Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μίμης Κρεμμύδας
Μίμης Κρεμμύδας
φωτο

Η Κατερίνα Βανταράκη προσφέρει στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΓΕΝΑ 50 ευρώ για την Oικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού.

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μου γονέων - αγωνιστών ΜΙΜΗ και ΝΤΙΝΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

***

φωτο

Σήμερα, 30 Δεκέμβρη κλείνουν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Μπέμπα) ΣΤΑΥΔΑ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βύρωνα από προσφυγική οικογένεια της Σμύρνης. Εχασε νωρίς τους γονείς της. Στην Κατοχή, οργανώθηκε πρώτα στην ΕΠΟΝ και πολύ σύντομα έγινε μέλος του ΚΚΕ. Αγωνίστηκε ενάντια στο Γερμανό κατακτητή και τους Εγγλέζους ιμπεριαλιστές σαν μέλος της ΟΠΛΑ Βύρωνα. Εδρασε στην Αχτίδα των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας είτε νόμιμη είτε παράνομη, με το ίδιο σθένος και φλόγα.

Ολη η ζωή της διαπνέεται από τα ιδανικά του σοσιαλισμού και από τον ανθρωπισμό που έχουν όλοι όσοι αποδέχονται να θυσιάσουν κάτι από την προσωπική τους ζωή για το γενικότερο καλό. Συνέχισε τη δράση της για την υπεράσπιση του Κόμματος και της υπόθεσης του σοσιαλισμού σε όλη της τη ζωή. Εμεινε πιστή στα ιδανικά της μέχρι την τελευταία της στιγμή.

Στη μνήμη της, ο γιος της προσφέρει στον αχώριστό της σύντροφο, το «Ριζοσπάστη», 100 ευρώ.

Ντίνα Κρεμμύδα
Ντίνα Κρεμμύδα
***

φωτο

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΓΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, και για την ονομαστική του γιορτή, η σύζυγός του Αικατερίνη και η κόρη του Νίκη Τσίγκου, προσφέρουν 40 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟ του «902».

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΜΟΥΡΤΖΟΥ ΔΗΜΟΥ και της μητέρας μου ΜΟΥΡΤΖΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑΣ που βασανίστηκε σε φυλακές και εξορίες με 3 μικρά κοριτσάκια, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγ. Παύλου.

Ο γιος τους, Τρύφων Μούρτζος

***

Στη μνήμη του αγωνιστή της ζωής και πρώην πολιτικού εξόριστου της Μακρονήσου και των άλλων ξερονησιών της Ελλάδας, ΠΙΝΕ ΠΑΝΤΕΛΗ, ο γιος του Πινέ Αθανάσιος και η οικογένειά του προσφέρει, αντί στεφανιού, στο ΚΚΕ το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ.

***

Ο σύντροφος Ανδρεαδάκης Δημήτριος από τα Κονταίικα Σάμου πρόσφερε 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Καρύστου Εύβοιας, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, στη μνήμη του αδελφού του ΑΠΟΣΤΟΛΗ και των άλλων μαχητών του ΔΣΕ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ και ΝΙΚΟΛΑ που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.


Βασίλης Τσίγκος
Βασίλης Τσίγκος

Γιάννης Βαγενάς
Γιάννης Βαγενάς

Ευαγγλία Σταύδα
Ευαγγλία Σταύδα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ