Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Τετάρτη η κινητοποίηση των ΕΒΕ

Κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των επαγγελματοβιοτεχνών
Από την πρόσφατη κινητοποίηση των επαγγελματοβιοτεχνών
Στη συγκέντρωση ενάντια στη φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης, την Τετάρτη 25 του Γενάρη, στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια, καλεί η Γραμματεία Αττικής της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - Μικροί Εμποροι - Αυτοκινητιστές - Συνταξιούχοι. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) συνεχίζει και δυναμώνει την επίθεση στους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Δεν τους έφτασαν τα προηγούμενα άγρια φορολογικά μέτρα, η μείωση αφορολόγητου, η έκτακτη εισφορά, το τέλος επιτηδεύματος, η αύξηση του ΦΠΑ, το χαράτσι μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Η επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, μονοπωλίων δεν έχει τελειωμό. Με το νέο προϋπολογισμό, τα φορολογικά έσοδα από φυσικά πρόσωπα αυξάνονται κατά 29%, ενώ τα έσοδα από επιχειρηματικούς ομίλους μειώνονται κατά 22%. Την ίδια στιγμή η φορολογία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ αυξάνεται κατά 53,5%, ενώ η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων μειώνεται κατά 34,9%.

Είναι ξεκάθαρο. Προωθούν την παραπέρα εξαθλίωση των αυτοαπασχολούμενων, τους έχουν προγραμμένους, τους θεωρούν "διαρθρωτικό πρόβλημα".

Γι' αυτό προετοιμάζουν:

  • Αύξηση του τέλους επιτηδεύματος στα 1.000 ευρώ.
  • Νέα αντικειμενικά κριτήρια.
  • Τεκμήρια διαβίωσης.

Δεν τους ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση, η πτώση του τζίρου, η αναδουλειά που μας έφεραν στα όρια της χρεοκοπίας. Ζητάνε φόρους για εισοδήματα που δεν αποκτήσαμε ποτέ, ακόμα και από αυτούς που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ νομιμοποιούν πολιτικά την κυβερνητική πολιτική. Γι' αυτό τρέχουν στους κοινωνικούς διαλόγους. Για να βάλουν την υπογραφή τους στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να σώσουν ό,τι είναι δυνατόν. Μας εξαπατούν, θέλουν να μας αποκοιμίσουν.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν πρόκειται να ανεχθούμε την καταδίκη μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Δεν θα πτωχεύσουμε εμείς για να σωθούν τα χρέη του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν τρομοκρατούμαστε από την κινδυνολογία για την εκταμίευση κάθε δόσης. Τα έχουμε ξανακούσει. Οι ίδιοι που τα λένε αυτά μας οδηγούν στην καταστροφή.

Λένε ψέματα τα κόμματα του δικομματισμού και του ευρωμονόδρομου. Τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλίων κινδυνεύουν, αυτά προστατεύει και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. οδηγώντας τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Είναι αδίστακτοι. Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν βρουν μπροστά τους ένα οργανωμένο, αποφασισμένο λαϊκό κίνημα.

Μια επιλογή έχουμε. Να συσπειρωθούμε στα σωματεία, με τις θέσεις της ΠΑΣΕΒΕ, να εντείνουμε τους αγώνες, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι πρέπει να τους δώσουμε την κατάλληλη απάντηση. Αρνούμαστε να πληρώσουμε την κρίση τους! Οχι στη νέα φοροληστεία. Δεν πληρώνουμε κανένα χαράτσι για τα χρέη τους. Να φορολογηθεί τώρα με 45% το μεγάλο κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ