Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δυνατό «όχι» στη βαρβαρότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΠΟ-Τ και πορεία στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου) διοργανώνουν τα σωματεία των καλλιτεχνών και εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού, στις 17 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι

Αντιστεκόμενα στο καθεστώς γαλέρας και τη βαρβαρότητα, από την απαράδεκτη κατάσταση στη δουλειά, στην ασφάλιση, στην υγειονομική περίθαλψη και την ανεργία, τα σωματεία των καλλιτεχνών και εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΠΟΤ και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, στις 17/2, στις 12μ. και όχι στις 13/2, όπως είχε ανακοινωθεί.

Οι καλλιτέχνες (εικαστικοί, μουσουργοί, συνθέτες, σκηνογράφοι, χορογράφοι, λογοτέχνες κλπ.) παραμένουν ανασφάλιστοι. Ο αγώνας για το Ασφαλιστικό και το δικαίωμα στη δουλειά σηματοδοτεί και την αντίστασή τους στην ολοκληρωτική εμπορευματοποίηση της τέχνης. «Το ότι υπάρχουν ανασφάλιστοι καλλιτέχνες, υποαπασχολούμενοι, άνεργοι και οι μεσάζοντες λυμαίνονται το χώρο της τέχνης είναι βαρβαρότητα», τονίζεται στην ανακοίνωσή τους.

Τα σωματεία διεκδικούν: Βασική αξιοπρεπή σύνταξη για όλους - και για όσους έχουν από την τέχνη μηδενικά έσοδα - σε βάση συλλογική και αναλογική των εσόδων των καλλιτεχνών και βάσει του τρόπου εργασίας τους, με δωρεάν τον κλάδο της Υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Κανένα εισοδηματικό κριτήριο για τα βιβλιάρια της Πρόνοιας που δίνονται σε ανασφάλιστους καλλιτέχνες. Ενίσχυση των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού, χωρίς όρους, αποκλεισμούς κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ