Τρίτη 10 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εκβιασμοί και επικοινωνιακά παιχνίδια

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τους εκβιασμούς με τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων προκειμένου να επιβάλλει τον αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο

Συνεχίζει τον εκβιασμό με τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων το υπουργείο Παιδείας. Εκβιάζει πως αν δεν εφαρμοστεί, στο χρόνο που έχει οριστεί, ο αντιδραστικός νόμος - πλαίσιο, δε θα δοθούν τα κονδύλια. Σε αυτή τη φάση η 15η Ιανουαρίου είναι η ημερομηνία που θα «πρέπει» να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τα Συμβούλια Διοίκησης. Χτες, η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, επανέλαβε πως «το σημαντικό είναι να προχωρήσει η υλοποίηση του νόμου σε όλα τα επίπεδα. Ο νόμος έχει, ήδη, υλοποιηθεί από συγκεκριμένα Ιδρύματα, άρα, μπορεί να υλοποιηθεί και από τα υπόλοιπα».

Βέβαια, να σημειώσουμε πως η εφαρμογή του νόμου, σε σχέση με τα Συμβούλια Διοίκησης, έχει υλοποιηθεί μόνο σε δύο ΤΕΙ, που έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Στα υπόλοιπα ιδρύματα, ακόμα και σε όσα είχαν οριστεί ημερομηνίες, υπάρχουν αναβολές, ενώ έντονη είναι η αντίδραση φοιτητών, σπουδαστών και διδασκόντων. Παρ' όλα αυτά η υπουργός Παιδείας επιμένει και υποστήριξε σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή»: «Ελπίζω ότι όλοι τελικά θα θελήσουν να συνδράμουν τη διαδικασία, η οποία μπορεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οπότε και θα προχωρήσει ανάλογα η χορήγηση δεσμευμένων κονδυλίων».

Χτες, οι πρυτάνεις συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο και ζήτησαν να «ξεμπλοκαριστεί» το θέμα της χρηματοδότησης απ' τις εκλογές των Συμβουλίων.

Επίσης, η υπουργός, στη συνέντευξη στην «Καθημερινή» αναφέρθηκε στο θέμα των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και είπε ότι «σύμφωνα με τον νέο νόμο τον Μάρτιο που ακολουθεί, αναμένονται οι προτάσεις των ΑΕΙ και συγχωνεύσεις τμημάτων, καθώς και η αναδιάρθρωση των σχολών». Μάλιστα, υποστήριξε πως «πριν από τη έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013 - 2014, ώστε τα παιδιά που θα φοιτούν τότε στη Γ' Λυκείου να έχουν πλήρη εικόνα των νέων ΑΕΙ και του νέου συστήματος εισαγωγής σε αυτά».

  • Τέλος, χτες, η υπουργός Παιδείας προχώρησε σε μια καθαρά επικοινωνιακή συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, χωρίς στην ουσία να πει τίποτα καινούριο, ενώ τα προβλήματα στα σχολεία είναι εκρηκτικά. Απ' τη συνάντηση προέκυψε ότι θα προχωρήσει το σχέδιο νόμου για το «νέο» Λύκειο και το Τεχνολογικό Λύκειο, θα γίνει ΑΣΕΠ μόνο για την Ειδική Αγωγή, θα πρέπει να ολοκληρωθεί το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ενώ ειπώθηκε, πάλι, ότι δεν υπάρχει θέμα εφεδρείας των εκπαιδευτικών σε αυτή τη φάση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ