Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΗΕΑ
Δικαίωμα να είναι μέλη όλοι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι

Την ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης να ανήκουν στο σωματείο τους, ανεξάρτητα από τη σχέση και το χρόνο εργασίας τους, τόνισε χτες το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Με αφορμή τη συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου με θέμα την εξέταση προσφυγών δημοσιογράφων που δεν εγγράφηκαν στην ΕΣΗΕΑ, το ΠΑΜΕ ανέλαβε πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών σε κείμενο που αναφέρει τα εξής:

«Τα μέλη του Μεικτού της ΕΣΗΕΑ που υπογράφουν αυτό το κείμενο προτείνουν η γενική συνέλευση που θα γίνει την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 να συζητήσει και να αποφασίσει την άμεση έναρξη των διαδικασιών για:

-- Να γίνονται μέλη του σωματείου όλοι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ, ανεξαρτήτως σχέσης και χρόνου εργασίας.

-- Την εκκαθάριση μητρώου μελών της ΕΣΗΕΑ για τη διαγραφή όλων όσοι είναι εργοδότες ή κατέχουν διευθυντική θέση».

Το κείμενο υπέγραψαν 29 από τα περίπου 50 μέλη του Μεικτού Συμβουλίου που συμμετείχαν στη χτεσινή συνεδρίαση και κατατέθηκε ως πρόταση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και τη γενική συνέλευση.

Σημειώνεται ότι το αντιδραστικό καταστατικό της ΕΣΗΕΑ δεν επιτρέπει να γίνονται μέλη της οι εργαζόμενοι στο διαδίκτυο. Για τους υπόλοιπους επιβάλλει μια σειρά όρους και προϋποθέσεις (π.χ. μακροχρόνια προϋπηρεσία), ενώ ουσιαστικά αποκλείει όσους εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας εκτός της αορίστου χρόνου. Αποτέλεσμα, χιλιάδες δημοσιογράφοι να βρίσκονται εκτός της ΕΣΗΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ