Σάββατο 28 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Για το ... χρυσό νταμπλ οι γυναίκες

Kόντρα στην Ιταλία που έκανε τη σπουδαία έκπληξη και απέκλεισε τη Ρωσία, η εθνική γυναικών θα διεκδικήσει σήμερα στις 17.00 την πρώτη θέση της Ευρώπης συμμετέχοντας στο φετινό τελικό του αντίστοιχου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν. Εχοντας ήδη στο ενεργητικό της από το καλοκαίρι τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας η Ελλάδα στοχεύει πλέον και στον ανάλογο που αφορά τη γηραιά ήπειρο προκειμένου να κάνει το χρυσό ...νταμπλ. Παράλληλα, θέλει να ξεχρεώσει και την αποτυχία κόντρα στις Ιταλίδες. Οι Ελληνίδες διεθνείς παίκτριες έχουν να ξεχρεώσουν και ένα λογαριασμό αφού το ζευγάρι αποτελεί μια επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 όπου η Ιταλία είχε πάρει το χρυσό. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που το ελληνικό συγκρότημα δίνει το παρών σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αφού το ίδιο είχε συμβεί και στην προηγούμενη διοργάνωση του Ζάγκρεμπ το 2010 όταν και ηττήθηκε από τη Ρωσία κατακτώντας τελικά το ασημένιο μετάλλιο. Ας σημειωθεί επίσης ότι με τη μέχρι τώρα πορεία της στην ολλανδική πόλη η εθνική γυναικών έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης τον Απρίλη. Αξίζει να να επισημανθεί πώς εθνική γυναικών είναι το μοναδικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας που έχει εξασφαλίσει μετάλλιο σε τρεις διαδοχικές μεγάλες διοργανώσεις (Ευρωπαϊκό 2010, Παγκόσμιο 2011, Ευρωπαϊκό 2012).

Στην ελληνική ομάδα, που παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε (προετοιμασία μόλις 2,5 βδομάδων) και τα οποία συσχετίζονται με τη γενικότερη κατάσταση που υπάρχει στο χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης για την οποία η Πολιτεία έχει σημαντικές ευθύνες, κατάφερε να φθάσει μέχρις εδώ, επικρατεί η αισιοδοξία ότι η πρώτη θέση μπορεί να κατακτηθεί. Το γεγονός μάλιστα ότι στο δρόμο για αυτό δε θα βρεθεί η τρεις φορές τα τελευταία χρόνια πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία αλλά η Ιταλία που τα τελευταία χρόνια η ελληνική ομάδα τις έχει πάρει τον αέρα, δείχνει να κάνει το έργο πιο εύκολο. Ωστόσο, όπως δήλωσε και ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Μορφέσης, ένας τελικός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποτέ δεν είναι εύκολος.

    Λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού γυναικών, στις 13.00 η εθνική ανδρών για το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεκδικήσει την 5η θέση της διοργάνωσης κόντρα στη Γερμανία. Ας σημειωθεί ότι το ελληνικό συγκρότημα έχει πετύχει τον πρώτο του στόχο που ήταν η εξασφάλιση μιας θέσης για συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ