Παρασκευή 6 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τελευταίες παραστάσεις

«Δούλες»
«Δούλες»
Μέχρι την Κυριακή θα παίζεται στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» το έργο του Τζον Λόγκαν «Κόκκινο», σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, με τον ίδιο να υποδύεται τον μεγάλο ζωγράφο Μαρκ Ρόθκο και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στο ρόλο του βοηθού του. Ο συγγραφέας μιλά για την τέχνη και την εξαγορά της, τη συνείδηση και το χρήμα, το αίσθημα και τις σχέσεις. Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης. Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη. Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 7 του Γενάρη 21.15 και 8 του Γενάρη 18.15.

Ο θίασος «Νέος Λόγος» ολοκληρώνει, την Κυριακή, στο «Studio Μαυρομιχάλη», τις παραστάσεις του έργου «Δύο θεοί» του Λένου Χρηστίδη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή. Το έργο απέσπασε το 1999 το βραβείο «Κάρολος Κουν» - καλύτερου θεατρικού έργου. Σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας. Μουσική επιμέλεια: Νίκος Βίττης. Φωτισμοί - Βίντεο: Στέφανος Κοπανάκης. Παίζουν: Γιώργος Νινιός, Φώτης Μακρής, Διονύσης Μανουσάκης.

Στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη ολοκληρώνονται την Κυριακή οι παραστάσεις του έργου του Ζαν Ζενέ «Οι δούλες». Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, η σκηνοθεσία της Εφης Μουρίκη. Παίζουν: Κατερίνα Παπουτσάκη, Εφη Μουρίκη, Μάρα Μοτάκη.

Μέχρι την Κυριακή, θα παίζεται «Το κελεπούρι» του Γιώργου Ηλιόπουλου, στο «Αμιράλ», σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία με αποχρώσεις παραμυθιού, που ασχολείται με το πόσο ακραία μπορούν να φερθούν οι άνθρωποι για να κερδίσουν χρήματα. Σκηνικά - κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος. Φωτισμοί: Ευγένιος Τζαφέστας. Παίζουν: Γιώργος Ηλιόπουλος, Σοφία Φαραζή, Κάτια Νικολαΐδου, Γιάννα Παπαγεωργίου, Αντώνης Αντωνάκος, Χρήστος Νομικός.

Τελειώνουν την Κυριακή και οι παραστάσεις του έργου «Μέθοδος της απιστίας» του Ζορζ Φεϊντό στο «Βεάκη». Απόδοση: Βάσια Παναγοπούλου - Χρήστος Καρχαδάκης. Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρχαδάκης. Σκηνικά: Μυρτώ Αναστασοπούλου. Κοστούμια: Μίλτος Couture. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Παίζουν: Μάριος Αθανασίου, Αθηνά Οικονομάκου, Μάνος Παπαγιάννης, Γιάννης Μπουραζάνας, Ασπασία Κοκόση, Γιώργος Κρήτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ