Πέμπτη 5 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Συνεδριάζει την Κυριακή η Πανελλαδική Γραμματεία

Θα εξειδικευτεί η κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη

Διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ γίνεται την Κυριακή 8/1/1012 και ώρα 12.00 μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ στη συνεδρίασή της θα εξειδικεύσει την κλιμάκωση των πολύμορφων κινητοποιήσεων πανελλαδικά που έχουν προγραμματιστεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη. Στη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΥ αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Συντονίζεται η μικρομεσαία αγροτιά της χώρας μας και καλείται να δώσει συνέχεια για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες με το ξεκίνημα του 2012, σε κοινή δράση και αλληλεγγύη με ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ.

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ έχει ήδη προγραμματίσει κλιμακούμενες αγωνιστικές, μαχητικές, πολύμορφες κινητοποιήσεις πανελλαδικά για το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη και θα εξειδικεύσουμε στη συνάντηση της Κυριακής 8/1/2012, στις 12 το μεσημέρι, στη διευρυμένη συνεδρίασή μας, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Η φτωχομεσαία αγροτιά καλείται να πάρει μέρος μαζί και με τους άλλους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, ενάντια στην άγρια, ολέθρια πολιτική που ακολουθείται και που οδηγεί στον αφανισμό και τη φτώχεια τους μικρομεσαίους αγρότες.

Το αγροτικό εισόδημα ακόμα μια χρονιά μειώθηκε δραστικά, το κόστος παραγωγής και το κόστος ζωής στην ύπαιθρο έχει γίνει αβάσταχτο. Η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, οι λογαριασμοί του ρεύματος με το χαράτσι, στο νερό, στα διόδια, στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στο ΦΠΑ, οι τεράστιες αυξήσεις στον ΕΛΓΑ, στις εισφορές στον ΟΓΑ, η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης, τα χαράτσια στις γεωτρήσεις είναι μερικά από τα αντιλαϊκά, εξοντωτικά μέτρα, που δεν έχουν τέλος και ετοιμάζονται και άλλα. Με το πολυνομοσχέδιο και νέο φορολογικό, καθιστώντας αφόρητη τη ζωή στο χωριό και οδηγώντας στην εξαθλίωση, απόγνωση και καταστροφή.

Οι φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι μπορούν και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Δεν πάει άλλο! Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Καμιά αυταπάτη για το μέλλον που επιφυλάσσουν η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Συνθλίβουν και τις ελάχιστες κοινωνικές παροχές που έχουν απομείνει, γιατί τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις στηρίζουν και ενισχύουν. Γι' αυτό χρεοκοπούν μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, εργατοϋπάλληλους και άλλα λαϊκά νοικοκυριά.

Μπρος σε αυτήν την εκρηκτική κατάσταση που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι καλούμαστε να παλέψουμε, για να βάλουμε φρένο στην άγρια αυτή πολιτική και να δώσουμε προοπτική στον αγώνα μας, με την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. 'Η αυτοί ή εμείς. Διεκδικούμε ανάπτυξη του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα, έτσι όπως συμφέρει το λαό, τη χώρα, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους και όχι τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα μονοπώλια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ