Κυριακή 5 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ
4 ΦΩΤ.

Ο ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ του Παναγιώτη γεννήθηκε στον Πόντο και εγκαταστάθηκε στο Γερακαριό του Κιλκίς μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Πολύ νέος έγινε μέλος του ΚΚΕ και έμεινε σταθερά προσηλωμένος στην κομμουνιστική ιδεολογία, ως το θάνατό του, το 1987.

Η ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ, σύζυγός του, οργανωμένη και αυτή στο ΚΚΕ, από τα νεανικά της χρόνια, αταλάντευτη στην ιδεολογία της, υπέμεινε αγόγγυστα τις ταλαιπωρίες και κύρια τη θυσία του πρωτότοκου παιδιού της, του Σπύρου. Πέθανε το 1990.

Ο ΣΠΥΡΟΣ, γιος τους, κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ σε ηλικία 17 χρόνων. Το 1946 εντάχθηκε στο ΔΕΣ, όπου το καλοκαίρι του 1947 έδωσε τη ζωή του σε μάχη στην περιοχή του χωριού Κεντρικού Κιλκίς, στην προσπάθειά του να καλύψει τους συναγωνιστές του σε υποχώρηση, καθώς ήταν περικυκλωμένοι. Γι' αυτή την αυτοθυσία του ονομάστηκε «τιμημένος νεκρός, Λοχαγός Πεζικού».

Ο ΠΑΥΛΟΣ, ο άλλος γιος τους, γεωπόνος, κομμουνιστής με όλα τα χαρακτηριστικά της ανθρωπιάς, με την οποία γαλουχήθηκε από τους κομμουνιστές γονείς του, κοσμαγάπητος, πέθανε το 1985.

Στη μνήμη τους οι κόρες και οι αδελφές τους, Ρόζα και Παρέσα, προσφέρουν στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Αντί μνημοσύνου, στο ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 30.12.2011, η σύζυγός του, Πόπη, και τα παιδιά του, Αγγελική και Μαρία, καθώς και τα αδέλφια του, Αννα και Νίκος Μάινας, προσφέρουν 400 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χρηματοπιστωτικού.

***

4 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγωνιστών της ΕΑ και του ΔΣΕ, ΤΑΣΟΥ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ, από το χωριό Αλέξανδρος Λευκάδας, καθώς και όλων των αντιστασιακών της Λευκάδας, ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) προσφέρει, μέσω ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ, 150 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση.

ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ΝΩΝΤΑ ΣΚΑΛΤΣΑ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν 3 χρόνια, η γυναίκα του, Μαρία, και η κόρη του, Σωτηρία, προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Υμηττού, προς τιμήν των αγώνων που έδωσε στη διάρκεια της Κατοχής, του εμφυλίου και σ' όλη της ζωή του. Ζεις πάντα μέσα μας.

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν κιόλας, 11 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΛΙΝΤΑΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Περισσού, 100 ευρώ στο ΚΚΕ για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε με συνέπεια και αυταπάρνηση ως το τέλος της ζωής του.

Η σύζυγός του, Φωτεινή

τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, από το Κριεκούκι (Ερυθρές) Αττικής, γεννήθηκε το 1935 και από τα πρώτα χρόνια της ζωής του πίστεψε και αφιερώθηκε στις αρχές και τα ιδανικά του Μαρξισμού - Λενινισμού, ήταν μέλος του ΚΚΕ, αταλάντευτος κομμουνιστής και για όσους είχαμε συζητήσει μαζί του, ένα ανοιχτό μυαλό. «Εφυγε» ξαφνικά από τη ζωή στις 8.1.2012.

Στη μνήμη του, αντί στεφάνων, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ, και η ΚΟΒ Κιάτου Κορινθίας, ακόμα 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος. Θα σε θυμόμαστε πάντα, θα ζεις μέσα μας.

ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Η οικογένεια, οι φίλοι και οι σύντροφοί σου


ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΛΙΝΤΑΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΛΙΝΤΑΣ

 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ

ΝΩΝΤΑΣ ΣΚΑΛΤΣΑΣ
ΝΩΝΤΑΣ ΣΚΑΛΤΣΑΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ