Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Αρνούνται τη διάλυση οι εργαζόμενοι

Πραγματοποίησαν χτες δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους είναι οι εργαζόμενοι στη χαρτοβιομηχανία ΣΟΦΤΕΞ, μετά και τις τελευταίες κινήσεις της διοίκησης, η οποία με αργά, αλλά σταθερά βήματα προχωράει στη διάλυση της εταιρίας.

Το πρώτο βήμα έγινε χτες με τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα γραφεία της εταιρίας στο Βοτανικό, κατά τη διάρκεια της δίωρης στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει, ενώ μετά τη συγκέντρωση οι εργαζόμενοι «επισκέφθηκαν» τα γραφεία της διοίκησης της επιχείρησης. Εκεί συναντήθηκαν με τον Π. Φορλίν, πρόεδρο της ΣΟΦΤΕΞ, και του δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συμφωνήσουν με τις αλλαγές που σχεδιάζει η εταιρία. Παράλληλα υπογράμμισαν ότι αν η διοίκηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγές, τότε και οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για το δικαίωμά τους στη δουλιά.

Την τρομοκρατία και την πίεση που ασκεί η επιχείρηση στους εργαζόμενους προκειμένου να φύγουν, κατήγγειλε στη συγκέντρωση ο Ν. Κακαστής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ, ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό της απόλυσης πριν δύο μέρες του εργαζόμενου Γ. Μαντούβαλου, ένα χρόνο πριν βγει στη σύνταξη, τόνισε ότι «δεν είναι απλώς αντεργατικό, είναι ανήθικο».

«Η προειδοποιητική αυτή στάση εργασίας στόχο έχει να στείλει μήνυμα στην εργοδοσία ότι δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα να τη βλέπουμε να διαλύει την εταιρία», τόνισε ο Χρήστος Κατσούλιας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ και συμπλήρωσε: «Εκτός από τη διοίκηση της εταιρίας, που μας έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχο έχει τη μείωση του προσωπικού, εγκληματικές ευθύνες έχει και η κυβέρνηση, που όλο αυτό το διάστημα κλείνει τα μάτια στις παρανομίες γι' αυτό πρέπει να στρέψουμε τα πυρά μας και προς τα εκεί».

Στην ανάγκη ανάπτυξης αγωνιστικών κινητοποιήσεων ώστε να μην υλοποιηθούν τα σχέδια διάλυσης της ΣΟΦΤΕΞ, αναφέρθηκε και ο Λ. Κολιγιάννης, μέλος του ΔΣ του σωματείου.

Να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση έγινε μετά και την ανακοίνωση της διοίκησης της επιχείρησης ότι θέτει σε υποχρεωτικές άδειες 180 εργαζόμενους, στην κύρια μονάδα παραγωγής Χ2 στο εργοστάσιο του Βοτανικού, από 24 Φλεβάρη μέχρι και 4 Μάρτη, με το πρόσχημα ότι υπάρχει μεγάλο «στοκ» στην εταιρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ