Κυριακή 18 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ολέθριος ρόλος ΝΑΤΟ - Κυβέρνησης

Το αποτρόπαιο αμερικανοΝΑΤΟικό έγκλημα, με τους βάρβαρους βομβαρδισμούς στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, δε σταμάτησε πρόπερσι, αλλά είχε και συνέχεια. Εννοώ, βέβαια, τη γνωστή πια σ' όλους μας αποκάλυψη για τη χρησιμοποίηση ουρανίου, στα αμερικανοΝΑΤΟικά όπλα.

Με όπλο τους, λοιπόν, το «ουράνιο» και άλλα βλαβερά για τη ζωή και το περιβάλλον στοιχεία και στόχο τους το γιουγκοσλαβικό λαό σήμερα, τον ιρακινό χτες και τον βιετναμέζικο παλαιότερα, οι ιμπεριαλιστές δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Από τα κυβερνητικά χείλη της χώρας μας ακούστηκε ότι, «το ΝΑΤΟ, είναι φορέας ειρήνης»! Ακόμη δήλωσαν ότι δε γνώριζαν τίποτα για τις βόμβες ουρανίου. Ομως αυτές οι φτηνές δικαιολογίες, που ούτε από μικρά παιδιά γίνονται πιστευτές, δε δίνουν στους κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ «συγχωροχάρτι». Είναι για όλα συνυπεύθυνοι, γιατί τα γνώριζαν όλα. Ηταν ενήμεροι από τα αφεντικά τους για το τι επρόκειτο να συμβεί. Και όμως αυτοί δέχτηκαν να παίξουν αυτόν τον ολέθριο ρόλο. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση, χωρίς αναστολές, δέχτηκε να αγοράσει, με τον ιδρώτα βέβαια του ελληνικού λαού, πολεμικό υλικό πολύ επικίνδυνο για την υγεία και να το σπέρνει στο Αιγαίο και Ιόνιο Πέλαγος. Θυμάμαι τον κ. Τσοχατζόπουλο να λέει με τον γνωστό του στόμφο, ότι τα ποσά που διατίθενται για την άμυνα της χώρας είναι δυσβάσταχτα για την οικονομία, αλλά από την άλλη, ο λαός πρέπει να κοιμάται ήσυχος, γιατί τα σύνορα τα φυλάνε άγρυπνοι φρουροί άρτια εξοπλισμένοι.

Σοβαρές ευθύνες φέρουν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, που με τον ένα ή άλλο τρόπο συναίνεσαν για τα όσα συνέβησαν στη Γιουγκοσλαβία. Εξαίρεση αποτελεί το ΚΚΕ και αυτό είναι προς τιμή του γιατί από την πρώτη στιγμή βροντοφώναξε: «Κάτω τα χέρια από τη Γιουγκοσλαβία». Επίσης, πήρε αρνητική θέση για την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στη λεγόμενη ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο. «Εξω για πάντα από το ΝΑΤΟ», είναι σύνθημα του ΚΚΕ, πάντα επίκαιρο και πραγματοποιήσιμο.

Τώρα η κυβέρνηση δημιουργεί καλοπληρωμένο μισθοφορικό στρατό και τον στέλνει σε άλλες χώρες, να κάνει τι; Να παίξει το ρόλο του χωροφύλακα; Ο ρόλος της κυβέρνησης Σημίτη τελικά είναι ολέθριος για τη χώρα και το λαό της. Γι' αυτό και ο λαός θα πρέπει να συσπειρωθεί στις υγιείς δυνάμεις του τόπου και να παλέψει δυναμικά, ώστε να μπορέσει να βγει από το κυβερνητικό - ΝΑΤΟικό αδιέξοδο.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ
Περιστέρι - Αθήνα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ