Κυριακή 22 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«KODAK» - ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές κατέθεσε η «Eastman Kodak Co.», η αμερικανική εταιρεία που πριν από έναν αιώνα παρουσίασε την κάμερα «Brownie» του ενός δολαρίου. Στα έγγραφα που κατέθεσε σε δικαστήριο του Μανχάταν, η εταιρεία αναφέρει πως τα περιουσιακά της στοιχεία ανέρχονται σε 5,1 δισ. δολάρια και το χρέος της σε 6,8 δισ. δολάρια. Η οικονομική κατάσταση της εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε το 1880, είχε επιδεινωθεί σημαντικά καθώς περιορίστηκαν τα έσοδά της.

FITCH - ΝΕΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ Σε υποβάθμιση κατά μία ή δύο βαθμίδες εκτιμά η Fitch ότι θα καταλήξει η αναθεώρηση της πιστοληπτικής ικανότητας έξι χωρών της ευρωζώνης, σύμφωνα με δηλώσεις του Εντ Πάρκερ, ανώτατου στελέχους του οίκου, σε συνέδριο στη Μαδρίτη. Η Fitch είχε θέσει σε καθεστώς αναθεώρησης τις αξιολογήσεις του Βελγίου, της Ισπανίας, της Σλοβενίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Οπως ανέφερε ο Πάρκερ, η αναθεώρηση θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

ΔΝΤ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα χρειαστεί να αντλήσει νέα κεφάλαια ύψους 600 δισ. δολ., προκειμένου να στηρίξει χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, δήλωσαν πηγές του Ταμείου, σύμφωνα με το «Reuters». Το ΔΝΤ θεωρεί ότι θα χρειαστεί περίπου 500 δισ. δολ. για να δανείσει στις χώρες - μέλη, ενώ τα υπόλοιπα 100 δισ. δολ. θα χρησιμοποιηθούν ως «μαξιλάρι», δήλωσαν στο «Reuters» πηγές που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου την Τρίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ