Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πασχίζουν ενάντια στον ταξικό συντονισμό των εργατών

Η απόφαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τα ξενοδοχεία να κάνουν ένα σημαντικό βήμα στην πάλη τους με τη συγκρότηση Πανελλαδικής Γραμματείας στον κλάδο, έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η πλειοψηφία της διοίκησης της κλαδικής Ομοσπονδίας, δηλαδή η ΠΑΣΚΕ με επιστολή της - που κοινοποιεί σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις - ζητά από τη ΓΣΕΕ να πάρει θέση, διότι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «δεν μπορεί μια παράταξη παράλληλα με τις υπάρχουσες δομές του συνδικαλιστικού κινήματος να επιχειρεί να δημιουργήσει άλλη σε δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμιο επίπεδο». Χαρακτηρίζει τη συγκρότηση Γραμματείας «μόρφωμα» και «κομματική - παρασυνδικαλιστική δευτεροβάθμια οργάνωση». Απειλεί μάλιστα για την τελική της θέση ανάλογα με τις εξελίξεις.

Η ΠΑΣΚΕ γνωρίζει πολύ καλά τι είναι το ΠΑΜΕ και ανησυχεί επειδή οι εργαζόμενοι αποκτούν ένα βασικό εργαλείο για την ταξική πάλη (και) στον κλάδο. Εργαλείο για το ξεμπρόστιασμα των συνδικαλιστικών συμμάχων των μεγαλοξενοδόχων και την απόκρουση της εργοδοτικής επιθετικότητας. Κόντρα στη λογική της υποταγής που και η ΠΑΣΚΕ υπηρετεί - για να μπουν εμπόδια σε αυτή την επίθεση, για να δυσκολέψουν κυβέρνηση και εργοδοσία, για να βάλουν θεμέλιο στην πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Αυτό ακριβώς φοβάται η φιλοεργοδοτική - κυβερνητική ΠΑΣΚΕ. Σε αυτήν την προοπτική θέλει να βάλει εμπόδιο. Οπως άλλωστε κάνει τόσα και τόσα χρόνια με το συμβιβασμό και τη συναίνεση με την καλλιέργεια της μοιρολατρίας και με τους «διαλόγους», υπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ