Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΣΤΙΑ ΟΔΟΥ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ
Χωρίς ρεύμα έμειναν το πρωί οι φοιτητές!

Κινητοποίηση σήμερα στην πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ, με πρωτοβουλία των εστιακών φοιτητών της οδού Δροσοπούλου, που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Χωρίς ρεύμα έμειναν, χτες το πρωί για περίπου τέσσερις ώρες, οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που στεγάζονται στη Φοιτητική Εστία, στην οδό Δροσοπούλου! Φοιτητές της Εστίας που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σε ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν ότι έμειναν έκπληκτοι όταν το πρωί κατάλαβαν πως «δεν υπάρχει σε κανένα χώρο της Εστίας ρεύμα»!

Το ρεύμα ...επανήλθε, αλλά οι φοιτητές δεν έμειναν άπραγοι. Χτες το απόγευμα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην υπεύθυνη της Εστίας. Η συγκεκριμένη Εστία, όπως ενημερώθηκαν, είναι μισθωμένο κτίριο για το οποίο έχει υπογραφεί σύμβαση με την ΑΣΟΕΕ, μετά από διαγωνισμό. Σύμφωνα με την υπεύθυνη, η σύμβαση δεν τηρείται και δεν έχει πληρωθεί τους τελευταίους μήνες. Χαρακτηριστικό είναι, όπως υποστήριξε, πως η σύμβαση ορίζει 12 ευρώ το κεφάλι για κάθε μέρα, άρα 360 ευρώ για κάθε φοιτητή, δηλαδή 720 ευρώ για κάθε δωμάτιο. Στην Εστία στεγάζονται 80 φοιτητές της ΑΣΟΕΕ. Οι φοιτητές προγραμμάτιζαν, για χτες το βράδυ, συνέλευση για το θέμα, ενώ σήμερα στις 11 π.μ. θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ.

Στην ανακοίνωση των φοιτητών που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ τονίζεται ότι «δεν φτάνει που εδώ και τόσο καιρό επικρατούν άθλιες συνθήκες μέσα στους χώρους που στεγαζόμαστε, δεν φτάνει που τόσο καιρό συζητάνε πώς θα καταφέρουν να βγάζουν κέρδος από τις Εστίες, βάζοντας ενοίκια, πετώντας έξω φοιτητές που δε θα πληρώνουν, τώρα έχουν το θράσος να αφήνουν στο έλεος τους 80 φοιτητές της Εστίας, που μάλιστα είδαν ότι τρόφιμα είχαν αρχίσει να καταστρέφονται, μιας και χρειάζονται ψύξη, ενώ πρέπει να μετακομίσουν άμεσα κάπου ώστε να μπορούν να διαβάζουν, μιας και βρίσκονται εν καιρώ εξεταστικής.

Την ίδια ώρα, οι πρυτανικές αρχές και η διευθύντρια παίζουν κρυφτούλι πίσω από τις πλάτες των εστιακών φοιτητών, ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο. Πίσω από την μετάθεση ευθυνών όμως κρύβεται η κατεύθυνση του υπουργείου Παιδείας να ξεπουληθούν οι Εστίες στους ιδιώτες και να μπουν νοίκια, κρύβονται οι μειωμένοι προϋπολογισμοί».

Οι φοιτητές καλούν να μην υπάρξει «καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός»! Επισημαίνουν πως το «ρεύμα επανασυνδέθηκε αυτή τη φορά (...) παραμένουν όμως οι αιτίες και οι υπεύθυνοι. Ολοι οι φοιτητές να απαιτήσουν το ρεύμα να μην ξανακοπεί, να μην κοπεί όχι μόνο στις Εστίες αλλά και σε κανένα σπίτι συναδέλφου. Η δωρεάν στέγαση, το ρεύμα, το νερό είναι δικαίωμα και όρος για να ζήσουμε και να σπουδάσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ