Το Δεκέμβρη του 2001 «έφυγε» η νύφη μου ΤΟΥΛΑ ΡΩΜΑΝΑ - ΚΑΡΛΑΥΤΗ.

Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών και αγωνιστριών του χωριού Μοσχοκαρυά Λαμίας που έδωσαν τη ζωή τους για ειρήνη - δημοκρατία και σοσιαλισμό, προσφέρω ως ελάχιστο φόρο τιμής 50 ευρώ στην ΚΟΒ Ν. Κόσμου - Κουκακίου.

Βούλα Καρλαύτη - Κωστοπούλου


Χ.ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Χ.ΦΛΩΡΑΚΗΣ

 ΚΟΪΤΣΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΪΤΣΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ

 ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (Γρίβας)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (Γρίβας)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ