Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι αποψινές επιλογές

Τη δραματική σουηδική ταινία «Εμείς οι ζωντανοί», σε σκηνοθεσία Ρόι Αντερσον θα προβάλει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση απόψε στις 23.00 η ΕΤ-1.

Η ταινία αναφέρεται στην ανθρώπινη ύπαρξη. Αφορά το μεγαλείο και την αθλιότητά της, τη χαρά και τη λύπη της, την αυτοπεποίθηση και τις αγωνίες της. Μια ύπαρξη για την οποία θέλουμε να γελάσουμε ή να κλάψουμε. Η ταινία είναι απλά μια τραγική κωμωδία ή μια κωμική τραγωδία για εμάς. Μέσα από μια σειρά παράξενων γεγονότων, η μίζερη σουηδική καθημερινότητα απογειώνεται σ' ένα παράλογο, ονειρικό σύμπαν. Παίζουν: Τζέσικα Λούντμπεργκ, Μπιόρν Εγκλουντ, Ελίζαμπεθ Χελάντερ

Στις 00.30, η ΝΕΤ θα μεταδώσει το αστυνομικό δράμα «Αγγελοι τιμωροί», σε σκηνοθεσία Τρόι Ντάφι.

Οι Κόνορ και Μέρφι Μακ Μάνους είναι δυο βαθιά θρησκευόμενα αδέλφια ιρλανδικής καταγωγής που ζουν και εργάζονται στη Βοστόνη. Στην αρχή, τους βλέπουμε σε μια εκκλησία, όπου ο ιερέας συμβουλεύει τους πιστούς να φοβούνται το κακό, αλλά πολύ περισσότερο την «αδιαφορία των καλών ανθρώπων». Λίγες μέρες αργότερα, τους βλέπουμε να γιορτάζουν τη μέρα του Αγίου Πατρίκιου στο αγαπημένο τους παμπ της ιρλανδικής συνοικίας, αφού εκτός από θρησκευόμενοι είναι και «γερά ποτήρια». Ξαφνικά, μέλη της ρώσικης μαφίας εισβάλλουν στο παμπ και ανακοινώνουν στους θαμώνες ότι η οργάνωσή τους αποφάσισε να αναλάβει το μαγαζί. Μετά από άγριο καυγά, οι Ρώσοι φεύγουν ταπεινωμένοι από τους αδελφούς, οι οποίοι πεπεισμένοι ότι είναι θέλημα Θεού να εξαλείψουν τους εκπροσώπους του κακού από τη Βοστόνη, θα ξεκινήσουν έναν αιματηρό πόλεμο κατά της μαφίας... Παίζουν: Γουίλιαμ Νταφόε, Σον Πάτρικ Φλάνερι, Τζέραντ Παρκς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ