Τετάρτη 11 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ακόμη σκληρότερα μέτρα κατά της μετανάστευσης υιοθέτησε η ισραηλινή κυβέρνηση. Με βάση τη νέα νομοθεσία, που επικρίνεται ήδη από την αντιπολίτευση και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προβλέπει φυλάκιση επ' αόριστον, χωρίς δίκη για όποιον συλληφθεί να έχει εισέλθει στη χώρα χωρίς άδεια, και 15 χρόνια φυλάκιση για όποιον Ισραηλινό θεωρηθεί ότι βοήθησε μετανάστη.

ΜΑΝΑΜΑ.-- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν πραγματοποίησαν, χτες, χιλιάδες πολίτες που κατήγγειλαν την καταστολή των διαδηλώσεων της, κατά κύριο λόγο, σιιτικής αντιπολίτευσης, τους τελευταίους μήνες. Στο επίκεντρο της οργής των διαδηλωτών βρίσκεται ο πρωθυπουργός σεΐκ Κχαλίφα μπιν Σαλμάν αλ Κχαλίφα, του οποίου ζητούν την απομάκρυνση.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι το 42% των παιδιών στην Ινδία κάτω των πέντε ετών υποσιτίζονται, παρά την «εντυπωσιακή» ανάπτυξη της οικονομίας, η οποία όπως αποδεικνύεται για πολλοστή φορά δεν αφορά σε καμία περίπτωση το λαό της χώρας.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Η ΛΔ Κορέας ανακοίνωσε χτες τη χορήγηση αμνηστίας σε δεκάδες κρατούμενους με αφορμή την 100ή επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Ιλ-Σουνγκ και την 70ή επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Ενας 23χρονος πέθανε χτες εξαιτίας της γρίπης των πτηνών στην Ινδονησία, όπου εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας εξέφρασε φόβο για επανεμφάνιση της επιδημίας, ένα 10ήμερο μετά την ανακοίνωση του πρώτου θανατηφόρου κρούσματος στην Κίνα.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Ισχυρός σεισμός 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε χτες το βράδυ τη Δυτική Ινδονησία και η κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι. Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ο σεισμός σημειώθηκε 423 χλμ νοτιοδυτικά της Μάντα Ατσέχ στη Σουμάτρα, με εστιακό βάθος 29,1 χλμ. Υπενθυμίζεται πως το Δεκέμβρη του 2004 σεισμός είχε προκαλέσει τεράστιο τσουνάμι στην Ινδονησία, το οποίο άφησε πίσω του πάνω από 230.000 νεκρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ