Κυριακή 5 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Σε νέο επίπεδο ρεκόρ ανήλθε ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία, στο τέλος Γενάρη, φθάνοντας τα 4,6 εκατ. άτομα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Ο αριθμός των 4.599.829 ανέργων αποτελεί νέο ρεκόρ από την έναρξη της κρίσης το 2008, αλλά και από το 1996, οπότε άρχισαν να τηρούνται τα σχετικά μηνιαία στατιστικά στοιχεία, με την παρούσα μορφή τους. Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας.

ΑΓΓΛΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η αγγλο-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία «Astra Zeneca» ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή άλλων 7.300 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, καθώς μειώθηκαν τα κέρδη της. Οι νέες απολύσεις προστίθενται στις 9.000 περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν το 2010. Η «Astra Zeneca» απασχολεί 61.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο - σχεδόν οι μισοί εξ αυτών στην Ευρώπη. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι απολύσεις στοχεύουν στην εξοικονόμηση 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

ΚΙΝΑ - ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ Σε τροχιά ανάκαμψης εισήλθε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα το Γενάρη, σε πείσμα των εκτιμήσεων για συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής και «ανώμαλη προσγείωση» της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα, ο δείκτης μεταποίησης PMI ενισχύθηκε στις 50,5 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 50,3 μονάδες το Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ