Τετάρτη 11 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΡ
Ενημερώσεις και πρόστιμα

Την ερχόμενη βδομάδα έχει καλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τους ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο κανάλι.

Σε ό,τι αφορά στην άδεια του καναλιού, ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδης, είπε ότι αν ο σταθμός ήταν εκουσίως κλειστός με την πρόθεση των ιδιοκτητών τότε μόνο θα μπορούσε να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του.

Η Ολομέλεια ενέκρινε και τη μεταβίβαση 150.000 μετοχών (δηλαδή, 50% του μετοχικού κεφαλαίου) έναντι 1,5 εκατομμυρίων ευρώ του ραδιοφωνικού σταθμού «ΒΗΜΑ FM» από την κυπριακή εταιρεία «Petrie Livestment» στον «Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη».

Κατά τα λοιπά η Ολομέλεια του ΕΣΡ χτες επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 48.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ για την εκπομπή «Reaper». Οι παραβιάσεις αφορούν σε αναντιστοιχία σήμανσης και προβολής σκηνών βίας σε ώρα παιδικής τηλεθέασης.

Ισόποσο πρόστιμο, 15.000 ευρώ, επιβλήθηκε, επίσης, στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης «Βεργίνα TV» και «Πανόραμα TV» για μη αποστολή στοιχείων που ζητήθηκαν από το ΕΣΡ σχετικά με τη ροή προγράμματος των καναλιών. Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Live FM» της Θεσσαλονίκης για μη αποστολή ζητηθέντων στοιχείων επιβλήθηκε το ποσό των 3.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ