Τρίτη 10 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Σήμερα η διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας

Σήμερα, στις 11 το πρωί, θα γίνει η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας (οδό Αριστοτέλους) που οργανώνουν το ΠΑΜΕ και οι συνταξιουχικές οργανώσεις. Στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση τονίζεται: «Τα χάλια της Περίθαλψης - Υγείας, οι συνεχείς περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, το κλείσιμο και η συγχώνευση νοσοκομείων, οι ελλείψεις επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η δημιουργία του τερατουργήματος που λέγεται ΕΟΠΥΥ, τα χαράτσια στα νοσοκομεία, οι τραγικές ελλείψεις σε αναλώσιμα και όχι μόνο υλικά και πολλά άλλα που είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών αποφάσεων, μας οδηγούν σε συνεχή αγώνα και προσπάθεια ανατροπής αυτής της πολιτικής».

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία και οι Επιτροπές Αγώνα Σχολών Υγείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, μεταξύ των άλλων, επισημαίνουν: «Με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, όλα τα κόμματα και οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας μίλησαν με διθυράμβους, για ένα καινοτόμο οργανισμό που θα ενοποιήσει τις παροχές Υγείας και θα "νοικοκυρέψει", θα "περιορίσει τη σπατάλη". Σύντομα όμως αποδείχτηκε πως όλα αυτά δεν ήταν παρά ένα περιτύλιγμα για να κρυφτεί ο πραγματικός στόχος, ο περιορισμός δηλαδή των δαπανών του κράτους για Υγεία και φάρμακα».

«Κάθε φοιτητής, τονίζει το ΜΑΣ, ως μελλοντικός υγειονομικός πρέπει να πάρει θέση! Η θέση μας δεν είναι να γίνουμε πλασιέδες των εταιρειών μέσα σε νοσοκομεία επιχειρήσεις που θα εμπορεύονται την αρρώστια. Είναι μαζί με το λαό μας που υποφέρει, μακριά από καριερισμούς, φακελάκια και ατομικά οφέλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ