Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΑΖ «ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ»
Μαζικές αντιδράσεις στην ιδιωτικοποίησή της

Κάτω από τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και με ψήφους 6 υπέρ και 5 κατά, η Δημοτική Επιτροπή του Β' Διαμερίσματος Πειραιά ενέκρινε προχτές το βράδυ την εκχώρηση σε ιδιώτη του πάρκινγκ και της διάθεσης ομπρελών και καρεκλών της δημοτικής πλαζ «Βοτσαλάκια».

Την προσπάθεια αυτή της δημοτικής αρχής Μιχαλολιάκου και των εκπροσώπων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατήγγειλαν οι Δημοτικοί και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Πειραιά. «Στην επίθεση της κυβέρνησης και της ΕΕ στη λαϊκή οικογένεια, τόνισαν, με τη μείωση των μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις, τα απανωτά χαράτσια, τις περικοπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, Παιδεία κ.λπ., έρχεται και η επίθεση του Δήμου Πειραιά με τα νέα χαράτσια που θέλει να επιβάλει σε κάθε εργαζόμενο, νεολαίο και άνεργο και στις οικογένειές τους που θα χρησιμοποιούν την παραλία είτε για μπάνιο, είτε για άθληση ή ψυχαγωγία».

«Αφού, υλοποιώντας τον Καλλικράτη, επισήμαναν, εγκατέλειψαν και απαξίωσαν σημαντικούς τομείς ευθύνης δραστηριότητας του Δήμου, χρησιμοποιούν το δήμο σαν επιχείρηση και στο όνομα της εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών παραχωρούν την περιουσία τους σε ιδιώτες. Ετσι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι που θα θελήσουν να κάνουν ένα μπάνιο στην παραλία, είτε να χρησιμοποιήσουν τις υποδομές που υπάρχουν ή προβλέπεται να αναπτυχθούν (πάρκινγκ, γήπεδα, κινηματογράφος, κολυμβητήριο, πολυθρόνες και ομπρέλες) θα πρέπει να πληρώσουν αδρά και για την κερδοφορία του επιχειρηματία και για να έχει έσοδα ο δήμος».

«Απαιτούμε» τόνισαν, «οι παραλίες να είναι ελεύθερες για όλους, ο δήμος άμεσα να προχωρήσει στον καθαρισμό και την ανάπλασή τους, να διεκδικηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και να διατεθούν πόροι και προσωπικό για την προστασία συνολικά της περιοχής και η διαχείριση των δραστηριοτήτων που θα αναπτύσσονται να γίνεται από τον ίδιο το δήμο χωρίς επιβάρυνση των δημοτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ