Σάββατο 14 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απεργοσπαστικός μηχανισμός σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Καταγγελία της Γραμματείας Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει «τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπαθούν να στήσουν στις σχολές της Αττικής πρόεδροι - διοικήσεις - καθηγητές - παρατάξεις μπροστά στην παναττική απεργία στις 17 Γενάρη». Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει, ότι ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι «την ημέρα της απεργίας η σχολή θα είναι ανοικτή», ενώ στην πλειοψηφία των σχολών της Αττικής οι πρόεδροι δηλώνουν «αναρμόδιοι» για να κλείσουν τις σχολές και προειδοποιούν ανοιχτά ή συγκαλυμμένα ότι η συμμετοχή στην απεργία μπορεί να στοιχίσει στους φοιτητές την εξεταστική! Παράλληλα το ΜΑΣ καταγγέλλει ότι στην Αρχιτεκτονική υπήρξαν καθηγητές που επέμεναν να κάνουν μάθημα την ώρα της Γενικής Συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου.

«Η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ στα μισά Διοικητικά Συμβούλια που συζητούν για την απεργία δεν εμφανίζονται (Γεωπονική, ΣΕΥΠ, ΑΣΠΑΙΤΕ), στα υπόλοιπα έχουν καταψηφίσει λέγοντας ότι "δεν αφορά τους φοιτητές" (Πάντειος, ΠΑ.ΠΕΙ) και εκβιάζουν ανοιχτά ότι οι "σχολές θα μείνουν ανοιχτές γιατί αλλιώς θα χαθούν οι εξεταστικές" (ΣΤΕΦ Αθήνας)», τονίζει επίσης το ΜΑΣ. Για τις δυνάμεις των ΕΑΑΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΑΣ λέει ότι σαμποτάρουν τις Γενικές Συνελεύσεις στις περισσότερες σχολές, επίσης «διαλύουν τις Συνελεύσεις ετών-εργαστηρίων στο όνομα της ενότητας των συλλόγων (!) ενώ την ίδια ώρα στο ΕΜΠ καλούν σε Παμπολυτεχνιακή συνέλευση (το ΕΜΠ έχει 9 φοιτητικούς συλλόγους)»!

Το ΜΑΣ τονίζει ότι το ίδιο κάνουν οι αντίστοιχες παρατάξεις των παραπάνω δυνάμεων και στους χώρους δουλειάς και καλεί στην απεργία, υπογραμμίζοντας: «Δεν θα τους περάσει! Τους απομονώνουμε! Ο,τι και να κάνουν δεν θα μας τρομοκρατήσουν.Εμπνεόμαστε από τους εργάτες της Χαλυβουργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ