Τετάρτη 4 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«NEWREST ΕΛΛΑΣ»
Επιμένει σε απολύσεις

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να απαντήσουν οι εργαζόμενοι της «NEWREST ΕΛΛΑΣ - Υπηρεσίες Τροφοδοσίας ΑΕ», στη Θεσσαλονίκη, μετά την αναδίπλωση της εργοδοσίας και τις απολύσεις συναδέλφων τους. Θυμίζουμε ότι η εργοδοσία είχε ανακοινώσει στους 24 εργαζόμενους που απασχολεί στη Θεσσαλονίκη ότι στις 31 Δεκέμβρη θα απέλυε 4 και στις 31 Γενάρη άλλους 4, προκειμένου να τους αντικαταστήσει με καινούριους ακόμη πιο φθηνούς εργαζόμενους.

Το Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι εργαζόμενοι, με απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, προχώρησαν σε πολύμορφες και μαχητικές κινητοποιήσεις, μετά από τις οποίες η εργοδοσία δεσμεύθηκε ότι δεν θα προχωρήσει στις απολύσεις. Ετσι οι στάσεις εργασίας σταμάτησαν στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου. Τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά και χθες το πρωί, οι εκπρόσωποι της επιχείρησης ανακοίνωσαν τις πρώτες απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και μαζί με το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων σχεδιάζουν την άμεση αγωνιστική αντίδραση με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, με υπαλληλική ιδιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ