Κυριακή 22 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΚΗΣ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΣ
ΜΑΚΗΣ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΣ
3 ΦΩΤ.

Θυμάμαι πάντα τις συντρόφισσες που από χρόνια έφυγαν από τη ζωή:

Την ΑΥΡΑ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΟΥ, που είχα την ευχή να έχω τη βοήθειά της στη δουλειά με το γυναικείο κίνημα. Ηρεμη και σεμνή στη συνεργασία της, αγαπητή στον περίγυρό της.

Τη ΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ, που βρέθηκε στην προσφυγιά μετά την πολύχρονη φυλάκισή της. Ετσι τη γνώρισα από κοντά, έζησα τα προβλήματα και τις στεναχώριες της. Και οι δύο συντρόφισσες δοσμένες στον αγώνα με πολύχρονη πείρα.

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΤΑΥΔΑ (Μπέμπα). Πολύχρονη η συμμετοχή της στο Κόμμα και τους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης. Είχα στενό δεσμό μαζί της, την αγαπούσα. Μεγάλος ο καημός της που ο αγαπημένος και μονάκριβος γιος της, Αλέξης δεν είχε ακόμα δημιουργήσει οικογένεια, ο οποίος συχνά θυμάται τη μάνα του.

Στην αξέχαστη μνήμη τους προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πάνω Καισαριανής.

Γιάννα Τρικαλινού

***

ΦΩΤ.

Στις 26 του Γενάρη συμπληρώνονται 10 χρόνια που έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια και μέλος του ΚΚΕ ΑΝΝΑ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ από την Καβάλα, καπνεργάτρια. Η σ/σσα Αννα, χήρα με 3 παιδιά από τα 42 της χρόνια συνέχισε να αγωνίζεται για τα ιδανικά του Σ/σμού και του ΚΚΕ. Στο προσφυγικό της σπίτι έκρυβε τον πολύγραφο που τύπωναν έντυπα της αντίστασης. Αν και βασανίστηκε με την 15χρονη κόρη της, ποτέ δεν κάμφθηκε, παρέμεινε αγωνίστρια και ως το τέλος της ζωής της διακινούσε το «Ρ» και μάζευε συνδρομές για το κόμμα. Στη μνήμη της, οι κόρες της Θεοδώρα Καρατζά και Σταυρούλα Δόλιατζη προσφέρουν 60 ευρώ για τη οικονομική εξόρμηση, μέσω της ΝΕ Καβάλας.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ
***

4 ΦΩΤ.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΤΟΣ (φωτ.) γεννήθηκε το 1912 στη Ρεντίνα Καρδίτσας. Το 1936, υπηρετούσε τη θητεία του στη Λάρισα. Ηταν σιτιστής τάγματος, εκεί γνωρίστηκε με τις αριστερές οργανώσεις. Οπου ένας λοχαγός από το τάγμα τον επιστράτευσε στο Κόμμα. Τον τίτλο του μέλους του Κόμματος τον κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Το 1946, στις 15/8, τον συνέλαβε ο συμμορίτης Βουρλάκης. Τον βασάνισε για πέντε ημέρες και έπειτα τον εκτέλεσε στο βουνό Ζαχαράκη.

Η ΙΟΥΛΙΑ ΤΣΙΡΗ του Ευαγγέλου, γεννήθηκε το 1922. Οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ το 1943. Το 1947 βγήκε στο Δημοκρατικό Στρατό. Ηρθε στο Γράμμο, στην ελεύθερη Ελλάδα, με την ηρωική πορεία του Απρίλη του 1948. Πολέμησε στο Γράμμο και μετά τον ελιγμό, όπου πέρασαν τα τμήματα στο Βίτσι, υπηρετούσε στην 103η Ταξιαρχία. Σκοτώθηκε τον Οκτώβρη του 1948, στο Βίτσι.

Ο ΤΣΙΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (φωτ.) του Λάμπρου, γεννήθηκε στις 27/12/1954, στη φιλόξενη Δημοκρατία του Ουζμπεκιστάν, στην Τασκένδη, στο 12ο συνοικισμό. Εκεί τελείωσε το δεκατάξιο σχολείο και φοίτησε στη Σχολή Ακτινολόγων - Φωτογράφων. Το 1975 επαναπατρίστηκε με τους γονείς του και όσο να αναγνωριστούν τα διπλώματά του δούλευε ως πλασιέ. Σκοτώθηκε στις 12/1/1983 σε τροχαίο στην Κρήτη.

Η ΤΣΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (φωτ.) γεννήθηκε το 1928. Βγήκε στο βουνό όπου δούλεψε σε συνεργείο ραφτάδων. Μετά τον ελιγμό του Γράμμου ήταν στις μεταφορές του ΔΣΕ στο Βίτσι. Με την αποχώρηση του ΔΣΕ βρέθηκε στην Τασκένδη. Αρχικά δούλεψε στη βιομηχανία, στο εργοστάσιο Τασλ-Μας και μετά από τρία χρόνια πήρε μετάθεση στη φάμπρικα στην 12η πολιτεία. Εκεί γνωρίστηκε με τον Τσίρη Λάμπρο του Ευαγγέλου και παντρεύτηκαν. Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Βαγγέλη και τον Ηλία. Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά της το 1975. Κατοικούσε στην Αθήνα και δούλευε ως καθαρίστρια μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε. Το 2005 αρρώστησε και απεβίωσε στις 5 Σεπτέμβρη.

ΑΥΡΑ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΟΥ
ΑΥΡΑ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΟΥ
Η ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ του Ανδρέα ΜΟΥΤΟΥ (φωτ.) πέθανε στις 21/1/2011 σε ηλικία 97 χρονών. Τον άντρα της τον σκότωσε ο συμμορίτης Βουρλάκης στις 20/8/1946. Εμεινε χήρα στα 32 της χρόνια και μεγάλωσε μαζί με τη μάνα της τα 3 της παιδιά, το μεγαλύτερο 5 ετών και το μικρότερο 6 μηνών. Υπέφεραν πολύ για να τα μεγαλώσουν γιατί ήταν ο εμφύλιος πόλεμος. Ο στρατός τους πήρε τα πράγματα και τους μετέφερε στη Λαμία.

Στη μνήμη τους, ο Τσίρης Λάμπρος, ο γιος του Ηλίας, η νύφη του Αικατερίνη και τα εγγόνια του προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Ριζούπολης, 300 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου, πατέρα και παππού μας ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΤΣΑΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ που αγωνίστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για τις ιδέες του και έφυγε απο τη ζωή στις 12-12-2011, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος μέσω της KO Σούρπης - Μαγνησίας.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

***

5 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του λατρευτού μου συντρόφου στη ζωή και τον αγώνα, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΙΝΑΡΔΗ, και των γονιών μας, ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΚΑΛΛΡΡΟΗΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΛΙΝΑΡΔΗ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λυκότρυπας.

Ελένη Λιναρδή

***

ΦΩΤ.

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΒΙΣΒΑΡΔΗΣ ήταν ένας αταλάντευτος αγωνιστής. Η ηρεμία, το χαμόγελο αλλά και η σταθερότητα στο κομμουνιστικό ιδεώδες τον χαρακτήριζαν σε κάθε συζήτηση. Ομως έφυγε πρόωρα από κοντά μας, σαν σήμερα πριν ένα χρόνο(22.1.2011).

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, το κόμμα των αταλάντευτων αγώνων για κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω.

Οι γονείς του, Νίκος - Αγγελική Βισβάρδη

ΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ
ΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ
* Στη μνήμη του συντρόφου μου ΠΕΤΡΟΥ ΒΙΣΒΑΡΔΗ, ένα χρόνο από τον πρόωρο χαμό του, προσφέρω, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Περιστερίου.

Χριστίνα Μπουγά

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ (φωτ.), και με αφορμή την ονομαστική του εορτή, καθώς και στη μνήμη των γονιών μου, ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΑΝΝΑΣ ΣΒΩΛΟΥ, καθώς και των αδελφών μου, ΘΑΝΑΣΗ και ΣΩΤΗΡΗ ΣΒΩΛΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω.

Η συντρόφισσά του

Φωτεινή Πετράκου

***

ΦΩΤ.

Στις 4.1.2012 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του σ/φου ΚΟΤΑΝΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού και Πολιτικού πρόσφυγα στην Τσεχοσλοβακία από το 1949 έως 1981. Ηταν μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του, Κυριακή, και τα παιδιά του, Τατιανή και Γιώργος, προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Σταυρούπολης.

***

Στη μνήμη των αξέχαστων γονιών μου, ΣΟΦΙΑΣ και ΘΩΜΑ ΣΤΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Γνωρίζοντας την προσφορά και το έργο του ιδρύματος «Το Σπίτι του Αγωνιστή», αποφάσισα κι εγώ να συμβάλλω στη στήριξή του, να γίνω μόνιμος συνδρομητής του με 100 ευρώ το χρόνο. Για τους ανθρώπους αυτούς που στα νιάτα τους πέρασαν στις φυλακές και, ηλικιωμένοι σήμερα, έχουν ανάγκη βοήθειας. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους συμπαρστάθηκαν στο έργο αυτό.

Με εκτίμηση, ο γιος τους Σταγκογιάννης Αντώνης

***

Στη μνήμη του πατέρα μου, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ελευθεριού - Κορδελιού Θεσσαλονίκης.

Οταντζής Δημήτρης, πρόεδρος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ελευθεριού Κορδελιού

ΤΟΓΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΤΟΓΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
***

ΦΩΤ.

Ο ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΑΡΑΣΑΡΙΔΗΣ γεννήθηκε στο 1928 στο Μεσόβουνο Κοζάνης. Εχασε δύο αδελφές του στην Κατοχή από την πείνα και εκτέλεση. Στη διάρκεια της κατοχής ήταν ΕΠΟΝίτης, ενώ στον Εμφύλιο ήταν αξιωματικός του ΔΣΕ. Στην Τσεχοσλοβακία πολιτικός πρόσφυγας, ήταν γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ. Απεβίωσε στις 2.12.2009.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Σταθμού Κατερίνης της ΝΕ Πιερίας, 100 ευρώ στο Κόμμα.

***

ΦΩΤ.

Εφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 2010, η πολυαγαπημένη μου σύζυγος και σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα, με μια πορεία ταυτισμένη με την πάλη για τα δίκαια του λαού. Πορεύτηκε δίπλα στο ΚΚΕ για την δικαιοσύνη και ισότητα, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Γι' αυτά όλα πάλεψε στη ζωή της η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (Σούλα). Δε θα την ξεχάσω ποτέ.

Στη μνήμη της, προσφέρω, μέσω ΝΕ Κιλκίς, στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

Ο σύζυγος, Αναστασιάδης Παύλος

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αξέχαστος και αγαπητός μας σύζυγος και πατέρας, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΪΔΗΣ, παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αξιωματικός του ΔΣΕ, καθηγητής φιλολογίας, ιστορικός και συγγραφέας. Ως ιστορικός και φιλόλογος είχε πλούσια προσφορά στο λαϊκό κίνημα. Στέλεχος του ΚΚΕ αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΣ
Ως ελάχιστο φόρο τιμής, στη μνήμη του, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Νέας Φιλαδέλφειας.

Η συντρόφισσά του, Ευανθία, και η κόρη του Ευθαλία.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΟΥΖΑ (φωτ.), και της μητέρας μου, ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΜΟΥΖΑ, επίσης στους αδελφούς του πατέρα μου, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΟΥΖΑ που εκτελέστηκε στην πλατεία του χωριού από τους γερμανοφασίστες, και τους δύο μικρότερους αδελφούς που ξυλοκοπήθηκαν στο δρόμο μέχρι θανάτου από το φασιστικό κράτος του Μεταξά, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδας, το ποσό των 50 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

Θανάσης Μούζας

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΥΡΟΓΟΝΑΤΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, η σύντροφός του, Ευθυμία, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γούβας.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μας προσώπων, ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΚΚΑ, μέλους του ΚΚΕ, και ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΤΟΥ, οπαδού του Κόμματος, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, με αφορμή την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Η οικογένειά τους

***

ΦΩΤ.

Στις 3.11.2011 «έφυγε» από τη ζωή ο σ/φος ΛΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη, μέλος του ΚΚΕ και μαχητής του ΔΣΕ. Γεννήθηκε στο χωριό Μέγαρα Γρεβενών το 1929 από φτωχή οικογένεια που όλη εντάχθηκε στον αγώνα μέσα από τις γραμμές του Κόμματος και του ΕΛΑΣ. Με το τέλος του πολέμου, άρχισε για όλη την οικογένεια το άγριο κυνηγητό. Καθώς ήταν ο πιο μικρός στην ηλικία έμενε με τη μάνα του στο χωριό ώσπου ένα πρωινό του 1948, 30 ΜΑΥδες συνέλαβαν μέσα στο ερημωμένο χωριό τη μάνα του. Την πήγαν στα Γρεβενά και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της. Ετσι, ο μικρός Γιώργος εντάχθηκε στο ΔΣΕ και πήρε μέρος στις μάχες του Γράμμου και του Βίτσι. Πήγε στη σχολή αξιωματικών. Εκεί, με «δάσκαλο» τον Λεωνίδα Τσιφρώνη. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ πέρασε στην Αλβανία και έφθασε στη μακρινή Τασκένδη στην ΕΣΣΔ, όπου και εργάστηκε. Το 1951 παντρεύτηκε τη Φωτεινή Σαράντη και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Κώστα και την Ελένη. Εζησε 27 χρόνια γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα του σοσιαλισμού, έως το 1976 που επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του και εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Το 1985 εντάχθηκε στο ΚΚΕ και έμεινε πιστός αγωνιστής ως το τέλος, ακολουθώντας την παράδοση και της οικογένειάς του που έδωσε 4 θύματα στον αγώνα και 25 χρόνια, συνολικά, εξορίας και φυλακών.

 ΖΩΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΩΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή και στους αγώνες, Φωτεινή, τα παιδιά και τα εγγόνια του, Νίκος και Γιώργος, προσφέρουν στο Κόμμα 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κ. Τούμπας Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου, Ακροναυπλιώτη και Μακρονησιώτη αγωνιστή, ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΑΡΑΦΕΤΑ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 31 Ιανουαρίου 2001, προσφέρω στο ΚΚΕ 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Ξένια Ζαραφέτα

* * *

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΛΕΥΤΕΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Η σύζυγός του Ευτυχία.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΣΥΓΟΥΡΟΥ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω Τομεακής Οργάνωσης Κατάρτισης.

Αντώνης Φλεμοτόμος

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ, που έφυγε από τη ζωή στις 30.12.2011, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν, αντί για στεφάνι, 220 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χρηματοπιστωτικού.

Η Πόπη Αμβροσιάδου ευχαριστεί όλους τους συντρόφους και φίλους που συμπαραστάθηκαν στο πένθος για το χαμό του αγαπημένου της συζύγου και πατέρα Βαγγέλη Αμβροσιάδη.

***

ΦΩΤ.

Ο σ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ γεννήθηκε στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων το 1952 από φτωχή αγροτική οικογένεια. Στα 13 του χρόνια αναγκάστηκε να βγει στη βιοπάλη ακολουθώντας το επάγγελμα του πατωματζή. Μετά το στρατό το 1975 οργανώνεται στην ΚΝΕ και αργότερα στο ΚΚΕ. Διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στη διατήρηση των χαρακτηριστικών του Κόμματος τη δύσκολη περίοδο 1989-1991. Υπήρξε μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και της Αχτίδας Υπαίθρου. Εμεινε ενεργό και δραστήριο μέλος του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του. Διετέλεσε ενεργό μέλος στο Συνδικάτο Οικοδόμων και τους τελευταίους 3 μήνες στο Σωματείο Συνταξιούχων του οποίου ήταν αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΓΙΑ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΓΙΑ
Στη μνήμη του, ογδόντα (80) σύντροφοι και συναγωνιστές καταθέτουν το ποσό των 1.400 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροδοτοπίου και Κατασκευών.

Επίσης, στη μνήμη του συντρόφου, οι οικογένειες Μάνθου Μαλλάτου, Σωτήρη Πετράκη - Αντιγόνης Μαλλάτου, Γιώργου Μπαζούκα - Ελένης Μαλάτου, Αθανασίου Μπαζούκα προσφέρουν το ποσό των 200 ευρώ.

Το ποσό των 50 ευρώ, μέσω Αχτιδικής Επιτροπής Αρτας, προσφέρει η οικογένεια Χρήστου Λύκου.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και πολιτικής πρόσφυγα στην Τασκένδη, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΒΑΒΙΤΣΑ, από την Κερασούλα Καλαμπάκας που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Επίσης, στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και πολιτικού πρόσφυγα στην Τασκένδη, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΖΕΡΒΑ (Ντόλα) από το Μαυρέλι Καλαμπάκας.

Στη μνήμη του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΒΑΒΙΤΣΑ, παιδί αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, πολιτικού πρόσφυγα στη Βουδαπέστη που έφυγε νωρίς από τη ζωή.

Και, στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ, παιδί αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, πολιτικού πρόσφυγα στην Τασκένδη και στελέχους του ΚΚΕ στη Γερμανία που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Στη μνήμη όλων των παραπάνω αγωνιστών προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

 ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
Γιώτα - Ειρήνη Βαβίτσα - Κωνσταντίνος Βαβίτσας

Γεωργία - Μαρίκα Ζέρβα (Ντόλα)

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των συντρόφων ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΝΙΑ και ΝΙΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΔΗ προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος 50 ευρώ, μέσω Αχτίδας Καλλιτεχνών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Ουρανία Βολονάκη

***

3 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των συντρόφων δημοσιογράφων του «Ρ», ΜΑΚΗ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ, και του σ. ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗ, Λοχαγού του ΔΣΕ που «έφυγε» τελευταία, με βαθιά εκτίμηση για το παράδειγμα αγωνιστικότητας και σταθερότητας στις αρχές και την ιδεολογία του τιμημένου ΚΚΕ, στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού, προσφέρω 200 ευρώ ακόμα, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματός μας.

Γιάννης Ζαγγανάς

***

2 ΦΩΤ.

Με τη συμπλήρωση ενόςέτους από το θάνατο των αγωνιστών του Αγροτικού Κινήματος και της Αντίστασης, ΗΛΙΑ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ, από το Χανδρινού Μεσσηνίας, ο γιος τους Στάθης αντί μνημοσύνου εισφέρει στο Κόμμα, μέσω ΚΟ Μεσσηνίας, το ποσό των 100 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας το μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ΒΑΓΓΕΛΗΣ Δ. ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ. Γεννήθηκε στα 1908 στους Σουλλάρους Κεφαλλονιάς από φτωχή πολυμελή αγροτική οικογένεια. Από μικρός γνωρίζοντας την εκμετάλλευση και την αδικία, έγινε συνειδητά πρωτοπόρος κομμουνιστής. Αγωνίστηκε στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 και ήταν, αργότερα, μέλος του εφεδρικού ΕΛΑΣ, προσφέροντας απλόχερα βοήθεια και κάλυψη σε πολλούς διωκόμενους αγωνιστές της περιοχής. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν απλό λαϊκό αγωνιστή με βαθιά πίστη στο Κόμμα της εργατικής τάξης και στις ιδέες του μαρξισμού - λενινισμού.

ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ
ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ
Παππού εσύ έφυγες, εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτα.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 120 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου Κεφαλλονιάς.

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του σ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΥ (Πουρνάρας) που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, οι σύντροφοί του και η οικογένειά του προσφέρουν αντί στεφάνου, μέσω της ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ 150 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση. Θα μείνει για πάντα στη μνήμη και στη ψυχή μας.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συναγωνιστή - συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ, που έφυγε, πρόσφατα, από τη ζωή, το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ιλίου, προσφέρει το ποσό των 150 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

4 ΦΩΤ.

Στην μνήμη των αγαπημένων μας συντρόφων ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑ, ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ και ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ, που αναπάντεχα «έφυγαν» από κοντά μας, δεν τους ξεχνάμε, προσφέρουμε για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Τηλεπ/νιών και Μεταφορών.

***

2 ΦΩΤ.

Η Τασούλα Τόγια προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καματερού, 200 ευρώ στη μνήμη του συζύγου της ΣΠΥΡΟΥ ΤΟΓΙΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του αντιδικτατορικού αγώνα, και, στην μνήμη, της πεθεράς της, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΟΓΙΑ.

ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Σαριγλείου Στράτος, Ρούλα και Βάλια

***

3 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των συντρόφων εκπαιδευτικών ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΙΟΝΤΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΓΕΝΑ, με τους οποίους δώσαμε αταλάντευτα μάχες για μια καλύτερη Παιδεία, σ' έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, προσφέρω στο ΚΚΕ - μέσω της ΚΟΒ «Τυποεκδοτικής» - 500 ευρώ. Η σπορά τέτοιων αγωνιστών καρπίζει, τώρα που η εργατική τάξη προετοιμάζεται ν' αποτινάξει από τη χώρα το ζυγό της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Πηνελόπη Γιαννοπούλου


ΚΑΤΕΡΙΝΑ Γιαννοπούλου
ΚΑΤΕΡΙΝΑ Γιαννοπούλου

 ΜΟΥΤΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
ΜΟΥΤΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ

ΤΣΙΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΣΙΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΤΣΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΤΣΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΛΑΚΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΑΚΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΖΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΖΑΣ

 ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΛΙΝΑΡΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΛΙΝΑΡΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΝΙΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΟΝΤΗ
ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΟΝΤΗ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Πετρόπουλος Γρηγόρης
Πετρόπουλος Γρηγόρης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΑΡΑΣΑΡΙΔΗΣ
ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΑΡΑΣΑΡΙΔΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ

ΜΟΥΤΟΥ ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ
ΜΟΥΤΟΥ ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ

ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ
ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΡΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΡΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΝΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΝΙΑΣ

 Ευαγγελία Σταύδα
Ευαγγελία Σταύδα

ΑΝΝΑ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ
ΑΝΝΑ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΤΣΑΝΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΤΣΑΝΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

Νίκος Κοτανίδης
Νίκος Κοτανίδης

ΛΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (του Ιωάννη)
ΛΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (του Ιωάννη)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (Σούλα)
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (Σούλα)

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΕΡΒΑΣ (Ντόλας)
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΕΡΒΑΣ (Ντόλας)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΒΙΤΣΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΒΙΤΣΑ

Πέτρος Βισβάρδης
Πέτρος Βισβάρδης

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΥΡΟΓΟΝΑΤΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΥΡΟΓΟΝΑΤΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ