Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ματς κλειδί στο Γκρατς

Βόκολος και Καραγκούνης από τη χτεσινή αναχώρηση του ΠΑΟ

Sportidea

Βόκολος και Καραγκούνης από τη χτεσινή αναχώρηση του ΠΑΟ
Ξαναμύρισε... Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό, που σήμερα καλείται να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στο Γκρατς κόντρα στην τοπική Στουρμ (21.45, ΜΕΓΚΑ) προκειμένου να συνεχίζει βάσιμα να ελπίζει ότι στη συνέχεια της φάσης των «16» μπορεί να αποκτήσει το πολυπόθητο εισιτήριο για την είσοδό του στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. «Ματς κλειδί» αποκαλούν τον σημερινό εκτός έδρας κρίσιμο αγώνας τους, οι παίχτες του «τριφυλλιού», καθώς αν νικήσουν όχι μόνο θα πάρουν έναν από τους δύο εκτός έδρας αγώνες, αλλά θα «ανέβουν» και ψυχολογικά. Αυτό μάλιστα είναι απαραίτητο για την ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη, η οποία έχει μελλοντικά να αντιμετωπίσει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Κατά τη χτεσινή αναχώρηση της «πράσινης» αποστολής κανείς δε θέλησε να κάνει δηλώσεις, με εξαίρεση τον Πέρσι Ολιβάρες, ο οποίος είπε: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μου, όμως καλύτερα να μη μιλάμε τώρα, να κάνουμε τα λόγια πράξη μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι στον αγώνα με τη Στουρμ Γκρατς, όμως ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι όταν παίζει για το Τσάμπιονς Λιγκ τα πηγαίνει πάντα πολύ καλά». Οσον αφορά στα αγωνιστικά πλάνα του Μακεδόνα τεχνικού, ο ίδιος δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι οι παίχτες που για διάφορους λόγους έμειναν εκτός αποστολής: Γκαλέτο, Κοτσόλης, Φύσσας, Κουτελιέρης, Ολισαντέμπε, Δασκαλάκης, Ντελμεκούρας, αλλά και αυτοί που ταξίδεψαν στην Αυστρία: Νικοπολίδης, Σάριτς, Ολιβάρες, Βόκολος, Γκούμας, Χένρικσεν, Κουτσουρές, Μπασινάς, Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος, Βαζέχα, Μπόατεγκ, Σόουζα, Βλάοβιτς, Σίγκουρντσον, Σεϊταρίδης, Νασιόπουλος, Χαλκιάς. Μάλιστα, ο Πορτογάλος Πάολο Σόουζα επιστρέφει μετά από πολύ καιρό στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας του και είναι πολύ πιθανό ο Αγγελος Αναστασιάδης να του δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Στην αντίπερα όχθη, στο στρατόπεδο της αυστριακής Στουρμ Γκρατς επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία. Σε δηλώσεις του ο τεχνικός της Στουρμ και παλιός γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, Ιβιτσα Οσιμ, τόνισε προς στη συγκεκριμένη φάση λυπάται που αντίπαλος της ομάδας του είναι το «τριφύλλι»: «Θα ήθελα να μην έβρισκα τον Παναθηναϊκό μπροστά μου και πιστεύω ότι ούτε αυτός χαίρεται που θα μας αντιμετωπίσει. Είμαστε φίλοι, όμως αυτά έχει η μπάλα».

Διαιτητής στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη αναμέτρηση στο Γκρατς θα είναι ο Πολωνός Ρίτσαρντ Βόιτσεκ.

  • Εκτενής είναι η αναφορά της έγκυρης αυστριακής εφημερίδας «Κουριέρ» για τον σημερινό αντίπαλο της Στουρμ, Παναθηναϊκό. Σε άρθρο της η εφημερίδα χαρακτηρίζει την ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη «πιο δυνατή και από καταιγίδα», ενώ μεγάλη είναι και η αναφορά της για τους Κριστόφ Βαζέχα, Νίκο Λυμπερόπουλο, Ρενέ Χένρικσεν, Λεωνίδα Βόκολο και Μάρκο Βίλα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ