Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟΚΙΟ.-- Στο βωμό αύξησης της κερδοφορίας της εταιρείας ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών προϊόντων NEC θα πέσουν το επόμενο διάστημα περίπου 10.000 υπάλληλοί της σε Ιαπωνία και άλλες χώρες του εξωτερικού όπου υπάρχουν παραρτήματα του ομίλου. Η NEC διατηρεί στην Ιαπωνία περίπου 7.000 εργαζόμενους.

ΚΑΪΡΟ.-- Αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πλατεία Ταχρίρ στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία μέχρις ότου ο στρατός παραδώσει την εξουσία και αποκατασταθούν όλα εκείνα τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που εδώ και δεκαετίες έχουν ανασταλεί υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, χωρίς εξαιρέσεις, δηλώνουν εκατοντάδες διαδηλωτές που παρέμειναν στο σημείο και μετά την ολοκλήρωση των διαδηλώσεων για την πρώτη επέτειο της έναρξης των διαμαρτυριών κατά του Μουμπάρακ.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Δεκατρείς νεκροί και δέκα τραυματίες είναι ο απολογισμός βομβιστικών επιθέσεων, χτες τα ξημερώματα, στο Κιρκούκ, την πόλη που διεκδικούν Αραβες και Κούρδοι, και τη Μουσαγίμπ, σιιτική πόλη λίγα χιλιόμετρα νοτίως της ιρακινής πρωτεύουσας.

ΑΜΜΑΝ.-- Το «τέλος» των «διερευνητικών» επαφών με στόχο την αναθέρμανση των ισραηλινο-παλαιστινιακών συνομιλιών ανακοίνωσε, χτες, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος στην ιορδανική πρωτεύουσα.

AMΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Νέος ιός που προκαλεί γενετικές δυσμορφίες σε αρνιά, κατσίκες και βοοειδή εντοπίστηκε πρόσφατα σε Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο και Βρετανία. Ο ιός Σμάλενμπεργκ, που πήρε το όνομά του από τη γερμανική πόλη όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά το Νοέμβρη του 2011, δε μεταδίδεται από τα ζώα στους ανθρώπους.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Αρον άρον και με τη βοήθεια σωματοφυλάκων εγκατέλειψαν χτες κεντρικό εστιατόριο της Καμπέρας η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Αμποτ, καθώς κυνηγήθηκαν από εξαγριωμένους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την απουσία ουσιαστικής πολιτικής στήριξης των δικαιωμάτων των Αβορίγινων (ιθαγενείς της Αυστραλίας).

ΜΠΙΣΚΕΚ.-- Πάνω από 7.000 κρατούμενοι κάνουν απεργία πείνας στην Κιργισία, μεταξύ των οποίων 1.319 έχουν ράψει τα χείλη τους για να διαμαρτυρηθούν για κακομεταχείριση και για τις συνθήκες κράτησής τους. Οι αρχές υποστηρίζουν πως το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται πίσω από την εξέγερση μετά την έναρξη της επιχείρησης «καθαρά χέρια» στις φυλακές της χώρας στις 16 Γενάρη, αφού είχε δολοφονηθεί αρχηγός της μαφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ