Σάββατο 28 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 18.50 την εκπομπή της τηλεόρασης του «902» «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα».

Με αφορμή την ημερομηνία γέννησης 25 Γενάρη 1925 του Γιώργου Ζαμπέτα η εκπομπή κάνει ένα διπλό αφιέρωμα στο μεγάλο δημιουργό.

Στο πρώτο μέρος συμμετέχουν οι Contra Tempo, ένα καινούριο μουσικό συγκρότημα, που το αποτελούν οι: Βαγγέλης Μαχαίρας και Αρης Κούκος στα μπουζούκια, ο Γεράσιμος Σιούρας στην κιθάρα και η Ειρήνη Τουμπάκη στο τραγούδι. Oι Contra Tempo κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο από το Δίκτυο με τίτλο «Τραγούδια από το περιβόλι του Γιώργου Ζαμπέτα». Είναι προφανές ότι είναι οι πλέον κατάλληλοι για να παίξουν στην πρώτη εκπομπή - αφιέρωμα στο μοναδικό αυτόν καλλιτέχνη, αλλά και να μιλήσουν στον Πάρη Μήτσου για τα τραγούδια του αλλά και τα σόλο και τα οργανικά του, γιατί ο Ζαμπέτας εκτός από συνθέτης και τραγουδιστής υπήρξε και καταπληκτικός δεξιοτέχνης. Μαζί με τους Contra Tempo εμφανίζονται και ο Κώστας Μάντζιος στο τραγούδι, ο Ντίνος Χατζηιορδάνου ακορντεόν - πιάνο και ο Γιώργος Πολίτης στο κόντρα - μπάσο. Συμμετέχουν επίσης δύο τραγουδιστές που έχουν συνεργαστεί με τον Γιώργο Ζαμπέτα στα μαγαζιά και στις ηχογραφήσεις ο Γιάννης Ντουνιάς και ο Γιώργος Παπαδάκης.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 18.00 η εκπομπή «Σελίδες γνώσης» θα ασχοληθεί με το μυθιστόρημα της Κυριακής Γεροζήση «Μαύρο και Κόκκινο της Φωτιάς» (εκδ. «Εντός»). Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στην κυριολεξία φλεγόμενο καλοκαίρι του 2007 και βασίζεται στα τραγικότατα γεγονότα των πολλαπλών καταστροφικών πυρκαγιών. Μέσα στο καλοκαίρι αυτό η ξεφτισμένη αγάπη ενός ζευγαριού αγγίζει τα όριά της, ενώ ένας νέος έρωτας γεννιέται. Η συγγραφέας, που είναι και καλεσμένη στην εκπομπή, έχει τοποθετήσει τις συναισθηματικές περιπέτειες των πρωταγωνιστών σ' ενα εναλλασσόμενο ρυθμό αφήγησης, που ξεκινάει μισό αιώνα πριν. Ολοι οι άνθρωποι έχουν κάποιες καταβολές και κανένας δεν είναι αποκομμένος από τα συμβάντα στην κοινωνία. Επίσης, στο βιβλίο αποδίδονται ευθύνες για τα φοβερά γεγονότα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ