Σάββατο 28 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα επιχείρηση «εκκαθάρισης» στο «Κολούμπια»

Από το γκρέμισμα του εργοστασίου το 2006

Eurokinissi

Από το γκρέμισμα του εργοστασίου το 2006
Για πολλοστή φορά οι κρατικές δυνάμεις καταστολής μαζί με δυνάμεις του Δήμου Αθήνας εισέβαλαν χτες στον ερειπιώνα του πρώην εργοστασίου της «Κολούμπια» για να διώξουν τους άστεγους που προσπαθούν να βρουν απάγκιο στα χαλάσματα, μέσα σε άθλιες συνθήκες, χωρίς θέρμανση και νερό. Το αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν να προσαχθούν 46 μετανάστες.

Αν και το ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας είναι υπαρκτό και αντικειμενικό καταρχήν για τους ίδιους τους εξαθλιωμένους ανθρώπους, ωστόσο η επίκλησή του από το κράτος δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι αυτή η οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας, που ξεκίνησε νωρίς χτες το πρωί, στοχεύει στην οριστική «εκκαθάριση» του χώρου, προκειμένου να γκρεμιστεί ό,τι έχει απομείνει από το κτιριακό συγκρότημα που έχει συνδεθεί με μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής μουσικής.

Θυμίζουμε ότι το 2006 «παίχτηκε» η πρώτη πράξη καταστροφής του εργοστασίου - παρά τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων - με το γκρέμισμα μέρος του συγκροτήματος, ενώ, το 2008, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού «άναψε» το «πράσινο φως» για το γκρέμισμα ακόμη δύο κτιρίων. Το μόνο που είχε αποφασιστεί να διασωθεί είναι το κεντρικό κτίριο και η πύλη με την επιγραφή. Το ΚΚΕ έχει ταχθεί κατά της εμπορευματοποίησης του χώρου και υπέρ της δημιουργίας, εντός του, δημόσιου μουσείου ελληνικής μουσικής και δισκογραφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ