Κυριακή 5 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μπορούμε να παρεμποδίσουμε το επικίνδυνο νομοσχέδιο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Από το συλλαλητήριο της ΚΝΕ που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα
Από το συλλαλητήριο της ΚΝΕ που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα
Για τις μαζικές αντιδράσεις και τις εξελίξεις γύρω από το επικίνδυνο νομοσχέδιο νομιμοποίησης των ναρκωτικών, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:

«Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες νεολαίας που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργάνωσε η ΚΝΕ ενάντια στο νομοσχέδιο αθώωσης, απελευθέρωσης και διάδοσης των ναρκωτικών. Τους δεκάδες φορείς και τα σωματεία που παίρνουν αποφάσεις καταδίκης του νομοσχεδίου και με πολύμορφες πρωτοβουλίες ενημερώνουν για το αντιδραστικό και επικίνδυνο για τη νεολαία και την εργατική τάξη περιεχόμενό του. Ολη την προηγούμενη βδομάδα οργανώθηκαν δεκάδες εκδηλώσεις, συσκέψεις, εξορμήσεις ενημέρωσης, πικετοφορίες και συγκεντρώσεις καταδίκης, με πλατύ άνοιγμα της ΚΝΕ σε χώρους δουλειάς, νεολαίας, σε σχολεία, σε γονείς.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια που οργάνωσε η ΚΝΕ σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., που προωθεί τη νομιμοποίηση της κατοχής, της "διακίνησης" και της χρήσης ναρκωτικών. Που ιδιωτικοποιεί την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη. Που ενισχύει την καλλιέργεια επικίνδυνων ιδεολογημάτων.

Οι δυσκολίες της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ψήφισή του οφείλονται στη λαϊκή κατακραυγή, στην απήχηση που έχει η επιστημονικά επεξεργασμένη θέση του ΚΚΕ και η αγωνιστική στάση της ΚΝΕ γύρω από το ζήτημα των ναρκωτικών στους νέους της δουλειάς και της μόρφωσης, της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Δεν εφησυχάζουμε, δε σταματάμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα. Το ίδιο το πρόβλημα των ναρκωτικών θα οξύνεται σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και κάτω από την πίεση των αδιεξόδων του συστήματος.

Καλούμε τους νέους και τις νέες, τις λαϊκές οικογένειες να αντισταθούν στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και της κυβέρνησής του, που θέλουν τη νεολαία "ψυχή τε και σώματι" υποταγμένη, παραδομένη και άβουλη, χωρίς καθαρό μυαλό, να μην μπορεί να διεκδικεί τα δικαιώματά της στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή.

Καλούμε τη νεολαία και τις λαϊκές οικογένειες να καταδικάσουν τις πολιτικές δυνάμεις ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ που υπερασπίζονται το νομοσχέδιο και στηρίζουν το Μαύρο Μέτωπο, ντύνοντας με ψευτοπροοδευτικό μανδύα το βαθιά αντιδραστικό νομοσχέδιο. Που εξαπολύουν βρώμικο πόλεμο κατά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις μας. Να καταδικάσουν τις εθνικιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις, όπως το ΛΑ.Ο.Σ., που βλέπουν τα θύματα, τους χρήστες, σαν αποβράσματα και με όπλο την καταστολή θέλουν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Και οι δυο λογικές είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος, συγκαλύπτουν τους πραγματικούς ενόχους, που είναι το σύστημα και οι έμποροι.

Μπορούμε να παρεμποδίσουμε αυτό το νομοσχέδιο, όπως μπορούμε με οργάνωση και όξυνση της ταξικής πάλης να ανατρέψουμε συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε κάθε νέο και νέα μαζί μας να πει: ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. ΟΧΙ στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, στην ιδιωτικοποίηση της πρόληψης και της απεξάρτησης, στην πολιτική νομιμοποίησης των ναρκωτικών και συντήρησης του προβλήματος μέσω υποκατάστατων που θα μοιράζει το κράτος ως έμπορος κρατικής πρέζας.

Η αγωνιστική και η ανυπότακτη στάση ζωής είναι που φοβίζει το σύστημα, αυτή που ταιριάζει στα παιδιά της εργατικής τάξης και των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και όχι η απάθεια και η φυγή στον κόσμο των ναρκωτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ