Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέμα του οι μετανάστες

Το έργο «Αόρατη Ολγα» του Γιάννη Τσίρου, που συμμετείχε στο πρόγραμμα «Emergency Entrance», ένα διεθνές πρόγραμμα του δικού μας Εθνικού Θεάτρου, του ιταλικού θεάτρου «Γκαριμπάλντι», του Εθνικού Θεάτρου Ισραήλ «Habima», του Εθνικού Θεάτρου Πράγας, του ουγγρικού θεάτρου της Κλουζ - Ρουμανία και του «Schauspielhaus» του Γκρατς της Αυστρίας, θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ του Γκρατς (26-29/1).

Θεατρικές ομάδες, σκηνοθέτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιοί, μουσικοί και καλλιτέχνες του βίντεο - διερεύνησαν σύγχρονα προβλήματα της μετανάστευσης στη χώρα τους. Δούλεψαν με πρόσφυγες, εκπροσώπους μειονοτήτων, άνδρες και γυναίκες μετανάστες χωρίς χαρτιά, από την Ανατολική Ευρώπη και την Αφρική.

Η έρευνα, ως στοιχείο των προβών, ιχνηλάτησε σημερινές ανθρώπινες τραγωδίες. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία έξι έργων, το καθένα βάσει του υλικού της κάθε έρευνας.

Κατόπιν οι ομάδες, σε πολυήμερα εργαστήρια στην Κλουζ, στην Πράγα και στο Γκρατς, συζήτησαν τα δεδομένα της έρευνάς τους και επέλεξαν υλικό για κοινούς αυτοσχεδιασμούς τους.

Η «Αόρατη Ολγα» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Σκηνικά - κοστούμια Ιωάννας Τσάμη. Μουσική Μάριου Στρόφαλη. Φωτισμούς - φωτογραφίες Βασίλη Κλωτσοτήρα. Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσουρής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ