Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Μονόδρομος η οργάνωση της αγωνιστικής κλιμάκωσης
  • Τώρα να οργανωθούν συνελεύσεις σε κάθε τόπο δουλειάς για το χαρακτήρα των μέτρων και την ανάγκη να σημάνει πανεργατικός ξεσηκωμός
  • ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ δηλώνουν σε μια σειρά κλάδους ότι δεν ... υπάρχει λόγος για απεργία

Καθώς τα επιτελεία της πλουτοκρατίας ετοιμάζουν πυρετωδώς τα νέα αντεργατικά τους σχέδια μεγαλώνει η ανάγκη για να δυναμώσει η δράση, ώστε σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς να οργανωθούν συνελεύσεις αλλά και συσκέψεις, κουβέντες για την αποκάλυψη των συνεπειών που θα έχουν για το λαό τα νέα μέτρα, αλλά και για να αναδειχθεί πως είναι μονόδρομος η οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης, άμεσα, χωρίς καμιά αναμονή και αυταπάτη.

Αυτή την ανάγκη βεβαιώνει άλλωστε και η παρέμβαση που καθημερινά δυναμώνουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, καλώντας ουσιαστικά τους εργάτες να μείνουν θεατές στη σφαγή των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους.

Μετά από παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», το ΔΣ της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πήρε ομόφωνη απόφαση και καλεί τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ να υλοποιήσει την απόφασή της για απεργία στις αρχές Φλεβάρη. Ωστόσο, την ίδια ώρα, η ΠΑΣΚΕ δήλωνε ότι δεν έχουν επιτυχία οι απεργίες της μιας μέρας... Την ώρα που συγκυβέρνηση - τρόικα και «εταίροι» ετοιμάζουν το οριστικό ρεσάλτο στο σύνολο των εργατικών κατακτήσεων, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ όχι μόνο καλλιεργούν στους εργαζόμενους στάση αναμονής, αλλά ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει λόγος για αγώνες. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), η Δημοκρατική Εργατοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΔΕΣ - συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ), κάλεσε τη διοίκηση να αποφασίσει 24ωρη απεργία στις αρχές Φλεβάρη. Αντ' αυτού, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «ανεξάρτητοι» (ΕΑΠ), αποφάσισαν από κοινού - όπως αναδεικνύει η ΔΣΕ σε ανακοίνωσή της - ότι «" απεργίες γίνονται όταν συντρέχουν λόγοι άμεσοι. Αυτή τη στιγμή η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ βρίσκονται σε διαβουλεύσεις και δεν μπορούμε να σταματήσουμε την πορεία αυτή"»!

Αντίστοιχα, στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, η πλειοψηφία (με ψήφους 8, πέντε υπέρ και ένα λευκό) απέρριψε την πρόταση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων για πανελλαδική απεργία στις 9 Φλεβάρη με προοπτική κλιμάκωσης. Σε χτεσινό δελτίο Τύπου των ναυτεργατικών Ενώσεων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών (ΠΕΝΗΗΕΝ) καταγγέλλουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και καλούν εργαζόμενους στεριάς και θάλασσας «σε οργάνωση, συσπείρωση δυνάμεων και ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, να αντισταθούμε στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προετοιμάζουν κυβέρνηση - ΔΝΤ - ΕΕ με τη νέα δανειακή σύμβαση». Καλούν ακόμα τα ΔΣ των σωματείων να προχωρήσουν άμεσα σε συνεδρίαση, να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, παρεμβάσεις για την κλιμάκωση της πάλης.

Σύσκεψη στην Πάτρα

Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ και σωματεία προχωρούν σε πλατιά σύσκεψη στις 6/2/2012 στις 7μ.μ. στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών & Περιχώρων (Φωκαίας 26, πλ. Ελευθερίας) για την πρόταση για απεργία στις 9/2/2012 και την κλιμάκωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ