Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Παπαδάκη

Η εκπομπή «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» συνεχίζοντας τα αφιερώματα σε τραγουδιστές «παλαιάς κοπής» που συνεχίζουν όμως μέχρι σήμερα να «τα λένε» μια χαρά, αυτή τη φορά έχει καλεσμένο τον Μάνο Παπαδάκη. Εναν καλλιτέχνη που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '50 και συνεργάστηκε με κορυφαίους λαϊκούς δημιουργούς, Γιώργο Ζαμπέτα, Χαρ. Βασιλειάδη, Γιώργο Μητσάκη, Βασίλη Βασιλειάδη, Ακη Πάνου και άλλους. Η εκπομπή μεταδίδεται απόψε στις 21.30 από την τηλεόραση του «902».

Ο Χρήστος Βινιδιώτης επιμελήθηκε και έπαιξε μπουζούκι συνοδεύοντας μαζί με τους υπόλοιπους μουσικούς τον Μάνο Παπαδάκη που ερμήνευσε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του και όχι μόνο.

Ο Πάρης Μήτσου στη «μεγάλη» συνέντευξη με τον καλλιτέχνη, συζητάει μαζί του για τη μουσική του διαδρομή, τη δισκογραφία του, τις εμφανίσεις του στο πάλκο με ιστορικές μορφές του λαϊκού τραγουδιού: Τσιτσάνη, Μπέλλου, Γκρέυ, Πόλυ Πάνου, Β. Περπινιάδη, Σ. Παγιουμτζή, Ρ. Σακελλαρίου, Μπίνη, Αγγελόπουλο και άλλους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ζωή του Μάνου Παπαδάκη γιατί μέσα από τις αναφορές προκύπτουν πολύ σημαντικά στοιχεία για το «καθεστώς» συνεργασιών των καλλιτεχνών με τις δισκογραφικές εταιρείες αλλά και τις συνθήκες εργασίας των καλλιτεχνών εκείνης της εποχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ