Τετάρτη 11 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
Επίσχεση εργασίας από χτες και συγκέντρωση αύριο

Επίσχεση εργασίας άρχισαν από χτες πανελλαδικά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων για τις εκτός έδρας μετακινήσεις μας από το Μάρτη του 2010, και για την εργασία μας κατά τις νυχτερινές ώρες και αργίες από το Σεπτέμβρη του 2011. Αύριο, θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής έχουν υποστεί περικοπή των μισθών κατά 40%, ενώ, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων υποχρεώνονται να χρηματοδοτούν τις διακομιδές των ασθενών από τα υπολειτουργούντα νοσοκομεία της επαρχίας προς το κέντρο. Επίσης, καταγγέλλουν ότι η δραματική μείωση των κονδυλίων για το ΕΚΑΒ θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.

Κινητοποίηση και στη Ζάκυνθο

Επίσχεση εργασίας άρχισαν και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ζακύνθου, διεκδικώντας νυχτερινά, αργίες και υπερωρίες και αργίες τεσσάρων μηνών.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη συμπαράστασή του στην κινητοποίηση των εργαζομένων, τονίζοντας ότι «το σύνολο της εργατικής τάξης και οι νοσοκομειακοί εργαζόμενοι είναι αποδέκτες της ολομέτωπης επίθεσης που δεχόμαστε σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ