Τρίτη 10 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Νομοσχέδιο διάλυσης και ιδιωτικοποίησης

Με νομοσχέδιο έρχεται να «επικυρώσει» την ίδρυση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - «Δήμητρα» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στο σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή μπαίνει για τα καλά η ταφόπλακα σε τέσσερις σημαντικούς αγροτικούς οργανισμούς οι οποίοι συρρικνώνονται και μετατρέπονται σε γενικές διευθύνσεις του νέου οργανισμού.

Οπως προβλέπεται στο άρθρο 8, η κεντρική υπηρεσία θα έχει τέσσερις γενικές διευθύνσεις, οι οποίες είναι η «Γενική Διεύθυνση Διοικητικού - Οικονομικού», η «Γενική Διεύθυνση Εφαρμοσμένης Αγροτικής Ερευνας» η οποία υποκαθιστά το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ), η «Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» η οποία υποκαθιστά τον Οργανισμό Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Απασχόλησης (ΟΓΕΕΚΑ - «ΔΗΜΗΤΡΑ») και η «Γενική Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων» η οποία υποκαθιστά τον Οργανισμό Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ - AGROCERT) και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ). Προβλέπονται επίσης έξι περιφερειακές διευθύνσεις οι οποίες είναι Αττικής και Αιγαίου με έδρα την Αθήνα, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λάρισα, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Ιωάννινα, Πελλοπονήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με έδρα την Πάτρα, Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο και Μακεδονίας - Θράκης με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ιδρύονται 13 Ινστιτούτα Εφαρμοσμένης Αγροτικής Ερευνας στη Θέση των 52 ερευνητικών ινστιτούτων και σταθμών αγροτικής έρευνας και επίσης ένα Κέντρο Αγροτικής Κατάρτισης ανά περιφέρεια, ενώ προβλέπεται ακόμα και η ίδρυση αγροτικών λυκείων.

Τα όσα προωθεί η κυβέρνηση σημαίνει δραματική συρρίκνωση και πλήρη ιδιωτικοποίηση της αγροτικής έρευνας, της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών και της πιστοποίησης των αγροτικών προϊόντων. Με αυτήν την πολιτική δεν υπάρχει καμία προοπτική για τους φτωχούς και μικρούς αγρότες και κτηνοτρόφους, όπως και τους εργαζόμενους. Οσο συνεχίζεται η πολιτική της ΕΕ και του μνημονίου, το μέλλον για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους θα είναι μαύρο και άραχνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ