Σάββατο 31 Δεκέμβρη 2011 - Κυριακή 1 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
2 ΦΩΤ.

Με αφορμή την Οικονομική Εξόρμηση του ηρωικού ΚΚΕ, ο σ. Δημήτρης (Τάκης) Ελευθεριάδης, γραμματέας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Αλμωπίας Ν. Πέλλας, προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Αριδαίας, 500 ευρώ στη μνήμη των: σ. ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ και των αδελφών του: ΜΕΝΕΛΑΟΥ (Ρένου) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Πένου) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ και της ανιψιάς του ΜΑΡΙΑΣ ΤΖΑΒΕΛΑ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΤΑΚΗ ΠΑΤΟΥΛΑ, ο οποίος πάλεψε οργανωμένα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και βρέθηκε μπροστά σε κάθε μετερίζι του αγώνα, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Δυτικού Αγρινίου.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, που συμπληρώνονται 12 χρόνια από το θάνατό του, και στη μνήμη του αδελφού του, μαχητή του ΕΛΑΣ, πολιτικού πρόσφυγα για πολλά χρόνια, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

Η γυναίκα του Κυριακή

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ζωγράφου.

Η κόρη του, Μαίρη και οι εγγονές του Δήμητρα και Αφροδίτη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του σφου ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 12/7/2003, προσφέρουμε στην ΚΟ Μεγάρων του ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, 500 ευρώ.

Η σύζυγός του Βασιλική Μενιδιάτη

***

ΦΩΤ.

Στις 16/9/2011 «έφυγε» από τη ζωή ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ. Από 16 χρόνων ήρθε σε επαφή με τις αριστερές ιδέες. Αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Μέχρι το τέλος της ζωής του, υπήρξε συνεπής στις αρχές του κομμουνισμού και μαζί με το ΚΚΕ, από το 1941.

Κώστας Καραπατάκης
Κώστας Καραπατάκης
Στη μνήμη του, η σύζυγός του Μαρία και τα παιδιά του Κούλα, Νίκος, Θανάσης και Κατερίνα προσφέρουν 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤ.

Στις 30/9/2010 «έφυγε» από τη ζωή η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΤΟΛΑΚΗ. Ηταν μέλος του ΚΚΕ από το 1948, πιστή στις αρχές της ως το τέλος της, ζούσε με το όραμα ενός δίκαιου κόσμου. Ηταν μαχήτρια του ΔΣΕ, βραβευμένη με το μετάλλιο ανδρείας. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, μετά τον Εμφύλιο.

Στη μνήμη της, τα παιδιά της Νίκος, Κούλα και τα εγγόνια της Μαρία, Σταυρούλα, προσφέρουν 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

3 ΦΩΤ.

Αν πρέπει σε λίγες γραμμές να χωρέσει η ζωή ενός ανθρώπου και η ιστορία μιας οικογένειας, τότε να το στίγμα της υπαρξής μου: Είμαι κόρη του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Πολιτικού Καθοδηγητή (Ρέμπελου) που αγωνίστηκε, φυλακίστηκε και κατέληξε άρρωστος από τις κακουχίες και τους βασανισμούς, αφού είχε δώσει και έναν γιο στον πανανθρώπινο αγώνα για μια πιο δίκαιη και ισότιμη ζωή. Κόρη της ΘΕΩΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, που ανέθρεψε τέσσερα παιδιά μέσα σε διώξεις και ακολούθησε στη φυλακή τη μοίρα των δικών της. Είμαι αδελφή του ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (Χιονιά) που δολοφονήθηκε 19 χρόνων πολεμώντας στις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού. Με τον Δημοκρατικό Στρατό έσμιξα κι εγώ τη μοίρα μου, από την ηλικία των 16 χρόνων όταν ανέβηκα στο βουνό όπου, μετά, πολέμησα σαν μαχήτριά του μέχρι τον τραυματισμό και τη σύλληψή μου σε ηλικία 18 χρόνων. Ενωσα τη ζωή μου και έκανα οικογένεια με τον Νίκο Πανταζή (Καπετάν «Ομηρο»). Πίστεψα πως ο κύκλος του αίματος και της θυσίας τελείωσε και θα απολάμβανα την οικογένεια και τα δύο μου αγόρια, Χαράλαμπο και Γιάννη Πανταζή. Ομως έπρεπε ν' αντέξω και τον δικό τους, άδικο χαμό. Η ζωή τραβάει την ανηφόρα και σε καλεί ή να παλέψεις μαζί της ή να παραιτηθείς. Οταν, όμως, έχεις μεγαλώσει με τις ιδέες και τις αρχές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας δεν ξέρεις πώς είναι να μην αγωνίζεσαι.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΩΝΗ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΩΝΗ
«ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ»

Ευγενία Ασημακοπούλου - Πανταζή

Στην μνήμη τους προσφέρω 500 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤ.

Στις 26 Αυγούστου 2011 «έφυγε» από τη ζωή η συντρόφισσά μου, ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΥ. Γεννήθηκε το 1927 στον Αγ. Ονούφριο Βόλου. Το 1943 έγινε μέλος της ΕΠΟΝ με μεγάλη προσφορά. Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά το 1951 στο εργοστάσιο Παπαγεωργίου και το 1952 στο εργοστάσιο Ματσάγγου. Λόγω της δραστηριότητάς της αντιμετώπιζε συνεχείς απολύσεις και εργαζόταν σε διάφορες καπναποθήκες. Μεγάλη συνδικαλιστική δράση ανέπτυξε στο εργοστάσιο Κλωστοϋφαντουργίας «Αδαμόπουλος», όπου εκλεγόταν στο ΔΣ του Σωματείου ως τη συνταξιοδότησή της. Συνέχισε, στο σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, εκλεγμένη Ταμίας στο ΔΣ του. Μέλος του ΚΚΕ έγινε στα 1975 και είχε μεγάλη δράση. Συνέβαλε τα μέγιστα μαζί με άλλους συντρόφους ν' ανοίξουν Γραφεία στη συνοικία και ανέλαβε την ευθύνη για την καθημερινή λειτουργία τους. Μέλος του Κόμματος ως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μου, ΜΑΡΙΑΣ, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Χιλιαδούς Μαγνησίας, 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και γαμπρού ΔΗΜΟΥ ΓΚΛΑΒΕΛΗ, που «έφυγε» τόσο νωρίς από τη ζωή, και στη μνήμη του αξέχαστου ΓΚΛΑΒΕΛΗ ΜΙΧΑΛΗ, που «έφυγε» στις 24 Ιουλίου του 2005 σε ηλικία μόλις 20 χρόνων, προσφέρουμε το ποσό των 200 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Θησείου.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΡΟΥ (Συρόγιαννος) που γεννήθηκε στην Αράχωβα Βοιωτίας και πέθανε το Νοέμβρη του 1948 στο χωριό Κουκουβίστα Φωκίδας, και στη μνήμη της μητέρας μας, ΜΑΡΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, που «έφυγε» απ' τη ζωή 20 Φλεβάρη 2004, Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ, τα παιδιά τους, Νίκος Σύρος και Λέλα Παναγάκου, προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ οικονομική ενίσχυση, μέσω ΚΟΒ Μαρουσιού.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
***

3 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μου ΙΛΑΡΙΟΥ (φωτ.) και ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ (φωτ.), και των αδελφών μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (φωτ.), ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΑ Βιομηχανίας.

Λένα Πολυχρονίδου.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΠΑΥΛΟΥ, που απεβίωσε το 1959, της μητέρας μου ΡΟΔΗΣ, που «έφυγε» το 2005, και για τον αγώνα τους ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές την περίοδο της Κατοχής. Επίσης, στη μνήμη του αδερφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ, που πέθανε στα 1985, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μετεώρων.

Β. Σ.

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκαν 63 χρόνια από τότε που σκοτώθηκε στη μεγάλη μάχη στο Μάλι - Μάδι, ο πατέρας μας ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΠΑΤΑΡΙΔΗΣ (φωτ.), μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ το 1948, από το χωριό Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς. Το 1948 το φασιστικό Στρατοδικείο καταδίκασε τη μητέρα μας ΣΟΦΙΑ ΠΑΤΑΡΙΔΟΥ στο σπίτι μας. Ο μεγαλύτερος αδερφός μας, ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΤΑΡΙΔΗΣ, μαχητής του ΕΛΑΣ, τραυματίστηκε βαριά, κοντά στη λίμνη Κερκίνη και πέθανε στο νοσοκομείο του Κιλκίς στα 1944 στην αγκαλιά της μητέρας μας. Η αδελφή μας ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΥ, μαχήτρια του ΔΣΕ, πέθανε τον Ιούνη του 2010 στη Θεσσαλονίκη.

Στη μνήμη τους, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ευόσμου.

Αγγελική Χατζησάββα

Χαρίλαος Παταρίδης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της μάνας μας, ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ, από τα παιδιά της, Πασχαλίνα και Ζήση Βουλγαρίδη και τα εγγόνια της: Βιργινία και Δάφνη, οικογενειακώς, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βότση Καλαμαριάς για την οικονομική εξόρμηση.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της φίλης μου και συναγωνίστριας ΣΟΦΙΑΣ, που μας «έφυγε» εδώ και καιρό. Η Σοφία ήτανε καθημερινή αναγνώστρια του «Ριζοσπάστη» που ονόμαζε «η φωνή του ΚΚΕ» και έλεγε να τον ενισχύουμε. Για να εκπληρώσω την επιθυμία της, καθώς και του συντρόφου μου ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ προσφέρω 50 ευρώ.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Η φίλη της Σοφίας και συντρόφισσα του Μιχάλη Τσαρουχά, Στέλλα Τσαρουχά.

***

Η Αθηνά Μαχτσίρα - Μπιμπίκα, στη μνήμη του συζύγου της ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΙΜΠΙΚΑ, που «έφυγε» στις 25.12.2009, και του πατέρα της, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΧΤΣΙΡΑ, που «έφυγε» στις 7.6.2010, προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κ. Τούμπας Θεσ/κης.

***

2 ΦΩΤ.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ του Συμεών γεννήθηκε στο Γερακαριό Κιλκίς το 1932. Στην κατοχή η οικογένειά του πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ο αδερφός του ΛΕΩΝΙΔΑΣ, παλιός ΟΚΝίτης και στέλεχος της ΕΠΟΝ, σκοτώθηκε στον ΔΣΕ, το 1947, και ο γαμπρός του, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, εκτελέστηκε με απόφαση του στρατοδικείου Κιλκίς το 1948. Αυτά τα γεγονότα σημάδεψαν τη ζωή του και πήρε αταλάντευτη θέση δίπλα στο ΚΚΕ. Πέθανε στις 9/10/2009.

Η ΕΛΛΗ (ΕΛΕΝΗ) ΑΛΜΕΤΙΔΟΥ του Στέφανου, από το Μεταλλικό Κιλκίς, καταγόταν από αριστερή οικογένεια. Οι γονείς της μπαινόβγαιναν στις φυλακές και τις εξορίες γι' αυτό και πήρε τη θέση της μάνας απέναντι στα μικρότερα αδέλφια της. Αγωνίστρια φλογερή, αμετακίνητη από την κομμουνιστική ιδεολογία. Πέθανε πρόσφατα.

Στη μνήμη των παραπάνω, η σύζυγος του Βαγγέλη και φίλη της Ελλης, Ρόζα από το Γερακαριό του Κιλκίς, προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη θύμηση της ΖΩΗΣ και του ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ (φωτ.), που χάσαμε στις 14/2/1989 και 8/8/1995 αντίστοιχα, οι οποίοι ως τα στερνά τους τίμησαν τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ, και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Αγ. Αθανασίου της ΝΟ Υπ. Θεσσαλονίκης, το ποσό των 200 ευρώ.

Τα παιδιά τους Γιάννης - Φίλιππος

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του σ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ, που τον δολοφόνησαν πρόσφατα, και του σ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ, βουλευτή του ΚΚΕ, αντί για λουλούδια, 2 κόκκινα μεροκάματα.

Νίκος Ζαχαριάδης
Νίκος Ζαχαριάδης
Φίλιππος Εμμανουηλίδης

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΑΛΕΞ. ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ, κομμουνιστή, μαχητή του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Επίσης, της αδερφής μου, ΜΑΡΙΑΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ, μαχήτριας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρω στο ΚΚΕ 400 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ελευθερίου Κορδελιού Θεσ/νίκης, για την οικονομική εξόρμηση.

Νίκος Σολομωνίδης

***

ΦΩΤ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΕΙΔΗΣ του Μιχαήλ γεννήθηκε στη Ρωσία το 1917 και εγκαταστάθηκε στο Γερακαριό του Κιλκίς. Στην Κατοχή πήρε δραστήρια μέρος στην Εθνική Αντίσταση, πράγμα που πλήρωσε με διώξεις όπως όλοι οι αγωνιστές της ΕΑ. Τον συνέλαβαν το 1946, πέρασε στρατοδικείο στα Γιαννιτσά και καταδικάστηκε σε ισόβια. Πέρασε από τις φυλακές Γεντί Κουλέ, Αβέρωφ, Πάτρας και Γυάρο, όπου υπέστη το μαρτύριο της «Συκιάς». Αφέθηκε ελεύθερος το 1958. Για τους αγώνες του, οι συγχωριανοί του τον τίμησαν εκλέγοντάς τον Πρόεδρο του χωριού για δύο τετραετίες. Πέθανε το 2001.

Τιμώντας τη μνήμη του, η γυναίκα του Ανθούλα προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

3 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του κομμουνιστή πατέρα μας ΓΙΩΡΓΗ ΒΟΥΤΥΡΑ, προέδρου του ΕΚ Νάουσας που δολοφονήθηκε από το παρακράτος. Του αδελφού μας ΜΙΧΑΛΗ, συγκατηγορούμενου του Νικηφορίδη, που βασανίστηκε άγρια και πέθανε πριν δικαστεί. Του θείου μας, ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΙΔΗ που σκοτώθηκε στο Βέρμιο μαχητής του ΔΣΕ.

ΚΟΝΤΟΕΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΝΤΟΕΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Επίσης, στη μνήμη των συναγωνιστών μου, ΚΩΣΤΑ ΡΑΦΤΗ (Νεμερτζήκα), Καπετάνιου του 15ου Συντάγματος και ταξίαρχου του ΔΣΕ. Το ΝΙΚΟΥ ΖΑΓΓΑΛΗ, καπετάνιου της υποδ. Διμοιρίας ΕΠΟΝ, ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΚΑ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΣΥΦΗ. Και όλων των αγωνιστών από το Πωγώνι που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη όλων αυτών των αγωνιστών, προσφέρουμε στην ΚΟ Συκεών Θεσ/κης 100 ευρώ και 30 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Φάνης Γεράσης

Βικτώρια Γεράση - Βουτυρά

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μας, ΚΑΡΟΛΙΔΗ ΣΥΜΕΩΝ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, και της μάνας μας, ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΣ, και σε όλους όσοι αγωνίστηκαν για μια Ελλάδα ελεύθερη, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πολίχνης.

Τα παιδιά και τα εγγόνια τους

***

Η Μαυρίδου Ζωή προσφέρει, στη μνήμη των γονιών της, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΥΡΙΔΗ και ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ. Καθώς και του αδελφού της, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ, το ποσό των 400 ευρώ στην ΚΟ Ευόσμου του ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση.

***

ΦΩΤ.

Την 1η Αυγούστου 2011 «έφυγε» ξαφνικά και αναπάντεχα από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ, άριστος οικογενειάρχης, αγωνιστής πιστός στις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά και τα οράματα για έναν καλύτερο κόσμο. Φεύγοντας μας άφησε αξιόλογη κληρονομιά τους αγώνες του και θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας και στις σκέψεις μας.

Στη μνήμη του και για την εκπλήρωση των στόχων για τους οποίους αγωνίστηκε ως την τελευταία του πνοή, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελάτειας Φθιώτιδας, το ποσό των 150 ευρώ.

Η σύζυγος - τα παιδιά του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας αδερφής ΑΝΝΑΣ ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ από την Καβάλα, για τα 2 χρόνια από το θάνατό της στις 21/12/2009, τα αδέρφια της, Χρυσούλα, Μανώλης και Αλέκος, προσφέρουν 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Καβάλας.

***

ΦΩΤ.

«Αν δεν μπορέσω να το δεις κι εσύ

μοιάζει σαν να μη το 'χω»

Γ. Ρίτσος

Για το σύντροφο, πατέρα και αδελφό μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟ, προσφέρουμε 400 ευρώ για οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Η μάνα, η σύζυγος, τα παιδιά του, τα αδέλφια και τα ανίψια του.

***

ΦΩΤ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ. Γεννήθηκε στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων από οικογένεια αγροτών. Στην κατοχή συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές της ΕΠΟΝ σαν σύνδεσμος στην 8η Μεραρχία του ΕΛΑΣ στην περιοχή κυρίως του Κασιδιάρη και της Μουργκάνας μέχρι την απελευθέρωση. Η ανταμοιβή για τον αγώνα του ήταν οι συνεχείς διώξεις, με συνέπεια να ξαναπάρει το 1947 το δρόμο του βουνού στο πλευρό του ΔΣΕ. Πήρε μέρος στις μάχες της Κόνιτσας, Πάργας. Το 1948 πήρε μέρος στις μάχες της Μουργκάνας όπου τραυματίστηκε. Μετά τον ελιγμό της Μουργκάνας βρέθηκε στον Γράμμο. Το 1948 κατέβηκε στα Ζαγόρια ως ελεύθερος σκοπευτής. Το Νοέμβρη του 1949 πέρασε τα σύνορα και μπήκε στην Αλβανία. Το 1950 έφυγε με καράβι για Πολωνία. Εγκαταστάθηκε στο Ζγκοζέλετς. Παντρεύτηκε την Αντιγόνη με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά. Το 1979 επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του και εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα. Εξελέγη πρόεδρος της κοινότητας Ροδοτοπίου από το 1982 έως το 1986. Ηταν παράδειγμα καλού οικογενειάρχη. Ηταν μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα, Αντιγόνη, τα παιδιά του, Πέτρος, Χρυσούλα, και τα εγγόνια του, Χριστίνα, Παύλος, Αντιγόνη, Δημήτρης, Σωτήρης και Κατερίνα, προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 320 ευρώ και 20 στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΝΤΡΑ, που πέθανε στις 3/9/1995, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που αφιέρωσε όλη του τη ζωή για την υπόθεση του σοσιαλισμού, πιστός στα ιδανικά του Κόμματος, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.

Η γυναίκα του, Βασιλική Μπαντρά

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συναγωνιστή ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΤΣΑΜΑΛΗ, προέδρου της ΠΕΑΕΑ Λουτρακίου - Περαχώρας, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Στάθης και Ζωή Ανανιάδη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, πιστού μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που «έφυγε» από τη ζωή στις 28/6/1996, η σύντροφός του στη ζωή και τον αγώνα, προσφέρω, μέσω ΚΟ Ντεπό Θεσ/κης, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Αννα Σταθοπούλου

***

ΦΩΤ.

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ του Ράλη, γεννήθηκε στα 1928 στο χωριό Πολιά Διδυμοτείχου από αγροτική οικογένεια με δημοκρατικά φρονήματα. Ολη η οικογένειά της ήταν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ. Η Μαρία, αργότερα, εντάχθηκε στο ΚΚΕ από νεαρή ηλικία. Φυλακίστηκε στις φυλακές Διδυμοτείχου και μετά την αποφυλάκισή της εντάχθηκε στις γραμμές του ΔΣΕ, ως μαχήτρια - τηλεφωνήτρια. Σε μια από τις μάχες τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στη ΛΔ Βουλγαρίας, όπου έζησε σαν πολιτική πρόσφυγας. Το 1987 επαναπατρίστηκε στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε και επανασυνδέθηκε με την τοπική Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ. Εμεινε πιστή στο Κόμμα ως το τέλος της ζωής της, στις 18 Δεκέμβρη 2011 οπότε έπαψε να χτυπά η φλογερή καρδιά της παλαίμαχης αγωνίστριας - κομμουνίστριας. Επίσης, παρέμεινε πιστή στα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

ΣΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Συρόγιαννος)
ΣΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Συρόγιαννος)
Στη μνήμη της, αντί για λουλούδια ή στεφάνι, τα παιδιά της Δέσποινα και Βασιλική, οι γαμπροί της Νίκος και Βαλεντίνος, τα εγγόνια της Βαρβάρα, Παναγιώτης, Μαριάννα, και οι συμπέθεροί της Καπουτζής Παναγιώτης και Βαρβάρα, προσφέρουν 50 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΛΟΥΚΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, που διώχθηκε, φυλακίστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο ως μέλος του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Καβάλας.

Η σύζυγός του Μαρία

***

ΦΩΤ.

Φέτος συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από το θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ του Αθανασίου. Γεννήθηκε στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στο ΔΣΕ στην Πελοπόννησο. Συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε. Μετά την αποφυλάκισή του έζησε και ανέπτυξε δράση στην Αγ. Παρασκευή Αττικής, όπου και εξελέγη αντιδήμαρχος. Συνελήφθη την 21η Απριλίου του 1967 και εξορίστηκε στη Γυάρο. Μετά τη μεταπολίτευση εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι το θάνατό του παρέμεινε πιστός στις αρχές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ για την οικονομική του εξόρμηση το ποσό των 150 ευρώ.

***

Στη μνήμη του αδελφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ προσφέρω μέσω ΚΟΒ Ελληνικού 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ιορδάνης Κοτίδης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΕΡΙΩΤΗ η μάνα του Αθηνά Στεριώτη και οι αδελφές του Αριάννα και Στάμω Στεριώτη προσφέρουν στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Κεφαλονιάς.

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑ και ΚΑΤΙΝΑΣ, των μαχητών του ΔΣΕ ΒΥΖΑ ΚΩΣΤΑ (ΓΚΟΥΝΤΗ), ΟΛΓΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑ - ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ και των αγωνιστριών ΕΥΔΟΞΙΑΣ ΚΟΥΜΠΟΥΛΙΔΟΥ, ΕΥΡΗΣ ΜΕΛΕΤΙΔΟΥ, καθώς και στη μνήμη της φίλης ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΟΥΡΟΥΖΙΔΟΥ - ΣΤΟΥΜΠΗ, από την πενιχρή σύνταξη των 360 ευρώ προσφέρω στην ΚΟΒ Προμηθέα Βέροιας για τη δίμηνη εξόρμηση του ΚΚΕ 10 ευρώ.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ

Motion Team

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
Ο σύντροφος Γιάννης Ν. Γαλλίκας

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μου ΧΡΗΣΤΟΥ και ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΗ προσφέρω στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση 500 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας θείου και κουνιάδου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΙΑΡΗ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, στις 13/12/2011, και στη μνήμη του αδερφού του, αγαπημένου πατέρα και συζύγου ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΝΙΑΡΗ, που έφυγε απ' τη ζωή στις 19/4/2007, προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 100 ευρώ.

Χρόνια Πολλά σε όλους.

Κατερίνα Κανιάρη

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγαπημένων και αξέχαστων γονιών μου, καθώς και στον αγαπημένο σύντροφό μου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ και το θείο μου ΠΑΥΛΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και ακούραστων συμπαραστατών στο αγαπημένο τους Κόμμα, το ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης.

Τώνια Χαρατσίδου

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αδελφής μου ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ ΜΠΕΛΑΗ, από το Πολύφυτο Κοζάνης, μαχήτριας του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1948 στο Γράμμο και του κουνιάδου μου ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΣΟΛΑΚΗ, από τη Μαυροπηγή Κοζάνης, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1949 στο Γράμμο, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πτολεμαΐδας.

Δημήτρης Μπελαής

***

ΦΩΤ.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΤΟΓΛΟΥ γεννήθηκε στο Εγιρντίρ, χωριό σ' ένα νησάκι μιας λίμνης της περιοχής Σπάρτης της Μ. Ασίας. Ηρθε σε ηλικία 2 χρόνων με τη μικρασιατική καταστροφή και εγκαταστάθηκε στην Παληοκώμη του Νομού Σερρών. Από πολύ μικρός ρίχτηκε στη βιοπάλη και τους κοινωνικούς αγώνες της εποχής του. Ηταν ο «Βενιαμίν» των ανταρτών του ΕΛΑΣ στο όρος Παγγαίο.

Με τη λήξη του εμφυλίου εγκαταστάθηκε αρχικά στην Κοκκινιά και στη συνέχεια στο Αιγάλεω, όπου με σκληρή βιοπάλη αναδείχθηκε σε πετυχημένο για την εποχή έμπορο ηλεκτρικών συσκευών. Κατά την περίοδο δράσης της ΕΔΑ στάθηκε συνεπής και δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς της Ασφάλειας. Η βοήθειά του σε όλους τους διωκόμενους και αποφυλακισθέντες αγωνιστές ήταν πολύμορφη.

ΒΟΥΤΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
ΒΟΥΤΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο Αιγάλεω με δήμαρχο τον Σ. Μαυροθαλασσίτη και καθαιρέθηκε από την απριλιανή χούντα. Μετά τη μεταπολίτευση έδωσε πάλι το «παρών» κοντά στο ΚΚΕ και βοήθησε σημαντικά, προβάλλοντας τις ιδέες και την πολιτική του Κόμματος.

Με τη συμπλήρωση φέτος 20 χρόνων από το θάνατό του, ο γαμπρός του Στεφανάκης Γιώργος προσφέρει 500 ευρώ στο Κόμμα που πίστεψε και υπηρέτησε πιστά μέχρι το θάνατό του στις 5/6/1991.


ΒΟΥΤΥΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΒΟΥΤΥΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 ΣΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΣΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αρης Βελουχιώτης
Αρης Βελουχιώτης

ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΝΤΡΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΝΤΡΑΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ
ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Παναγιώτης Μπαλωμένος
Παναγιώτης Μπαλωμένος

Λουκάς Σωτηρίου
Λουκάς Σωτηρίου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ

Κώστας Χατζηλαζαρίδης
Κώστας Χατζηλαζαρίδης

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ

 ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΗ
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΗ

 ΑΝΝΑ ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ
ΑΝΝΑ ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ

ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΜΠΕΛΑΗ
ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΜΠΕΛΑΗ

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

 ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ

 ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ

Δήμος Γκλαβέλης
Δήμος Γκλαβέλης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΤΟΛΑΚΗ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΤΟΛΑΚΗ

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

ΕΛΛΗ ΑΛΜΕΤΙΔΟΥ
ΕΛΛΗ ΑΛΜΕΤΙΔΟΥ

Δημήτρης Κοτζαρίδης
Δημήτρης Κοτζαρίδης

ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΜΑΡΙΑ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΣΑΜΑΛΗΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΣΑΜΑΛΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΤΟΓΛΟΥ
ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΤΟΓΛΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΥ

ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

ΙΛΑΡΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ
ΙΛΑΡΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΠΑΤΑΡΙΔΗΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΠΑΤΑΡΙΔΗΣ

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ
ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ