Πέμπτη 26 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ» ΒΟΛΟΥ
Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι

Η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων και η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στον Τύπο και τα ΜΜΕ στη Μαγνησία στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται εδώ και μία βδομάδα οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί της εφημερίδας «Νέος Τύπος» του Βόλου, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Την ίδια στιγμή στήνοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Καραβασίλης προχτές έβγαλε «φύλλο», το οποίο όμως δεν επαναλήφθηκε μετά την πίεση και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων της εφημερίδας.

Παράλληλα, παρέμβαση έκανε την περασμένη Δευτέρα αντιπροσωπεία της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, απαιτώντας να σταματήσει να κάνει οποιαδήποτε σκέψη και ενέργεια για την έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Ο ιδιοκτήτης όμως απείλησε ότι «θα προχωρήσει σε απολύσεις και ότι δεν έχει χρήματα...». Μάλιστα, σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους ...απαίτησε να επιστρέψουν στην εργασία τους, χωρίς όμως να τους δώσει οφειλόμενους μισθούς.

Η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων και η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την αντεργατική και προκλητική στάση του ιδιοκτήτη του «Νέου Τύπου» Βόλου και καλεί την Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας να κηρύξει αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Παράλληλα, χαιρετίζει και στηρίζει τους εργαζόμενους της εφημερίδας για την αγωνιστική στάση που δείχνουν για μία ακόμη φορά. «Οι εργαζόμενοι στο "Νέο Τύπο" ξεπέρασαν στην πράξη τη μίζερη αντίληψη "να φυλάξουμε το μαγαζάκι μας...!", που έχουν επιβάλει στο χώρο του τοπικού Τύπου κάποιοι που αυτοαποκαλούνται "μεγαλοδημοσιογράφοι" και είναι ξεκάθαρα εργοδοτικοί συνδικαλιστές, κάνοντας συνειδητά πλάτες στους εργοδότες και υπονομεύοντας κάθε ταξική εργατική κινητοποίηση. Εδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει κάθε εργαζόμενος, διεκδικώντας τα αυτονόητα. Δηλαδή το μισθό που δικαιούται για να μπορέσει να επιβιώσει μέσα σε αυτήν τη λαίλαπα της καπιταλιστικής κρίσης, την οποία εργοδότες, κυβέρνηση, ΕΕ την φορτώνουν στις πλάτες των εργαζομένων. Να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους και την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν, δηλαδή η πλουτοκρατία, η κυβέρνηση, η ΕΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται δε ότι η τοπική κοινωνία και πρώτα απ' όλα τα εργατικά σωματεία πρέπει να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους αυτούς, να απομονώσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που σπέρνουν την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό, να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας και ενάντια στο μαύρο μέτωπο πλουτοκρατίας - αστικών κομμάτων - ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ