Τρίτη 17 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙΟΥ
Μάθημα αλληλεγγύης από μαθητές

Οι πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης που αναπτύχθηκαν από μαθητές στους απεργούς χαλυβουργούς δείχνουν ότι ο αγώνας τους εμπνέει. Μαθητές από όλη τη χώρα προχώρησαν σε συγκέντρωση χρημάτων, συλλογικές αποφάσεις και ψηφίσματα συμπαράστασης, εκθέσεις και ζωγραφιές, επισκέψεις στο χώρο του εργοστασίου. Ωστόσο, η πρωτοβουλία μαθητών του 2ου Λυκείου Μπραχαμίου, οι οποίοι στο πλαίσιο της δράσης του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας έβγαλαν στο σχολείο ένα κουτί για να συγκεντρώσουν χρήματα για τους απεργούς, βρήκε απέναντί της τη διεύθυνση του σχολείου.

Η πρωτοβουλία των μαθητών βρήκε θετική ανταπόκριση, ενώ αποτέλεσε αφορμή για να ανοίξει κουβέντα για τον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Η κίνηση του διευθυντή να τους πάρει το κουτί όσο λειτουργούσε το σχολείο, με το πρόσχημα ότι απαγορεύονται οι έρανοι, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της τοπικής Λαϊκής Επιτροπής και εκπροσώπων της Ενωσης και του Συλλόγου Γονέων που διαμαρτυρήθηκαν στο διευθυντή. Πάντως, οι μαθητές μετά το τέλος του μαθήματος συνέχισαν τη συγκέντρωση χρημάτων καλώντας παράλληλα σε συμμετοχή στη σημερινή απεργία. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με μαθητές, πριν τις γιορτές ζητήθηκαν χρήματα από μαθητές για την ενίσχυση μιας ΜΚΟ...

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Νότιας Αθήνας τονίζει σχετικά με την προσπάθεια παρεμπόδισης των μαθητών να συγκεντρώσουν χρήματα για τους απεργούς, ότι «μέσα στα σχολεία δρουν ελεύθερα και απροκάλυπτα διάφορες ΜΚΟ, η Εκκλησία, χορηγοί, η Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, το ίδιο το κράτος αναγκάζει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας μπορεί να είναι ήσυχο. Τα στελέχη εκπαίδευσης που ορίζει συνεχίζουν την πολιτική καταστολής απέναντι στο μαθητικό κίνημα, όπως άλλωστε έχει ζητήσει η ίδια η υπουργός Παιδείας». «Οι μαθητές του σχολείου με την ενέργειά τους δίδαξαν το πιο σημαντικό μάθημα. Το μάθημα της αλληλεγγύης, του αγώνα και της ζωής», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ