Κυριακή 15 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΣ
3 ΦΩΤ.

Προς τιμή όλων των ηρώων μαχητών του ΔΣΕ που έζησαν την πολιτική προσφυγιά στην Τασκένδη, προς τιμή του αλύγιστου Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, αλλά και στη μνήμη των γονιών μου, ΒΑΣΙΛΗ και ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, που αγωνίστηκαν στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και στον ΔΣΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ 400 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Παρασκευής.

Βέρα Γιωτοπούλου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του λατρεμένου μου συντρόφου ΜΑΚΗ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΥ, προσφέρω στην ΚΟΒα του, την ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 1.000 ευρώ για το ηρωικό και τιμημένο Κόμμα μας το ΚΚΕ, που υπηρέτησε πιστός πάντα στα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του.

Η συντρόφισσά του

Νίκη Λιμπεράτου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟ ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΘ.

Κόφα Δόμνα

* Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας, ΤΖΕΚΗ ΑΓΓΕΛΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Γκουτζηκώστα Κατερίνα

***

Πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 98 ετών, ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Πάνος) ΓΕΡΟΝΤΑΚΟΣ. Ο Πάνος γεννήθηκε το 1913 στο Γεωργίτσι Σπάρτης. Το 1941 κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ, όπου υπηρέτησε ως αξιωματικός. Στον ηρωικό Δεκέμβρη ήταν καπετάνιος του Λόχου της Ν. Ιωνίας όπου και τραυματίστηκε. Με την απελευθέρωση έγινε μέλος του ΚΚΕ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ελλάδα». Μετανάστευσε στην Αυστραλία όπου και υπήρξε ενεργό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας την οποία υπηρέτησε και από τη θέση του Προέδρου.

ΜΑΚΗΣ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΣ
ΜΑΚΗΣ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΣ
Η Λέσχη Φίλων και οπαδών του ΚΚΕ, στη μνήμη του Πάνου Γεροντάκου, προσφέρει στο ΚΚΕ 360 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας πατέρα και παππού, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗ, που κλείνει ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Φαρμάκου της ΝΟ Βιομηχανίας, 100 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ. Το κόμμα που υπηρέτησε πιστά μέχρι το τέλος της ζωής του. Επίσης, προσφέρουμε 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» που ήταν ο καθημερινός του σύντροφος. Με πολλή αγάπη τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Γιώργος Κολιοφώτης, Βουβοπόταμος Πρέβεζας

***

Για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΛΕΒΕΝΤΙΔΗ και ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΛΕΒΕΝΤΙΔΗ, που «έφυγαν» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Α΄ Πειραιά.

Οικογένεια Ερμίδη

***

ΦΩΤ.

Ο Βαλουκτσής Ιάκωβος και η σύζυγός του Αλκηστη, αντί για λουλούδια στον τάφο του παιδιού τους, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΛΟΥΚΤΣΗ, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροδολίβους.

***

ΦΩΤ.

Στις 16 Γενάρη του 2012 συμπληρώνονται 7 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, ΡΟΖΑΣ ΤΑΤΣΗ (ΓΙΑΦΑΣΟΒΑ). Η Ρόζα γεννήθηκε στη Σοβιετική Ρωσική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία στο χωριό Μαλοτρουγιόβο περιοχή Πένζας, σε φτωχή αγροτική οικογένεια. Από μικρή μπήκε στη βιοπάλη, φροντίζοντας μετά το θάνατο του πατέρα της, τα πέντε μικρότερα αδέλφια της. Η δίψα της για μόρφωση την οδήγησε στο πέρασμα από όλες τις βαθμίδες και τα στάδια της μέσης και ανώτατης μόρφωσης, ώστε να φτάσει στον ανώτερο επιστημονικό τίτλο του διδάκτορα επιστημών της Ιστορίας, με πλούσιο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Τηλεπικοινωνιών Τασκένδης διορίστηκε ως καθηγήτρια Ιστορίας και εργάστηκε σε αυτό το ίδρυμα μέχρι τη συνταξιοδότησή της. Στα 35 χρόνια εργασίας της δημοσίευσε περισσότερες από 40 επιστημονικές και μεθοδικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και άλλες εκδόσεις.

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ
Το 1957 παντρεύτηκε τον πολιτικό πρόσφυγα, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Κώστα Τάτση, Μηχανικό Τηλεπικοινωνιών και απόκτησαν ένα γιο επίσης Μηχανικό Τηλεπικοινωνιών, παντρεμένο με την Αμίνα. Τα δυο εγγόνια της Ρόζας είναι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Πληροφορικής. Η Ρόζα ήταν καλή οικογενειάρχης, άξια μητέρα και γιαγιά. Επαναπατρίσθηκε οικογενειακώς το 1990 και η Ελλάδα έγινε δεύτερη πατρίδα της.

Στη μνήμη της Ρόζας Τάτση, η οικογένεια Τάτση Κώστα μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Ιωνίας, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του λατρευτού και αείμνηστου πατέρα και συζύγου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΥ, που τόσο έντονα είναι αισθητή η απουσία του ιδιαίτερα τις μέρες αυτές των γιορτών, προσφέρουμε, στη μνήμη του, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η σύζυγος, Ευαγγελία

οι κόρες, Αντωνία και Καλλιόπη

τα εγγόνια, Δημήτρης - Δέσποινα - Γεωργία

***

ΦΩΤ.

Στις 13 Νοέμβρη έγινε το 40ήμερο μνημόσυνο της ΣΟΦΙΑΣ ΖΟΛΙΔΑ στην Κρηνίδα (Βιτάστα) Σερρών. Η οικογένεια του συντρόφου Μπίζελα Νίκου, αντί για λουλούδια στον τάφο της θείας και κουνιάδας Σοφίας προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροδολίβους.

Τα ανίψια: Πέτρος - Αγγελική - Δέσποινα και η μάνα του Σουλτάνα Μπίζελα

***

2 ΦΩΤ.

Στις 27 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 46 χρόνια από το θάνατο του αδερφού μου, ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΥΡΙΔΗ. Γεννήθηκε το 1916 και ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Πήρε μέρος στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940 -'41. Στην κατοχή από τους πρώτους αντάρτες του ΕΛΑΣ με πλούσια δράση στην περιοχή Χολομώντα. Το 1946 κατατάχθηκε στο ΔΣΕ και με τη δράση του αναδείχτηκε αξιωματικός πολιτικός επίτροπος με το βαθμό του Ταγματάρχη. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία. Σπούδασε Χημεία και εργάστηκε ως τεχνικό στέλεχος στο μεταλλουργικό συγκρότημα στο Μίσκολιτς. Πέθανε στην Ουγγαρία και θάφτηκε στο χωριό του Σήμαντρα Χαλκιδικής.

 ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Επίσης, στη μνήμη του συζύγου μου, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, απόστρατο αξιωματικό αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

Σοφία Καραγιάννη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της μητέρας μου, ΑΝΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ (φωτ.), για τα 9 χρόνια από το θάνατό της, και στη μνήμη των συντρόφων μου από τους πρώτους πυρήνες του Κόμματος στην Καλαμαριά: ΚΟΚΚΑ ΜΗΤΣΟ, ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΜΙΜΗ, ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗ ΜΗΤΣΟ, ΜΑΚΑΡΟΝΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟ (Μουστάκα), ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΛΑΖΑΡΟ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΝΝΗ. Που κοντά τους έκανα τα πρώτα μου βήματα ως μέλος του ΚΚΕ και επίσης των πρόωρα χαμένων συντρόφων: ΠΟΥΛΟΥΛΙΔΗ ΣΤΕΛΙΟΥ και ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗ ΣΤΕΛΙΟΥ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλαμαριάς, 50 ευρώ

Συντροφικά, Παναγ. Γ. Γρηγοριάδης

***

2 ΦΩΤ.

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας μου ΝΙΚΟΣ ΤΟΠΗΣ, στις 27.12.2001, γεννημένος στη Χαλάστρα το 1923. Και 19 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή η μητέρα μου, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΠΗ, στις 24.11.1992, γεννημένη στη Χαλάστρα το 1930. Μέχρι το τέλος της ζωής του, ήταν αναγνώστης καθημερινός της εφημερίδας μας, του «Ριζοσπάστη», και από μικρή ηλικία μέλος του ΚΚΕ.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στη μνήμη του, ο γιος τους Βαγγέλης, η νύφη τους Νίκη και ο εγγονός τους, Νίκος, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαλάστρας Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του σ. ΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΥΣΟΥΖΗ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, ο σ. Φώτης Γρηγοριάδης προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Δόξα - Παπάφη Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και τον αγώνα, ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ, προσφέρω 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Θέρμης.

Κασιούμη Μάγδα

***

Η ΣΠΕΝΤΖΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ «έφυγε» από τη ζωή στις 13.12.2011, σε ηλικία 91 χρόνων. Από μικρή πάλεψε μέσα από τις γραμμές του Κόμματος και της Εθνικής Αντίστασης, για το δυνάμωμα του Κόμματος. Η χούντα, το 1967, την εξόρισε στη Γυάρο και την Αλικαρνασσό για τριάμισι χρόνια.

Στη μνήμη της, το παιδί της, Γιώργος, η νύφη της, Βασιλική, και τα εγγόνια της Βασίλης - Εφη, η Σταυρούλα, προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση στην ΝΕ ΚΚΕ Σερρών.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αδελφού μου, ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή και την οικογένειά του σε ηλικία 84 χρόνων. Γεννήθηκε στο χωριό Θεοδοράνη Ν. Πέλλας το 1926. Εντάχθηκε στο αγώνα με πολλά ακόμα παλικάρια, στην ΕΠΟΝ, όπως οι: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΒΡΕΝΤΣΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΣΚΟΣ και πολλοί άλλοι που πήραν μέρος στα μεγάλα συλλαλητήρια κατά των Γερμανών κατακτητών στην Ελλάδα. Από τις αρχές του 1947, με πολλούς ακόμα νέους κατατάχτηκαν εθελοντικά στα τμήματα του ΔΣΕ στο Πάικο, Τζένα και Καϊμακτσαλάν. Εκεί έδρασε με την ομάδα των ελεύθερων σκοπευτών του. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ πέρασε στη Λαϊκή Δημοκρατία Βουλγαρίας. Εδώ τελείωσε τη σχολή Αξιωματικών, όπου, μετά διορίστηκε στο Βουλγάρικο στρατό και αποστρατεύθηκε με το βαθμό το Ταγματάρχη. Δίνω φόρο τιμής, επίσης, στους μαχητές του ΔΣΕ που σκοτώθηκαν για ένα καλύτερο μέλλον της Ελλάδας: ΔΗΜΗΡΤΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΤΣΚΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΠΤΣΗΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΣ, ΤΑΣΟΣ ΔΟΥΜΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΣΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΠΤΣΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΞΙΤΗΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
Στη μνήμη τους, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Γεωργίου Δημήτριος

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του φίλου και συντρόφου, ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΡΙΕΖΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Κοκκινιάς.

Οικογένεια Αντώνη Λυκουρέση

***

ΦΩΤ.

«Εφυγε» στις 23.12.2011, ο αγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ. Γεννήθηκε στο Σταυρό Φαρσάλων το 1931 και ήταν αετόπουλο με τα δύο μεγαλύτερά του αδέλφια, Βαγγέλη και Θανάση. Σε μια εβδομάδα οι ντόπιοι συνεργάτες των Γερμανών σκότωσαν τον αδελφό του ΒΑΓΓΕΛΗ σε ηλικία 20 χρόνων και τον πατέρα τους, ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ. Στο δεύτερο αντάρτικο, στο ΔΣΕ, εντάχθηκε στο Ιππικό του Γαζή. Μετά 7 μήνες πιάστηκε και τον έστειλαν στο «αναμορφωτήριο» της Φρειδερίκης στη Λέρο για 2 χρόνια. Ηταν ένας αγνός τίμιος κομμουνιστής. Καλό σου ταξίδι, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 200 ευρώ στο αγαπημένο του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΛΗ, και τιμώντας τις αξίες και τα ιδανικά που πάλεψε σε όλη του τη ζωή ως μόνιμος αξιωματικός, δε δέχτηκε τον κατακτητή στη χώρα του και βγήκε αντάρτης στον ΕΛΑΣ Πελοποννήσου, χτυπώντας αυτούς και τους προδότες συνεργάτες των Γερμανών. Γι' αυτή του τη δράση και προσφορά, οι μετέπειτα κυβερνήσεις τον καταδίκασαν σε θάνατο. Εμεινε στη φυλακή, τελικά, για 18 χρόνια. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός αγωνιστής στο ΚΚΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πατησίων - Ριζούπολης.

Η γυναίκα του Λουκία προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Πατησίων - Ριζούπολης 100 ευρώ για την εξόρμηση του Κόμματος που και οι δύο τους πάλεψαν ασταμάτητα.

 ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΝΟΥΡΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΝΟΥΡΑΣ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου παιδιού, ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» άδικα στα 37 του χρόνια και, στις 13 Ιανουαρίου, συμπληρώνοντας 5 χρόνια. Επίσης, στην μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ (Καπετάν Νικήτα) και του ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΜΑ, προσφέρω 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ, 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Σαραντόπουλος Χαράλαμπος

***

ΦΩΤ.

Στις 2/10/2011, συμπληρώθηκαν 9 χρόνια που απουσιάζει από κοντά μας ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΦΕΡΗΣ. Η σύντροφός του, Πασχαλιά Β. Τζαφέρη, προσφέρει ως ενίσχυση στο ΚΚΕ το ποσό των 70 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στις 21 Δεκέμβρη 2010 συμπληρώθηκαν τρία χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφός μου ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΣ, αταλάντευτος κομμουνιστής, πιστός στις ιδέες του μαρξισμού - λενινισμού έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του Πάτρα Πολύζου προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης - Τιμογιαννάκη, το ποσό των 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που στις 3.1. έκλεισε 3 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρω στην άσβεστη μνήμη του 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Η σύζυγός του, Φωτεινή

τα παιδιά του, Βύρωνας και Νίκος

η εγγονή Φωτεινή

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μας, ΤΡΙΓΓΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ, που απεβίωσε στις 12.3.1990, και ΤΡΙΓΓΑ ΦΙΛΙΠΠΑ, που απεβίωσε στις 22.1.1993, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ που «έφυγαν» πιστοί στα ιδανικά του ΚΚΕ, τα παιδιά τους Τουφεκίτης Βαγγέλης και Θεοδώρα, προσφέρουμε 300 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Αλεξανδρούπολης Εβρου.

***

Ο σύντροφος Κώστας Λώλας, από τον Αετό Μεσσηνίας, προσφέρει 200 ευρώ στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, στη μνήμη συντρόφων συγχωριανών του που εκτελέστηκαν από τα ιταλικά στρατοδικεία. Σκοτώθηκαν στον ΕΛΑΣ και το Δημοκρατικό Στρατό, εκτελέστηκαν από τα φασιστικά στρατοδικεία και πέθαναν στις φυλακές και εξορίες οι παρακάτω σύντροφοι:

Νίκος Ζαχαριάδης
Νίκος Ζαχαριάδης
ΛΙΟΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΗΣ, ΚΑΖΑΝΤΖΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΛΩΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΑΖΑΝΤΖΑΣ ΠΑΝΑΓΟΣ, ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΔΗΜΟΣ, ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ - ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΜΑΝΟΛΗΣ, ΚΑΖΑΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΖΑΝΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ), ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΓΚΟΤΣΗΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ, ΚΑΖΑΝΤΖΑΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΝΤΕΜΟΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΛΩΛΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ, ΓΚΟΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΜΗΤΡΟΣ ΑΛΑΜΠΑΣΗΣ, ΚΑΖΑΝΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΧΑΣΑΝΗΣ, ΚΑΖΑΝΤΖΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΧΟΝΔΡΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΛΩΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΓΚΟΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΓΚΡΕΚΑΣ.

***

ΦΩΤ.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΝΟΥΡΑΣ, ο οποίος πέθανε στις 27 Μάρτη 2003, γεννήθηκε τα Ανώγια Μυλοποτάμου. Καταγόταν από προοδευτική οικογένεια. Τελείωσε το Δημοτικό στα Ανώγια, το Γυμνάσιο, Λύκειο στο Ηράκλειο και αποφοίτησε από τη Μαράσλειο. Εκεί ενστερνίστηκε τις προοδευτικές ιδέες. Είχε καρδιά που έκλεινε όλο τον εργαζόμενο κόσμο, τους κατατρεγμένους. Είχε οράματα και ιδανικά. Ακούραστος και με βαθιά πίστη στα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, την αποτίναξη και τη συντριβή του φασισμού, τότε που όλα τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, δίνει το «παρών» του στο προσκλητήριο του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Κατατάσσεται στον εφεδρικό ΕΛΑΣ. Συμμετέχει στα γεγονότα του Δεκέμβρη 1944. Ετρεφε μέσα του το μίσος για το φασισμό, τον πόλεμο και την αδικία. Πιάστηκε από τους Αγγλους, οι οποίοι τον μετέφεραν στην Ελ Ντάμπα της Αιγύπτου. Με την επιστροφή του στην πατρίδα, συμμετέχει ενεργά στους μετέπειτα κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού. Επιστρατεύτηκε το 1946 και απολύθηκε το 1948. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στο ΚΚΕ, στα ιδανικά του σοσιαλισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατό του, τα αδέρφια του, Ελένη και Κώστας Λώλας, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Ηρακλείου του Κόμματος, 100 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων μας ΘΩΜΑ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑ και ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, μελών του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής τους, με πλούσια αγωνιστική δράση και συμβολή στη υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαού μας, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας για την Οικονομική Ενίσχυση του Κόμματος

Μπατζιόλα Σταυρούλα

Παπαδοπούλου Αρετή

Τα παιδιά και τα εγγόνια

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του μεγάλου ιστορικού συγγραφέα ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Σωτήρης Ιβανούδης

***

Στη μνήμη του φίλου του ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και συνεπούς κομμουνιστή, ο Συμεών Τίρχας από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών ΝΟ Μαγνησίας, 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ.

***

2 ΦΩΤ.

Στις 16.1.2012 μπαίνουμε στον 8ο χρόνο που «έφυγε» από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας κόρη και αδελφή ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΡΑΠΤΑΚΗ - ΘΕΡΜΟΥ, η Λιάνα όπως την αποκαλούσαν όλοι όσοι τη γνώρισαν στην τόσο σύντομη ζωή της.

Στη μνήμη της, ο αδελφός της, η μάνα της και ο πατέρας της προσφέρουν στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ ως β' δόση, μέσω ΚΟΒ «902», προκειμένου το Κόμμα που η Λιάνα υπηρέτησε με συνέπεια και ανιδιοτέλεια να συνεχίσει πιο αποφασιστικά τον ηρωικό αγώνα υπέρ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Τα χρήματα προσφέρονται, επίσης, και στη μνήμη του αδελφικού μου φίλου, συντρόφου και συναδέλφου ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ που συμπληρώνονται 6 μήνες από τότε που «έφυγε». Στάθηκε στις πρώτες γραμμές των μαχών του ΚΚΕ, της προβολής των θέσεών του Κόμματος, του ΠΑΜΕ, των δυνάμεων της κοινωνικής συμμαχίας και των λαϊκών επιτροπών αγώνα, μέσα από το χαράκωμα του «902». Αξεπέραστη η απώλεια και των δύο συντρόφων μας στον ανθό της νιότης τους.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ

Motion Team

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
Ανδρέας Θερμός

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΓΓΕΛΑΚΗ που στις 15.1.2012 κλείνουν 2 χρόνια από το θάνατό του, σύντροφοι και φίλοι από το Μπραχάμι και το Περιστέρι, καθώς και συνάδελφοι από το Σωματείο Συνταξιούχων Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι) Δάφνης και Αλίμου, στο οποίο ήταν Πρόεδρος, προσφέρουν στο ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλος ως την τελευταία του πνοή, το ποσό των 110 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου.

***

Η Μαρία Διαμαντάκη στη μνήμη των γονιών της, ΑΓΓΕΛΟΥ και ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ, και του αδερφού της, ΓΙΩΡΓΟΥ, προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας.

***

Ο Συμεών Ηλίου, στη μνήμη των κουμπάρων του, ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΛΩΡΕΝΤΗ, προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ (Καραγιάννης), ΒΡΕΤΤΟΥ ΖΩΗ (Κουκογιάννης), ΒΡΕΤΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (Σταυράκης), ΒΛΑΧΟΥ ΣΠΥΡΟΥΚΟΚΛΑ ΠΑΝΟΓΙΩΡΓΟΥ (Γέροντας), ΚΟΚΛΑ ΣΠΥΡΟΥ, ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗ (Λαμπόβας), ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ ΤΑΣΟΥ (Βρακάς), ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ ΠΑΝΟΥΜΑΝΩΛΙΤΣΗ ΤΑΚΗ (Καρές), και ΣΕΡΒΟΥ ΣΠΥΡΟΥ, από τα χωριά της περιφέρειας Αλεξάνδρου Λευκάδας που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) προσφέρει, μέσω ΚΟ Λευκάδας, 200 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική του εξόρμηση.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ και της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΗΤΣΕΑ, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ κέντρου Καλλιθέας.

Ερρίκος Βακαλόπουλος


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΤΑΤΣΗ ΡΟΖΑ
ΤΑΤΣΗ ΡΟΖΑ

ΡΑΠΤΑΚΗ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΡΑΠΤΑΚΗ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ

 ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ

ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ

ΒΑΛΟΥΚΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΑΛΟΥΚΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΣ

ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΡΙΓΓΑΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ
ΤΡΙΓΓΑΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ
ΑΝΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ

Θωμάς Μπατζιόλας
Θωμάς Μπατζιόλας

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΗΤΣΕΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΗΤΣΕΑ

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥΛΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥΛΗΣ

ΚΟΛΙΟΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΛΙΟΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 Καραχάλιος Κώστας
Καραχάλιος Κώστας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΘΗΝΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΖΟΛΙΔΑ
ΣΟΦΙΑ ΖΟΛΙΔΑ

ΝΙΚΟΣ ΤΟΠΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΟΠΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΟΥΣΟΥΖΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΟΥΣΟΥΖΗΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΠΗ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΠΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΡΙΓΓΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ
ΤΡΙΓΓΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ