Σάββατο 14 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σε ρόλο εγγυητή του μαύρου μετώπου

Συνδράμει με κάθε τρόπο την επίθεση σε μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις

Η ΝΔ είναι βασικός πυλώνας της επίθεσης σε εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα. Σαν τέτοια πρέπει να την πολεμήσει ο λαός, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα και την πολιτική τους
Η ΝΔ είναι βασικός πυλώνας της επίθεσης σε εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα. Σαν τέτοια πρέπει να την πολεμήσει ο λαός, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα και την πολιτική τους
Σε «σωματοφύλακα» της κυβέρνησης Παπαδήμου, προκειμένου να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, αναδεικνύεται η ηγεσία της ΝΔ, επιχειρώντας ταυτόχρονα να καταξιωθεί ως εγγυητής της συμμαχίας του μαύρου μετώπου. Επικαλούμενη τον κίνδυνο οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ να υπονομεύσουν και να αποσταθεροποιήσουν την τρικομματική κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, η ηγεσία της ΝΔ μπαίνει μπροστά και αναλαμβάνει ρόλο εγγυητή σταθερότητας της συμμαχικής κυβέρνησης της αστικής τάξης.

Χαρακτηριστική από την άποψη αυτή, είναι η χτεσινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, με αφορμή την επιστολή επτά κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που ζητάνε την παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου μέχρι και το 2013. Ο Γ. Μιχελάκης αποκρούει την παράταση, για να εξυπηρετηθούν «κομματικές και μόνον σκοπιμότητες» του ΠΑΣΟΚ, αλλά αποφεύγει να θέσει οποιαδήποτε προθεσμία για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Ταυτόχρονα, προβάλλει το κόμμα του ως δύναμη σταθερότητας επισημαίνοντας ότι «η κατάρρευση όμως του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μετατραπεί σε κατάρρευση της χώρας».

Κυρίαρχο για τη ΝΔ, παραμένει η συστράτευσή της για να περάσουν τα μέτρα που τσακίζουν μισθούς, εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι εκ μέρους της ΝΔ, δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση στα όσα είπε προκλητικά ο πρωθυπουργός χτες στη Βουλή για την ανταγωνιστικότητα, ακριβώς γιατί συμφωνεί πλήρως.

Πολλές φορές άλλωστε, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εκφράσει παρόμοιες απόψεις όπως αυτή που εξέφρασε χτες ο Λ. Παπαδήμος, ότι δηλαδή «είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές με τη συμφωνία και των δύο πλευρών, αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι». Στο ίδιο πνεύμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης, επανέλαβε χτες σαν αντιπρόταση στη μείωση των μισθών τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. «Εάν δεχτούμε ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να μειώσουμε το κόστος του δημοσίου, αυτό το οποίο έχω πει είναι ας ξεκινήσουμε με όλους όσοι έχουν προσληφθεί στο δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ. Αυτούς δηλαδή οι οποίοι δεν μπήκανε αξιοκρατικά, με τα κομματικά ρουσφέτια από το '94 και μετά», δήλωσε (στο «Σκάι»).

Από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα καταλήξουν σε συμφωνία, όπως έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ