Πέμπτη 26 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για τη σημασία του κομματικού - επαναστατικού Τύπου

Στις 12 Φλεβάρη στην Καλλιθέα, θα γίνει ο τέταρτος περίπατος για μαθητές Γυμνασίου

Μηχανή από το παράνομο τυπογραφείο του ΚΚΕ στην Καλλιθέα
Μηχανή από το παράνομο τυπογραφείο του ΚΚΕ στην Καλλιθέα
Η γνωριμία με τον κομματικό - επαναστατικό Τύπο, μέσα από στιγμές της παράνομης διαφωτιστικής - προπαγανδιστικής δουλειάς του ΚΚΕ, θα είναι ο επόμενος σταθμός των ιστορικών περιπάτων της ΚΝΕ.

Μαθητές γυμνασίων των νότιων συνοικιών και του Πειραιά, την Κυριακή 12 Φλεβάρη θα περιηγηθούν στην περιοχή της Καλλιθέας, στο χώρο όπου έχει τοποθετηθεί η τιμητική πλακέτα για τον Ν. Βαβούδη, στο παράνομο τυπογραφείο του ΚΚΕ στα χρόνια της Κατοχής και θα συζητήσουν για τα διδάγματα από την ιστορική διαδρομή του κομματικού Τύπου και την αξία του σήμερα.

Από τον περασμένο Οκτώβρη έχουν πραγματοποιηθεί ιστορικοί περίπατοι για μαθητές στο κτίριο όπου στεγάζονταν τα κρατητήρια της Γκεστάπο στην Αθήνα, στον Πειραιά των λαϊκών αγώνων και χώρο ίδρυσης του ΚΚΕ, σε δρόμους της Αθήνας που αιματοβάφτηκαν το Δεκέμβρη του '44 και το μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι. Σε κάθε περίπατο, η αφήγηση ιστορικών γεγονότων συνδυάζεται με συζήτηση, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν για πλευρές της ιστορίας ενώ η ΚΝΕ προτείνει κάθε φορά και βιβλιογραφία, για καλύτερη κατανόηση και εμβάθυνση. Για τον ιστορικό περίπατο του Φλεβάρη, προτείνεται η έκδοση του «Οδηγητή»: «Κομματικός - Επαναστατικός Τύπος».

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στον ιστορικό περίπατο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις τοπικές οργανώσεις της ΚΝΕ και στο τηλέφωνο 210.9578.779.

Αλλες εκδηλώσεις της ΚΝΕ αυτές τις μέρες
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει βιβλιοπαρουσίαση των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» για την καπιταλιστική κρίση,σήμερα Πέμπτη, 12 το μεσημέρι, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ομιλητής ο Τάσος Τραβασάρος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Δυτικού Τομέα Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει συζήτηση στο Περιστέρι, με θέμα «Ολη η Ελλάδα να γίνει μια Χαλυβουργία», το Σάββατο 28 Γενάρη, 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΥΒΕ. Ομιλητής ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Νοτίου Τομέα Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση στην Καλλιθέα, με τη θεατρική παράσταση «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο από τη θεατρική ομάδα των Οργανώσεων Βάσης Καλλιθέας της ΚΝΕ, το Σάββατο 28 Γενάρη, 8 μ.μ., στον κινηματογράφο «Καλυψώ» (Καλυψούς και Γρ. Λαμπράκη).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ