Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιθέσεις φασιστοειδών σε μετανάστες

Αγριες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών έκαναν το βράδυ του Σαββάτου φασίστες στους σταθμούς του μετρό του Συντάγματος και της Ομόνοιας.

Λίγο πριν από αυτές τις επιθέσεις είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ακροδεξιών οργανώσεων στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Β. Σοφίας, με αφορμή - πρόσχημα τη συμπλήρωση 12 χρόνων από τα γεγονότα των Ιμίων. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στο Μέγαρο Μουσικής. Οργανωμένες ομάδες επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς αρχικά στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα. Οι δράστες ξυλοκοπούσαν μετανάστες αλλά και άλλους που βρίσκονταν στο χώρο, διώχνοντάς τους από τους συρμούς και συνέχισαν ανενόχλητοι τη δράση τους και στο σταθμό της Ομόνοιας. Από τις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκαν δύο άτομα (σ.σ. ένας Πακιστανός και ένας Κύπριος), ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις, που έφτασαν αργότερα στην περιοχή, προσήγαγαν 42 άτομα.

Για τις επιθέσεις των φασιστοειδών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προχώρησε σε τηλεφωνική παρέμβαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι από πέρσι οργανωμένες τέτοιες ομάδες κατά τακτικά χρονικά διαστήματα επιτίθενται τα βράδια οργανωμένα σε μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας. Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες και στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ