Σάββατο 4 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
OIKONOMIA - HΠΑ
Απολύσεων συνέχεια

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συνεχίζουν τον πόλεμο των εντυπώσεων ενόψει προεδρικών εκλογών. Το νέο επεισόδιο αφορά το αίτημα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την έγκριση κονδυλίων για την αναχρηματοδότηση των στεγαστικών δανείων και τη στήριξη της «μεσαίας τάξης». Μία τάξη όμως που έχει εξοντωθεί, στην κυριολεξία, καθώς στην πλειονότητά της βυθίζεται στην ανεργία και κατά συνέπεια στην ανέχεια.

Η «American Airlines» η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει 13.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 15% του εργατικού της δυναμικού, στο πλαίσιο της «προσπάθειας αναδιοργάνωσης» όσο βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές. Τις μεγαλύτερες περικοπές σε απόλυτους αριθμούς θα υποστούν οι κλάδοι του προσωπικού συντήρησης και διαχείρισης των αποσκευών, περικοπές θα γίνουν και στο ιπτάμενο προσωπικό, ενώ για να συμπληρωθεί η δυσοίωνη εικόνα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στόχος εκτός των απολύσεων είναι και η μείωση του κόστους εργασίας κατά 20%.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλι πέντε έως δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηριχθεί η αναχρηματοδότηση των στεγαστικών δανείων, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δέσμης προτάσεων με άξονα την «επανεκκίνηση» στην αγορά των ακινήτων. Σχεδόν 11 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν λάβει ενυπόθηκα δάνεια από τις Fannie Mae και Freddie Mac για την αγορά κατοικίας αλλά δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και καθώς οι κατασχέσεις έχουν ξαναρχίσει και χιλιάδες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους φέτος στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός Πρόεδρος σπεύδει να δώσει μία ακόμη παράσταση, για προεκλογικούς λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ