Σάββατο 28 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Αποκλεισμός των ταμείων για τρίτη μέρα

Εμμένουν στην επικίνδυνη πρόταση για κλείσιμο της σημερινής εφημερίας οι παρατάξεις Ενωτική Πρωτοβουλία, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ

Εργαζόμενοι απέκλεισαν τα ταμεία και κάλεσαν τους ασθενείς να παλέψουν μαζί ενάντια στο κοινό τους πρόβλημα, την εμπορευματοποίηση της Υγείας
Εργαζόμενοι απέκλεισαν τα ταμεία και κάλεσαν τους ασθενείς να παλέψουν μαζί ενάντια στο κοινό τους πρόβλημα, την εμπορευματοποίηση της Υγείας
Σε συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων του νοσοκομείου, διεκδικώντας μαζί με τους ασθενείς αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, προχώρησαν χτες, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, δυνάμεις του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Η κινητοποίηση είχε μεγάλη απήχηση σε ασθενείς κι εργαζόμενους των τακτικών ιατρείων, παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους η διοίκηση του νοσοκομείου τους έχει απειλήσει ότι θα βάζουν από την τσέπη τους χρήματα, αν ο αριθμός των ραντεβού δε συμφωνεί με τα έσοδα από το 5ευρω!

Οι υπόλοιπες παρατάξεις δε συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Μάλιστα, οι παρατάξεις Ενωτική Πρωτοβουλία (σ.σ. στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ επέμειναν στην επικίνδυνη πρότασή τους για κλείσιμο της σημερινής εφημερίας (από 8 έως 10 π.μ.), σαν μορφή «πάλης» ενάντια στις μειώσεις των μισθών τους, «τιμωρώντας» ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο τους ασθενείς που θα επισκεφτούν το νοσοκομείο. Η πρόταση αυτή πέρασε με μικρή πλειοψηφία σε προχτεσινή Γενική Συνέλευση. Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ δε δίστασε να προτείνει στους εργαζόμενους να ζητήσουν μερίδιο από την εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας διεκδικώντας μερίδιο από τα έσοδα του νοσοκομείου - επιχείρηση (σ.σ. απογευματινά ιατρεία, εισιτήριο κ.λπ.)!

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να συναινέσουν σε καμία μορφή πάλης που βάζει τις λαϊκές οικογένειες απέναντι από τους υγειονομικούς και πρότειναν: Να συνεχιστεί ο αποκλεισμός των ταμείων (σ.σ. εκεί που πληρώνονται οι εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εφημερίας) σήμερα τις πρωινές ώρες, όπως και τη Δευτέρα, την Τρίτη να γίνει πορεία στα γειτονικά νοσοκομεία και ενημέρωση των διερχομένων, την Τετάρτη νέα Γενική Συνέλευση και την Πέμπτη συμμετοχή στην πανυγειονομική κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ