Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ «ΚΕΡΔΟΣ» - «ΒΡΑΔΥΝΗ»
«Οχι» σε ατομικές συμβάσεις και απολύσεις

Στην απόλυση του δημοσιογράφου Γιάννη Λεοντάρη προχώρησε χτες η εργοδοσία στην οικονομική εφημερίδα «Κέρδος». Χτες, οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί της εφημερίδας, με αποφάσεις των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΔΕ, αντιδρώντας στην απόλυση του εργαζομένου και ζητώντας συγχρόνως την καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών τους, προχώρησαν από τις 6 το απόγευμα σε 24ωρη απεργία.

Ο εργαζόμενος είχε απολυθεί τον περασμένο μήνα, και η ιδιοκτησία είχε αναγκαστεί να ανακαλέσει την απόλυσή του, όπως επίσης και να «παγώσει» τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, μπροστά στην αποφασιστικότητα και την αγωνιστική διάθεση που έδειξε το σύνολο των εργαζομένων απέναντι στις εργοδοτικές απαιτήσεις.

Στο μεταξύ, η προώθηση ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις κατά 20% στους μισθούς επιχειρείται και στην εφημερίδα «Βραδυνή», ιδιοκτησίας Μήτση. Ο εργοδότης ήδη οφείλει δεδουλευμένα μηνών στους εργαζόμενους, ενώ δεν εφαρμόζει και τις ΣΣΕ.

Οι εργαζόμενοι χτες με απόφαση της συνέλευσής τους δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στις ατομικές συμβάσεις, τονίζοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να τις υπογράψει.

Απεργία στην ΕΡΤ

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες από τη 1 το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ, με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ενώ σε καθημερινές 24ωρες απεργίες βρίσκονται και οι διοικητικοί και τεχνικοί με απόφαση του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για υπονόμευση και υποβάθμιση της λειτουργίας της ΕΡΤ, καθώς και με αίτημα την επαναπρόσληψη των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι δημοσιογράφοι ζητούν την άμεση υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για να προχωρήσει η διαδικασία επαναπρόσληψης των συναδέλφων τους. Να σημειωθεί ότι στις 17 Γενάρη λήγουν και οι τελευταίες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

  • Με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων που ήδη έχουν γίνει τους προηγούμενους μήνες και την ανάκληση των προειδοποιητικών απολύσεων που κοινοποίησε ή ετοιμάζεται να κοινοποιήσει τις επόμενες μέρες, οι εργαζόμενοι στον «Αγγελιοφόρο», προχωρούν σήμερα από τις 10 το πρωί σε νέα 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος» των Μπόμπολα, Μπακατσέλου, Ψυχάρη, αντιδρούν στις 11 απολύσεις δημοσιογράφων από την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» που προανήγγειλε η εργοδοσία και οι οποίες θα γίνουν το Μάη, ώστε να καταβάλει τη μισή αποζημίωση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ