Τρίτη 3 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΛΟΥ
Πανάκριβο το νερό παρά τις μειώσεις

Για εμπαιγμό και κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων που θα συνεχίσουν να πληρώνουν πανάκριβα το κοινωνικό αγαθό του νερού, παρά τις μειώσεις στο νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΜΒ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τη δημοτική αρχή η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου, η οποία μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Τα λαϊκά στρώματα στην πόλη μας θα δουν μειώσεις στους λογαριασμούς τους της τάξης των 1,23 ευρώ το μήνα, όταν το εισόδημα τους έχει ήδη μειωθεί από 25% έως και 50% και έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση, πληρώνοντας την καπιταλιστική κρίση και την πολιτική ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ, κυβέρνησης μαύρου μετώπου. Οι μειώσεις στα τιμολόγια με καταναλώσεις από 10 έως 80 κ.μ. νερού, που αποτελούν το 60% του συνόλου, είναι ισχνές, ενώ στα νοικοκυριά των περιφερειακών δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων θα υπάρξει και αύξηση. Την ίδια στιγμή, μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις στην Α' και Β' ΒΙΠΕ, που βγάζουν κέρδη από την εκμετάλλευση του νερού, το πληρώνουν στη μισή τιμή».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται και η αποκαλυπτική ομολογία της δημοτικής αρχής για το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης, η οποία εξαιτίας της υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα όποια λειτουργικά έξοδα, καθώς και η συμμετοχή της ΔΕΥΑΜΒ σε έργα που προγραμματίζονται ύψους 47,5 εκατ. ευρώ, θα πληρωθούν από τους δημότες.

Οπως καταλήγει στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου, «δρομολογείται η απόλυτη ανταποδοτική λειτουργία της επιχείρησης, ενώ μ' αυτό τον τρόπο τα λαϊκά στρώματα που ήδη καταθέτουν στον κρατικό κορβανά πάνω από το μισό του εισοδήματός τους με κάθε λογής φόρους, καλούνται να ξαναπληρώσουν και το νερό, υλοποιώντας το "καλλικρατικό όραμα" της δημοτικής αρχής και των πολιτικών δυνάμεων που την στηρίζουν. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" και το ΚΚΕ παλεύουν για ολοκληρωμένη, αποκλειστικά κρατική υδατική πολιτική, όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ ή τομέων - υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης, μείωση τουλάχιστον στο 50% του τιμολογίου ύδρευσης - καμιά διακοπή νερού σε λαϊκές οικογένειες για ανεξόφλητους λογαριασμούς, πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά, ώστε να διασφαλιστούν με ποιότητα και πληρότητα οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών σε νερό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ