Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΡΙΜΑΛΗ, από τις Ράχες Ικαρίας, βετεράνου κομμουνιστή, γραμματέα του ΕΑΜ Ικαρίας στην Κατοχή, προσφέρω στην ΚΟ Δωδεκανήσου 100.000 δρχ.

Κυριάκος Καρίμαλης

* * *

Στη μνήμη της ΠΙΠΙΝΑΣ ΓΙΑΛΕΣΑΚΗ, ο ανιψιός της Ιωάννης Γιαλεσάκης προσφέρει 50.000 δρχ. στη Νομ. Επιτροπή Λασιθίου, προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

* * *

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΣΠΥΡΟΥ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ στην περιοχή Νιγρίτας.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νέας Πεντέλης, 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε μια ολόκληρη ζωή.

Μαριάνθη Ατματζίδη

  • Η Θεώνη και ο Μιχάλης Γιούργος προσφέρουν 20.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», στη μνήμη του αγαπημένου γαμπρού τους Σπύρου.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου θείου μας ΚΩΣΤΑ ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ, ο οποίος πέθανε στις 2 Φλεβάρη 2001 και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη», τακτικός αναγνώστης του οποίου ήταν, 15.000 δρχ.

Μαρία Τσίγκα - Ιωαννίδη, Στέφανος Ιωαννίδης

* * *

Πλησιάζει μια πενταετία από το θάνατο του αγωνιστή ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΡΚΑ, από το Λιτόχωρο Πιερίας. Ο Μ. Β. έδωσε το αγωνιστικό του «παρών» στους αγώνες του ελληνικού λαού για την απελευθέρωση της πατρίδας από την τριπλή κατοχή και μετά, ως το θάνατό του. Γνώρισε τα βουνά, το στρατοδικείο και τις φυλακές. Παρ' όλα αυτά, ο Μ. Β. συνέχισε και μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση τους αγώνες του για τα δίκαια του λαού.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 10.000 δρχ.

Γιώργος Λεμονίδης, Θεσσαλονίκη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ