Σάββατο 28 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται η δράση των Λαϊκών Επιτροπών

Με παρεμβάσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζεται η δράση των Λαϊκών Επιτροπών σε ολόκληρη τη χώρα. Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Περιστερίου, πραγματοποίησε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, ζητώντας να σφραγιστούν τα βιβλιάρια όλων των ανέργων, αλλά και να τεθούν σε εφαρμογή όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους. Η διοίκηση, παρότι επικαλέστηκε αναρμοδιότητα, πήρε ξεκάθαρη πολιτική θέση, επικαλούμενη ότι η αιτία για τα προβλήματα που βιώνουν οι άνεργοι είναι οι υψηλές συντάξεις...

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησαν χτες και δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ της Καλαμάτας, μετά τη διακοπή του ρεύματος σε άνεργη γυναίκα με πατέρα που υποστηρίζεται με μηχανικά μέσα, για χρέη 1.000 ευρώ εκ των οποίων η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν μόλις 250 ευρώ! Στην παρέμβασή τους οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στο διευθυντή του υποκαταστήματος, απαίτησαν και πέτυχαν εντολή για άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στην άνεργη, όπως και έγινε. Οι ιθύνοντες του υποκαταστήματος δεσμεύτηκαν πως δεν θα της κόψουν πάλι το ρεύμα.

Πικετοφορία στις γειτονιές της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε προχτές το απόγευμα η Λαϊκή Επιτροπής Σταυρούπολης, η οποία κάλεσε το λαό της περιοχής να ξεσηκωθεί και οργανωμένα να μην πληρώσει τα χαράτσια, να συγκροτηθούν ομάδες περιφρούρησης στις γειτονιές και να μην επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι.

Η δράση των Λαϊκών Επιτροπών συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα:

Σήμερα Σάββατο, στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής στο νυχτερινό ΕΠΑΛ («Ομηρος») Αντιγόνης 1 και Ισμήνης στην περιοχή του Περισσού.

Τη Δευτέρα, 30 Γενάρη, στις 7 μ.μ, η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας - Τριανδρίας Θεσσαλονίκης οργανώνει σύσκεψη για τις εξελίξεις στην υγεία, στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Τούμπας (Φίλωνος 9).

Στην Κατερίνη, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Κέντρου - Αστικών - Εργατικών κατοικιών Αγίας Αικατερίνης, από τις 10 π.μ. έως τις 2 το μεσημέρι, στήνει τραπεζάκι έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ για τη συγκέντρωση λογαριασμών και υπογραφών άρνησης πληρωμής των χαρατσιών.

Η Λαϊκή Επιτροπή Σιδηροδρομικού Σταθμού, στις 10.30 το πρωί, καλεί σε συγκέντρωση στην είσοδο της διάβασης του ΟΣΕ από όπου θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ